Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Halep'te 5 yıl sonra ilk futbol maçı - Futbol Haberleri

        Suriye'de yaklaşık 6 yıldırdevam eden iç savaşınardından rejim ve muhalifler arasında sağlanan ateşkeş sayesinde futbol da canlandı. Çatışmalar nedeniyle neredeyse tanınmaz hâle gelen Halep şehri yaralarını sarmaya devam ederken 5 yıl sonra ilk kez bir futbol maçına da ev sahipliği yaptı.

        Cumartesi günü Halep şehrinin iki ezeli rakibi El İttihat ve Hürriye takımlarının arasındaki mücadele, keskin kış soğuğuna rağmen halkın büyük ilgisini topladı.

        REKLAM

        Kurumuş, yeşilden kahverengiye dönmüş ve seyrelmiş çimlerinin yanı sıra duvarlarında savaşın izlerinin ve bombalardan kalan şarapnel parçalarının henüz kaybolmadığıRiayat Al Shabab Stadı'nda oynanan karşılaşmayı El İttihat takımı kazanmayı 2-1 başardı.

        Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı maçta taraftarlar takımlarını bayraklar ve tezahüratlar eşliğinde desteklerken sahadaki futbolcuların heyecanı da gözlerinden okunuyordu.

        Ligde 6 kez şampiyonluk yaşamış olan İttihat takımının oyuncusu Ömer Hamidi kalbinin yerinden fırlayacakmış gibi attığını belirtirmekle kalmadı; Halep'te beş yıl sonra sahalara dönemin hissettirdiklerini tarifsiz olarak niteledi.

        Halep'te yaşanan iç savaşın ardından sahil kentlerinden biri olan Lazkiye'ye taşınmak zorunda kalan Hürriye takımın futbolcularından Firas Al Ahma da kaybetmelerine rağmen eve dönmenin mutluluk verici olduğunu belirtti.

        REKLAM
        • Ahmet Aşkar

        Rejim ve muhaliflerin arasındaki çatışmalardan dolayı Suriye'de futbol maçları Şam ve Lazkiye'de yapılabiliyordu. Rejim ve muhaliflerin arasında sağlanan ateşkesin ardından, Halep'in yanı sıra Homsşehrinde de futbol karşılaşmalarının oynanması bekleniyor. 2007 yılında yapımı tamamlanan 70 bin kişilik Halep Uluslararası Stadyumu böylelikle yeniden eski görkemli günlerine geri dönebilecek.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ