Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş "O şov peşinde" - Beşiktaş Haberleri

        Koridorlarda takım arkadaşının savunma yapmamasına sinirlenen sadece bir kişi değildi, diğerleri de homurdandı. Sonrasında Ümraniye’de sıkıntılar masaya yatırıldı, eleştirilere hak veren Q7, Sivas maçında savaşçı bir oyun çıkardı!

        Ricardo Quaresma taraftarın 1 numaralı sevgilisi... Taraflı tarafsız herkesin izlemekten keyif aldığı Türk futbolunun marka değeri açısından önemli bir isim. Ayrıca kötü oynadığı dönemde bile “Çıkarsan olmaz çıkarmasan olmaz” düşüncesine

        uyan ne zaman ne yapacağı belli olmayan ve skoru değiştirebilecek kaliteye sahip.

        Q7’nin özeti bu ama 2-2 biten Fenerbahçe derbisinde yaşananlar şaşırtıcı...

        Beşiktaş ilk yarıyı 1-0 önde kapatıyor ve soyunma odası koridorlarında isyan sesleri yükseliyor... Siyah-Beyazlı bir oyuncu takım arkadaşı Quaresma’yı adres göstererek “Adam resmen tribüne oynuyor. Biz canımızı dişimize takıyoruz o ise şov peşinde. Böyle olmaz. Zaten takım olamamamızın en büyük nedeni de bu” diyerek Siyah-Beyaz tabloyu çıkarıyor.

        Skora ve futbola baktığınızda haklı mı? Quaresma derbide kendisinden beklentilerin çok uzağında kaldı. Normalde başka bir futbolcu olsa ikinci yarıyı görmezdi ama onun adı Quaresma’ydı. Ve o Quaresma oyunda kaldı, Almeida’ya asist yaptı.

        YÜZLEŞME FARKI

        Gelelim sonrasına... Beşiktaşlı oyuncunun Q7 ile ilgili eleştirilerine diğer futbolcular da katılıyor. Sesli şekilde eleştiriler dile getiriliyor. Ardından Sivas maçı öncesinde Ümraniye’de durum masaya yatırılıyor. Quaresma da eleştirileri anlayışla karşılıyor ve kısmen hak veriyor. Portekizli oyuncu Sivas mücadelesinde daha bir savaşçı ve takım oyununa dönük bir futbol sergiliyor. Yani takım içindeki sorun konuşularak ve yüzleşme sağlanarak bir anlamda tatlıya bağlanıyor.

        DERBİYE GÖRE BENCİL DEĞİLDİ

        Derbide 3 dakika 10 saniyelik bir topla oynama yüzdesi olan Quaresma, Sivas mücadelesinde bu oranı 2 dakika 51 saniyeye indirdi. Yani fazla bencil değildi. İsabetli pas oranında artık görülen Q7 top çalmada ise derbide 5 kazandı 23 kaybetti. Sivas maçında ise 7 top kazandı 16 defa da kaybetti. İsabetli ortada ise 1’e 9’la genelde karavana olan Quaresma son maçta bunu 5’te 3’e kadar yükseltti.

        HTSPOR / ÖZEL HABER / Kartal YİĞİT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ