Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Tolga satılacak mı? - Trabzonspor Haberleri

        Hasan Yener, geçtiğimiz sezon kaleci Onur'un sakatlanmasıyla forma şansı yakalayan Tolga Zengin'in gösterdiği yüksek performansla kendilerini şaşırttığını söyledi.

        Radyospor'da Figen Civan ve İlker Koç'un canlı yayın konuğu olan Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, sakatlığı nedeniyle milli takım aday kadrosundan çıkarılan kaleci Tolga'nın son durumuyla ilgili bilgi verdi. Yener, "Tolga’nın durumu iyi. Antremanlarına devam ediyor. Önümüzdeki hafta sahada yeralmasını bekliyoruz" dedi.

        Geçtiğimiz sezon kaleci Onur'un sakatlanmasıyla forma şansı yakalayan Tolga'nın bu şansı ço iyi değerlendirdiğini ifade eden Yener, "Onur’un sakatlanmasından sonra Trabzonspor’un kalesi Tolga’nın varlığından dolayı sıkıntıya düşmedi. Tolga’dan bu peransı bekliyorduk ama şu da bir gerçek bu kadar üst düzey bir performans beklemiyorduk. Tolga beklediğimizin çok çok üztünde performans gösterdi. Geçen seneki şampiyonluk yarısında takımını müthiş sırtladı. Tolga geçen seneden sonra bu yıl özelikle Avrupa’daki maçlarımızda çok iyi oynadı. Tabiki Avrupa’da kaleci sıkıntısı varken gözlerin Tolga’da olması çok normal. Biz uzun seneler Tolga ile devam edeceğiz" dedi.

        HOCA KİME GÖREV VERİRSE KALEDE O KALIR

        Onur'un durmunun iyi olduğunu ve takımla birlikte çalışmalara başladığını anlatan Yener, bundan sonra sakatlıkları geçen kaleceilerden hangisinin forma giyeceğine Şenol Hoca'nın karar vereceğini söyledi.

        TOLGA İLE YOLA DEVAM EDECEĞİZ

        Tolga’ya Real Madrid’den teklif gelmesi durumunda ne yapacaklarının sorulması üzerine Yener, "Tolga bizden biri; bizim evladımız. bu konuları konuştuğumuzda futbol hayatını Trabzonspor’da bitirmek istediğini söyledi. Bence bu konuyla ilgili yeni sayfa açmak gereksiz" dedi.

        BURAK’IN GÜCÜ TEK BAŞINA YETMEZ

        Yener Burak Yılmaz'ın performansıyla ilgili bir soru üzerine, "Burak hem Türkiye liglerinden Trabzonspor’un hem de milli takımın ne önemli gol unsuru olarak her zaman sırtlar. Kendini iyi hazırlıyor, çalışıyor. Futbol takım oyunudur, tek basına Burak’ın bir takımı sırtlaması mümkün değildir. Burak tek basına olmaz; takım arkadasları da iyi asist yaparsa Burak daha da aşarılı olur. Kimse tek başına takımı bir yere getiremez" dedi.

        TAVRIMIZ NET: KARARLARI TEK BAŞIMIZA VEREMEYİZ

        Şike ve teşvik yasasıyla ilgili yapılması planlan yasa değişikliğine de değinen Yener, "Baştan beri 58. Madde konusundaki tavrımzı net. Türk futbolu UEFA VE FIFA gibi kurumlara bağlı. Tüm eksikler kuralla UEFA VE FIFA’ya bağlı olarak uygulanıyor. Futbolda şike yapan kulüplerin küme düşmesi sadece TFF’nin tasarrufunda olması mümkün değil. Böyle bir disiplin talimatı getirdiğinizde size FIFA ve UEFA müsade etmez ve kesinlikle yaptırım uygular. Bizim söylemek istediğimiz bu; yani biz artık sadece Türkiye liglerini düşünerek davranamayız. Karar alırken bağlı olduğumuz kuruluşlar var" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ