Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe İşte Fenerbahçeli taraftarların Monaco maçına getirilen yasağın asıl nedeni - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | AHMET SELİM KUL

        Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde 27 Temmuz ve 3 Ağustos tarihlerinde kozlarını paylaşacağı Monaco’dan, Sarı- Lacivertli taraftarlarla ilgili şok bir karar alınmıştı. Son terör saldırıları nedeniyle şu sıralar Türkiye gibi ‘Olağanüstü Hal’ durumunda olan Fransa’da, dışişlerinde ülkeye bağlı ancak içişlerinde özerk olan Monaco Prensliği’nde, resmi gazetede devlet bakanı Serge Telle imzasıyla yer alan haberde; F.Bahçeli taraftarların 1 Ağustos gece yarısından 3 Ağustos gece yarısına kadar güvenlik gerekçesiyle şehre alınmayacakları belirtilmişti. Sarı-Lacivertli taraftarların sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdiği kararın perde arkasında yatan asıl gerçek ortaya çıktı. Monaco Kulübü’ne, 27 Temmuz’da İstanbul’da oynanacak ilk maç için Fransız taraftarların hiç bilet talebinde bulunmadığı öğrenildi.

        TRİBÜN AVANTAJINI KAPTIRMA KORKUSU

        Bu durumda Kadıköy’de kendi taraftarlarından mahrum kalacak Monacolu yetkililerin, Türkler’e böyle bir yasak getirerek şartları eşit noktaya getirmek istedikleri ve ‘güvenlik’ gerekçesini bahane ederek böyle bir karar aldıkları kaydedildi. Monaco Prensliği’nin, zaten az sayıda taraftar önünde iç saha maçlarını oynayan takımlarının II. Louis Stadı’nda da tribün üstünlüğünü Türk seyircilere kaptırmasını engellemek için güvenlik bahanesiyle bu kararı aldığı ifade edildi.

        BASININ İLGİSİ DE ÇOK DÜŞÜK

        Fransız basını da taraftarlar gibi İstanbul’daki maça ilgi göstermiyor. 27 Temmuz’daki ilk maça Monaco’yu takip için sadece 7-8 Fransız basın mensubunun başvuru yaptığı öğrenildi. Öte yandan Monaco’nun iç saha maçlarına da rağbet düşük... Fransız devi, 18 bin 500 kişilik II. Louis Stadı’nda birçok maçı 5-6 bin seyirciye karşı oynuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ