Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Dursun Özbek'ten Burak Yılmaz ve Mustafa Denizli sözleri - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR.COM

        Spor Toto Süper Lig takımlarından Galatasaray'ın başkanı Dursun Özbek, ara transferde Çin'e transfer olan Burak Yılmaz'ın takımdan ayrılışı hakkında önemli açıklamalar yaptı.

        TRT Spor'da yayınlanan programa katılan Dursun Özbek, Burak Yılmaz'ın kırgın ayrıldığı iddialarının doğru olmadığını belirtti.

        Ersin Düzen'in sunucu olduğu programda konuşan Özbek, "Buradan ayrılırken elbette bir üzüntü içerisinde olursunuz. Bunu farklı manalara çekip, 'Şöyle mi, böyle mi?' diye aramak gerekmez. Senelerce beraber olduğu yerden ayrıldı. Bu bile insanı üzer ve etkiler" dedi.

        Yıldız golcünün ayrılmak istediğini söyleyen Özbek, "Burak Yılmaz'ı ikna edemedik. Mustafa Denizli ikna edemedi. Bir gün süre verdi. 'Düşün' dedi, onu bile kabul etmedi. İkisi arasında geçen diyaloğu tam bilmiyorum ama ikna edemedi. Çin'den gelen teklif daha düşüktü ancak biz direndik" ifadelerini kullandı.

        Burak'ın ucuza transfer edildiği iddialarını yanıtlayan Özbek, "West Ham'a da direndik. Buraya göndermek istemedik. Ancak futbolcu gitmek istediği zaman takımda size bu kadar sene emek vermiş bir kişiyi kendi kariyer planlamasından çevirmek de çok zor. Çevirmek de istemem" şeklinde konuştu.

        Öte yandan teknik direktör Mustafa Denizli ile yolların ayrılışına değinen Başkan, "Vedada sıkıntı yok. Mustafa hoca benim çok beğendiğim bir Galatasaraylı. Dolayısıyla veda ederken de bir sıkıntımız yok. Gelişen şartlar istediğimiz gibi gitmedi. Bu yüzden de Mustafa hocanın Galatasaray'dan ayrılma isteği, buna bağlı olarak kendi arzusundan kaynaklanıyor. Ayrılmasını istemedik ancak hoca kendisini ayrılığa şartlamıştı" yorumunda bulundu.

        HAMZAOĞLU AÇIKLAMASI

        Hamza Hamzaoğlu'nun ayrılış nedeni konusunda açıklama yapan Özbek, "Yönetim Kurulu'nda bu kararı almadan yapamazsınız. Bir şekilde geçmişteki olayları deşmenin manası yok. Bu Hamza hocaya da, Galatasaray Kulübü'ne de fayda getirmez. Benim Hamza hocayla hiçbir kişisel sorunum olamaz. Galatasaraylı olarak da olamaz. Ancak şimdi olsa yine takımdan gönderilmesi yönünde tercih yapardım" dedi.

        Ayrıca Mustafa Denizli'nin ardından Bülent Korkmaz ve Bülent Ünder ilekonuştuklarını belirten Özbek, "Biz sezon sonuna kadar anlaşmakistedik ancak onlar daha uzun süreli anlaşma yapmak istediler anlaşamadık" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ