Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray "G.Saray'a faydalı olmaya çalışıyorum" - Galatasaray Haberleri

        Yiğit Şardan, ''Sadece kendisine verilen görevleri yerine getirerek, sarı-kırmızılı kulübe faydalı olmaya çalıştığını'' söyledi.

        Yiğit Şardan, son dönemlerde çıkan haberler üzerine GSTV'ye yaptığı açıklamada, yeni yönetim olarak yaklaşık 2,5 ay önce göreve geldiklerini belirterek, ''Önümüzde Galatasaray'a hizmet vermek için 21,5 aylık bir süre var. Bu süre içerisinde stat, şirket birleşmesi ve kurumsal yapının tekrar yerine oturtulması gibi projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bütün bunlar olup biterken, benim veya herhangi başka bir arkadaşımın 21,5 ay sonraki seçimler için planlar yaptığı, başkan adaylığına soyunduğu gibi söylemleri, çok yersiz ve manasız buluyorum. Kendi adıma da ne böyle bir düşüncem ne böyle bir planım var ne de başkanla böyle bir konuşmam var. Dolayısıyla ben sadece başkanın bana verdiği görevleri yerine getirip Galatasaray'a faydalı olmaya çalışıyorum'' diye konuştu.

        Yönetim Kurulundaki herkesin, başkanın verdiği görevleri yerine getirmeye çalıştığını anlatan Şardan, şunları kaydetti:

        ''Olabildiğince de bu konuda birlikte çalışmaya, beraber karar vermeye uğraşıyoruz. Dolayısıyla ben bu anlamda kendini uzaklaştıran veya verilen görevi yapmaktan imtina eden hiçbir arkadaşımı görmüyorum. Kişisel olarak da hiç kimsenin bir diğeriyle problemi olduğunu da düşünmüyorum. Bunlar da bence tamamen söylenti. Ama gerçekte Galatasaray Yönetim Kurulu neredeyse tam kadro görevinin başında ve herkes Galatasaray'da üstlendiği sorumluluğunun gereklerini yerine getiriyor.''

        ''YENİ BİR YAPILANMA ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ''

        Galatasaray'da yeni bir yapılanma üzerine çalıştıklarını ve önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirten Şardan, ''Şu anda Galatasaray'da olan ve yapmaya çalıştığımız, seçilmiş yönetim kurulu üyelerini günlük işlerin dışına çıkartmak. Bütün bu günlük işleri profesyonellere, profesyonel kadrolara, işinin ehli insanlara bırakmak. Yönetim Kurulu üyelerini olabildiğince denetleme görevi üstlenen, onlara vizyon açıcı ve fikir verici bir konuma getiren yeni yapılanma üzerinde çalışıyoruz. Son rötuşları yapmak için dışarıdan Bain&Company diye bir şirketle de anlaştık. Onların da öngörülerini alıp, dinleyip, son nihai yönetim modelimizi 1-2 ay içinde netleştirmiş olacağız'' değerlendirmesinde bulundu.

        Galatasaray'ın geçmişte yaşadığı sorunların temel nedeninin yönetim modelindeki sorundan kaynaklandığını ifade eden Yiğit Şardan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Biz bunları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. İki senede bir değişen yönetimlerin artık günlük işlerin içinde olmasının sakıncalarını hep birlikte yıllardır yaşamış bir kulüp olarak, buradan uzaklaşmaya, kurumsal yapıyı ve profesyonel yapıyı yerine oturtmaya çalışıyoruz. Bugün kurmaya çalıştığımız yapının sadece bizim yönetimimizde değil, bizden sonraki yönetimlerle de devam etmesi, kurumsallaşması ve yerleşik hale gelmesi halinde Galatasaray önümüzdeki dönemde geçmişte yaşadığı sıkıntıları yaşamayacaktır, diye düşünüyorum. En zor işlerden bir tanesi insanın kendisine verilmiş olan yetkiyi ve gücü başkalarına devretmesidir. Biz burada aslına bakarsanız birebir bu süreci yaşıyoruz. Bize verilmiş olan yetkiyi ve gücü, karar verme gücünü başkalarına devrediyoruz. Bunu da isteyerek yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki doğrusu bu.''

        ''BAŞARILI OLAMAYACAKLAR''

        Şardan, önemli projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını dile getirerek, ''Bütün bunlar olup biterken birilerinin bizi sanki birbirimize düşmüşüz gibi göstermeye çalışmasını çok anlamlandıramıyorum. Ama yaklaşık yarım asırdır bu ülkede yaşayan bir Türk vatandaşı olarak şunu söyleyebilirim: Birileri iyi bir şeyler yaptığı zaman, 'ben ondan daha iyisini yapmalıyım' diye düşünmektense 'acaba onu nasıl aşağıya çekerim de kendi seviyeme indiririm' diye düşünen bir yapıya sahibiz. Biz Galatasaray'da buna rağmen bu projeleri hayata geçireceğiz ve Galatasaray'ın önünü açmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bizi aşağıya çekmeye çalışanlar emin olun başarılı olamayacaklar'' şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ