Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe HABERTÜRK, Vitor Pereira'nın laboratuvarını ve Beşiktaş'a atılan ilk golü mercek altına aldı - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | AHMET SELİM KUL

        Belki ilk kez bu kadar övüldü Pereira... Futbol anlayışı ve çelişkili açıklamaları nedeniyle kamuoyunun eleştirdiği Portekizli hoca, derbi stratejisi ile otoritelerin alkışlarını toplarken, başarının ardındaki gizli detayları HABERTÜRK araştırdı. İşte Pereira’nın “Laboratuvar” olarak nitelendiği teknik ekibin geçmişi ve F.Bahçe’nin derbi planının perde arkası:

        OTORİTE YOK, ÖZGÜRLÜK VAR

        Porto Üniversitesi Spor Bilimleri ve Beden Eğitimi Yüksekokulu’ndan mezun olan Pereira, aynı okulu bitiren arkadaşları Filipe Almeida, Luis Miguel, Pedro Ribeiro, Paolo Orlandoni’yle uzun süredir birlikte çalışıyor. Porto altyapısında da birlikte çalışan bu ekipte herkes rakibi tek tek inceliyor. Otorite kurmak yerine özgürlük tanıdığı yardımcılarından dobra olmalarını isteyen Pereira, her fikre saygı duyuyor. Bu ekiple iyi bir uyum yakalayan yerli yardımcılar Zeki Göle, Fatih Yıldız, Melikşah Sezgin de katıldığı maç toplantılarında zaman zaman sert tartışmalar yaşanıyor.

        LOKOMOTİV’İ ATLANTİK’TE İZLEDİ

        Özellikle analizci Pedro Ribeiro’nun tespitleri Pereira’nın yol haritasını belirliyor... 3 aydır maç yapmayan Lokomotiv’i Atlantik Okyanusu’nun kıyısında katıldığı turnuvada izleyen Ribeiro, yaptığı tespitlerle Ruslar’ın kilidini çözmüştü... Ribeiro son 15 gündür Beşiktaş’ı incelerken, derbinin planı aslında 21. haftada netleşmişti. Kartal’ın Başakşehir’le oynadığı maçı statta takip eden Portekizli hoca, aldığı notlarla derbi stratejisini kafasında büyük oranda belirledi.

        SAMANDIRA’DA OLDUĞU GİBİ

        Mahmut Tekdemir’in duran toptan attığı gol, Vitor Pereira ve ekibi tarafından mercek altına alındı. “Rakip daha çok penaltı bölgesini kalabalık tutuyor, soldan ya da sağdan gelen ortalarda arka direk için önlem almıyor” ifadeleriyle Kartal’ın zaafına dikkat çeken Portekizli, idmanlarda sık sık duran top çalıştırdı. Volkan Şen, tıpkı Samandıra’da konuşulduğu gibi topu ağlara yollarken; Pereira bu yüzden bu gol için “Laboratuvar ürünü” dedi.

        ‘MAÇTAN ÖNCE KAZANMIŞTIK’

        Başakşehir maçında Pereira’nın dikkat çektiği bir diğer nokta ise Beşiktaş’ın devre arasında transfer ettiği stoper Alexis oldu... Sol stoper oynayan İspanyol oyuncunun ilk toplarda zayıf kaldığını gören Portekizli, bu nedenle daha güçlü ve daha çabuk olduğu için Nani’nin yerine Alper’i oynattı. Derbi için belirlenen tüm planlar tutarken, F.Bahçe teknik heyeti “Biz bu maçı kafamızda kazanmıştık. Bu maç bizim için zaten oynanmıştı” ifadeleriyle başarıyı kutladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ