Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol El Clasico ne zaman, hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        El Clasico derbisinde Real Madrid, Barcelona'ya konuk olacak. Nou Camp'ta oynanacak mücadele ile iki ezeli rakip 219. randevusuna çıkmış olacak. Peki Barcelona-Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Milli yıldızımız Arda Turan bu dev derbide oynayacak mı? İşte detaylar...

        Katalan ekibi Barcelona ve İspanya devi Real Madrid, İspanya Primera Ligi 31. hafta maçı ile 219. randevusuna çıkmış olacak. Şu ana kadar Barcelona ile Real Madrid arasında 218 maç oynandı. Bu karşılaşmaların 86'sını Barcelona, 88'ini de Real Madrid kazandı. Geriye kalan 46 maç ise beraberlikle sonuçlanırken, Real Madrid 365 gol, Barcelona ise 354 gol attı. Real Madrid'in yıldızı Ronaldo, El Clasico maçlarında 12 gol atarken Barcelona'nın yıldızı Messi'nin ise 15 golü bulunuyor.

        EL CLASİCO MAÇI NE ZAMAN?

        Barcelona 76 puanla lider konumda bulunurken Real Madrid 66 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Barcelona-Real Madrid maçı 2 Nisan Cumartesi günü TSİ 21.30'da başlayacak. Nou Camp'ta oynanacak olan mücadele Lig Tv 3 kanalından naklen yayınlanacak. El Clasico derbisini hakem Alejandro José Hernández yönetecek.

        EL CLASİCO'DA JOHAN CRUYFF ANILACAK

        İspanya La Liga’da cumartesi günü Barcelona ile Real Madrid arasında oynanacak El Clasico’da geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Johan Cruyff da unutulmayacak. Barçalı futbolcular, kulübün unutulmaz ismi için formalarında ‘Gracies Johan’ (Teşekkürler Johan) yazısına yer verecekler.

        MUHTEMEL 11'LER

        İspanya'nın önemli gazetelerinden Marca, El Clasico öncesinde iki takımın muhtemel 11'lerini yayınladı. İşte kadrolar...

        Barcelona: Claudio Bravo, Dani Alves, Gerard Pique , Javier Mascherano, Jordi Alba, Sergio Busquets, Iniesta, Arda Turan, Lionel Messi, Neymar, Luis Suarez

        Real Madrid: Keylor Navas, Danilo, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Toni Kroos, Luka Modric, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema

        ARDA TURAN'DAN EL CLASİCO YORUMU

        Katalan gazetesi ARA'ya röportaj veren Arda, La Liga'da 2 Nisan Cumartesi günü oynanacak Barcelona-Real Madrid maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

        Real Madrid'e karşı Atletico Madrid formasıyla daha önce birçok maça çıkma fırsatı yakaladığını hatırlatan milli futbolcu, "Bunun için şanslıyım. Her türlü durumda, El Clasico benim için özel olacak çünkü ilk. Ama bu sadece bir futbol maçı. Yenilsek de hayat aynı şekilde devam edecek." dedi.

        Şampiyonlar Ligi ve kupa maçları gibi eleme usulü maçların daha zorlu olduğunu belirten 29 yaşındaki futbolcu, "Ligde puan olarak şampiyonluk yolunda çok avantajlıyız ve büyük bir atmosfere sahip sahamızda oynuyoruz. El Clasico'da puan farkı önemli değil ve ezeli bir rekabet var. Ligdeki sıralamamıza bakmadan iyi bir futbol oynamak istiyoruz. Bu bir klasik." diye konuştu.

        Arda Turan, La Liga'da bu zamana kadar gördüğü sarı kartların hatırlatılması üzerine ise "Futbol oynarken agresifim. Hep topu arıyorum ama asla kötü niyetli değilim. Eğer bir kart görüyorsam bu takım için çalıştığım içindir." açıklamasını yaptı.

        "KİMSEYE BİR ŞEY KANITLAMAK ZORUNDA DEĞİLİM"

        "Kimseye bir şey göstermek ya da kanıtlamak zorunda değilim. Büyük bir futbolcuyum ve buraya başarılı olarak geldim." diyen Arda, "Barcelona'da Leo, Luis ve Neymar gol, asist, kısacası her şeyi yapıyor. Biz geri kalandan sorumluyuz. İleride çalışan bir makinemiz var. Böyle devam etmesi için onlara yardım etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

        Milli futbolcu, Barcelona'da en samimi arkadaşlarının Brezilyalı futbolcular Adriano, Alves ve Neymar olarak sıralarken, 'futbol oynamıyor sanki sanat eseri yapıyor' nitelemesinde bulunduğu Andres Iniesta'yı kendisine referans aldığını bir kez daha tekrarladı.

        Barcelona'da ilk 11'e girme konusunu dert etmediğini kaydeden Turan, "Geçen sezon tüm kupaları kazanan şampiyon bir takımdayım. Zamana ihtiyacım var. Yaklaşık 6 ay oynamadım ve şimdi 2,5 aydır forma giyiyorum. Sahada iyi zaman alıyorum. Dünyanın en iyileriyle oynuyorum. Yavaş yavaş daha da iyiye gideceğime, takımda daha önemli rol alacağıma eminim. Ama her türlü durumda 12 numarayım." ifadelerini kullandı.

        "Messi'nin futbolunda seni en çok şaşırtan şey ne oldu?" sorusuna ise Arda, "Her şeyi inanılmaz. Hızlı futbolu, top kontrolü, driplingi. Ama en önemlisi, taktiksel akıllılığı. Bu inanılmaz ve her şeyin üzerinde. Herkesin üstünde bir yeteneğe sahip. Çok hızlı düşünüyor ve bu onun her türlü varyasyonu yapmasını sağlıyor." cevabını verdi. Milli futbolcu, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak art arda bu kupayı iki kez kazanan ilk takım olarak futbol tarihine geçmek istediklerini de söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ