Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Alex mi, Ricardinho mu? - Futbol Haberleri

        ALEX Mİ RICO MU?.. Alex mi Ricardinho mu? Geldiği ilk günden beri Alex ile kıyaslanan Ricardinho son haftalardaki performansıyla göz kamaştırmaya başladı. Öldürücü paslarıyla Beşiktaş ataklarını canlandıran, golleri hazırlayan Rico Paşa'ya nazaran son haftalardaki Alex'in isteksizliği, formsuzluğu ve futbolundan çok sözleşme problemleri ülkemizde büyük gündem oluşturdu.

        İki futbolcuyu da daha yakından tanıyan isimlere bu soruyu soruldu ve ilginç yanıtlar geldi. İşte cevaplar... Joao Paulo MEDİNA (UOL Esporte) "RUHSAL DURUMLARI FARKLI" "Futbol tek kişilik bir oyun değildir. Bu sporun takım oyununa dayandığını unutmamak gerekiyor. Bu yüzden bir futbolcuyu yetenekleri ve tekniğiyle diğerleriyle karşılaştırmak ve analiz yapmak çok mantıklı olmaz. İki futbolcu aşağı yukarı benzer özelliklere sahip. Ancak ikisinin de kişisel özellikleri, ruhsal durumları, oyun anlayışları ve reaksiyon tecrübeleri oldukça farklı. Ricardinho ve Alex'in takımlarındaki başarıları hergün her antrenmanda karşılaştıkları durumlara bağlanabilir. Takım oyunlarına uyumları ve oyun içindeki sorun çözme kapasiteleri kimin daha iyi olduğunu gösterecektir. Şimdi kariyerlerine bakmadan sıfırdan başlayıp ikiliyi tekrar izleyelim ve kimin iyi olduğuna bu kıstasları kullanarak karar verelim.

        Eugenio GOSSİNSKY (Globo Esporte) "TAKIMIMDA ALEX'İ GÖRMEK İSTERİM" İki oyuncu da çok iyi oyuncular ve aynı mevkiide forma giyiyorlar. Ricardinho daha atletik bir yapıya sahip, genellikle defansa da yardım ediyor ve topu kapıp takımını atağa kaldırabiliyor. Alex'in durumu biraz daha farklı. Daha teknik ve sihirbaz gibi heran herşey yapabilecek bir yapıya sahip. İki fantastik özelliği var. Birincisi oyunu organize ediyor ve golü çok iyi kokluyor ve o noktalara koşuyor. Bu yönü Ricardinho'dan çok daha iyi.

        İkisinin de çok üst düzey bir oyun görüşleri var. Ricardinho yakındaki oyunculara pas atmayı severken, Alex sahanın her yerinden çok iyi ve öldürücü paslar atabiliyor. Takımının oyunu çözmesini sağlıyor tek başına... Alex, Rico'dan çok daha yetenekli bir oyuncu. Ricardonho bazen alex gibi paslar atabilse de bunu genele yayamıyor. Ben takımımda her zaman Alex'in yeralmasını isterim. 2002'de Morumbi'de şu anda Brezilya'nın en iyisi olan Rogerio Ceni'ye attığı süper golleri unutmak mümkün değil..

        Oliver SELİTETZ (UOL Esporte) "BAŞKA ALEX BULAMAZSINIZ" İlginç bir tesadüf iki isim de benim yaşadığım kent olan Curitibalı. Hangisinin daha iyi olduğunu belirtmek çok zor. Çünkü sahada çok farklı roller üstleniyorlar. Ricardinho, daha iyi bir organizatör. Oyunun her anında bunu kabul ettiriyor. Genellikle üst seviyede form düzeyine sahip. Bu her hangi bir takım için çok önemli. Diğer yandan Alex, çok daha spektaküler, sonuca dayalı bir futbol ortaya koyuyor. Çok zeki bir isim ama biraz düzensiz bir form düzeni var. Buna karşın Brezilyalı futbolcuların arasında en dikkat çeken isimlerin başında geliyor. Yani ikisinde de üstün özellikler var ancak bana soracak olursanız "Alex" derim. Çünkü dünya üzerinde birkaç tane daha Ricardinho tarzı oyuncu bulursunuz ama başka Alex bulamassınız. Hayret verici, inanılmaz bir futbolcu.

        Luiz Felipe SANTORO (UOL Esporte) "ALEX BİRDEN SAHNEYE ÇIKAR" Tartışmasız ikisi de çok iyi futbolcular. Brezilya'da Alex, daha spektaküler, Ricardinho ise daha efektif olarak kabul edilir. Ricardinho, maçın genelinde orgnazisyon görevini üstlenir ama Alex, birden sahneye çıkar ve skoru değiştirebilir.

        Ricardinho'yu çok severim ama 'Takımında hangisine yer verirsin?' diye sorursanız kesinlikle Alex derim. Çünkü futbolu izlettiren spektaküler hareketler ve zekadır. Dünya üzerinde Alex gibi müthiş hareketler yapabilen oyuncu sayısı yeterince fazla değil. Böyle bir yıldızın nerede ne yapacağı belli değil her an sizi sonuca götürebilir.

        Sidney GARAMBONE (Globo Esporte) "ALEX 1 NUMARA" Türkiye bizim futbolcularımız için yeni bir pazar ve önemli isimlerimizi buraya göndererek bunu değerlendiriyoruz. Benim fikrime göre Alex çok spektaküler bir isim, tek şutla maçı çözebiliyor. Ricardinho ise bir organizatör ve takım oyununa uygun. Ama Alex bir numara.

        Erich BETTİNG (Globo Esporte) "ALEX KLAS BİR FUTBOLCU" Brezilya'da da bu seçimler hep tartışılır. Dünya Kupası'ndan birkaç hafta önce Parreira da bir seçim yaptı ve Ricardinho'yu tercih etti. Bence ikisi de çok iyi isimler ama farklı yapılara sahipler. Alex klas bir futbolcu. Maçın seyrini değiştirebilecek yaratıcı özelliklere sahip. Ricardinho ise taktik anlayışta görev yapacak bir isim. O her takımın taktiğinde önemli bir rol üstlenebilir ama Alex gibi maçın sonucunu birden değiştiremez. Bana kalırsa ikisini de orta sahaya koyup öyle hücum ederim. Ama ikisinden birini tercih edeceksem kesinlikle Alex olur. Çünkü başta da söylediğim gibi çok klas bir isim.

        RİCARDO (Globo Esporte) "ALEX LİDERLİK ÖZELLİĞİNİ ORTAYA KOYUYOR" Alex ve Ricardinho çok kaliteli isimler. İkisinin de teknikleri ve yaratıcı özelliklerine diyecek hiçbir şey yok. Bana göre ikisinin de çok benzer özellikleri var. Maç içinde çok önemli sorumluluk alıp, takımlarını zafere taşıyabilen isimler. Bu sezon Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın attığı gollerde ikisinin de payları büyük.

        Ancak bana göre Alex daha yetenekli ve yaratıcı bir futbolcu. maçın genelinde saklanıp, bir anda ortaya çıkabiliyor. Ricardino ise bir grup için oynayabilen atletik bir yapıya sahip. Alex, takım içinde liderlik özelliğini çok iyi ortaya koyabiliyor ve bu onu bir adım daha öne çıkarıyor. Son olarak iki isimde Türk takımlarını kurtarabilecek özellikte iki yıldız...

        maraton

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ