Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş TÜRKİYE KUPASI BEŞİKTAŞ'IN! - Beşiktaş Haberleri

        Fortis Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe ile Beşiktaş, İzmir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaiki takım içinde farklı anlamlar taşıyordu; Fenerbahçe tam 26 yıldır bu kupaya hasretti, Beşiktaş ise bu sezonhiç derbi kazanamamıştı.

        Bu şartlar oynanan zorlu 90 dakikada gülen taraf siyah-beyazlılar oldu. Beşiktaş, 4-2'lik galibiyetle 8. kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başşardı.

        Beşiktaş, Yusuf'un 6. dakikada attığı karşılaşmaya hızlı başladı. Fenerbahçe, Guiza ile 26'da skora eşitlik getirdi: 1-1. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci 45'te Beşiktaş şov yaşandı. Bobo, Tello ve Yusuf'un insiyatif almaya başlamasıyla, siyah-beyazlılar üst üste pozisyonlar buldu. Bobo, 55 ve 73. dakikalarda attığı gollerle durumu 3-1 yaptı. 79'da sahneye çıkan Holosko farkı 3'e çıkartırken, Alex son dakikada penaltıyı kaçırmadı ve maç bu sonuçla tamamlandı: 4-2.

        Beşiktaş, bu sezonki ilk derbi galibiyetini alırken,Kanarya'nın 26 yıllık Türkiye kupası hasreti son bulmadı.

        BEŞİKTAŞ: 4 - FENERBAHÇE: 2 Stat: Atatürk Hakemler: Bünyamin Gezer, Tarık Ongun, Asım Yusuf Öz Beşiktaş: Hakan, İbrahim Toraman (Dk. 46 İbrahim Üzülmez), Gökhan Zan, Sivok, Ekrem, Yusuf (Dk. 75 Uğur), Ernst, Cisse, Holosko, Tello, Bobo (Dk. 83 Mert Nobre) Fenerbahçe: Volkan Babacan, Ali Bilgin, Gökhan Gönül, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk, Emre (Dk. 66 Deniz), Uğur (Dk. 52 Semih), Alex, Guiza Goller: Dk. 6 Yusuf, Dk. 56 ve 73 Bobo, Dk. 80 Holosko (Beşiktaş), Dk. 27 Guiza, Dk. 90 1 Alex (penaltıdan) (Fenerbahçe) Sarı kartlar: Dk. 13 Lugano, Dk. 85 Semih (Fenerbahçe), Dk. 20 İbrahim Toraman, Dk. 34 Sivok (Beşiktaş)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ