Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş ''Tespih koleksiyonum var'' - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaşlı futbolu Egemen Korkmaz, takım olarak giderek iyi noktalara geldiklerini ifade ederek, ''Takım olgusunu yakaladığımızda Beşiktaş'ı çok daha iyi noktalara taşıyacağımızdan kuşkumuz yok'' dedi.

        Futbol Federasyonu'nun ''Tam Saha'' dergisinde röportajı yer alan siyah-beyazlı takımın milli futbolcusu Egemen, Beşiktaş'ın kadro derinliği açısından Süper Lig'in en zengin takımı olarak nitelendirildiği hatırlatılarak yöneltilen soruya, ''Beşiktaş'ta kesinlikle çok kaliteli bir oyuncu topluluğu var. Ama takım olgusu farklı bir şey. Biz de bunu yakalamaya çalışıyoruz. Giderek daha iyi noktalara geldiğimizi düşünüyorum. Bunu başarabilmek için hepimiz çok çalışıyoruz. Takım olgusunu yakaladığımızda Beşiktaş'ı çok daha iyi noktalara taşıyacağımızdan kuşkumuz yok'' diye yanıt verdi.

        ''Dört dörtlük oynayan bir takım görünmüyor''

        Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışını değerlendiren Egemen Korkmaz, şunları kaydetti:

        ''Bence bugünden bir şeyler söyleyebilmek çok zor. Çünkü play-off sisteminde çok farklı şeyler olabilir. Çok farklı bir takım gelip şampiyon olabilir. Normal sezonu dördüncü sırada bitiren takımın bile play-off'ta şampiyonluk şansının bulunduğu bir sistemden söz ediyoruz. Elbette takımların oynadığı futbola göre bir değerlendirme yapılabilir ancak bugün için dört dörtlük oynayan bir takım da görünmüyor. 10. haftanın ardından takımlarla ilgili daha sağlıklı değerlendirmeler yapmak mümkün olabilir.''

        ''Kesin favori budur diyemiyorsunuz''

        Şampiyonluk yaşayan 5 takım dışında çıkış yapmaya aday bir takım görüp görmediği sorusuna Beşiktaşlı futbolcu, ''Ligin son beş sezonluk periyoduna baktığımızda eskiye nazaran çok şeyin değiştiğini söyleyebiliriz. Takımlar arasında kadrolar açısından farklar var ama oyun anlayışlarına baktığımızda herkes birbirine yaklaştı. Artık herkesin herkesi yenebildiği bir futbol ortamında yaşıyoruz. Bu durum dünya futbolu için de geçerli. Bir kere hemen hemen herkes aynı antrenman metotlarıyla çalışıyor ve fizik kaliteler birbirine çok yakın. Dolayısıyla sahaya çıktığınızda, 'Kesin favori budur' diyemiyorsunuz. Onun için ben her maçın çok ciddiye alınması ve son dakikasına kadar mücadele edilmesi gerektiğine inanıyorum.'' şeklinde yanıt verdi.

        UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluk...

        UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluk hedefiyle ilgili takım içinde konuşmalar olup olmadığı sorulan Egemen şunları söyledi:

        ''Bu konularda çok büyük konuşmamak lazım ama kararlı olmak da önemli elbette. Biz şimdilik gruptan çıkmayı düşünüyoruz. Diğer turları ise zamanı geldiğinde konuşmak gerekir. Ama takımda kime sorarsanız sorun herkesin hayalinde, aklının bir köşesinde mutlaka UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonlukla kucaklaşmak vardır. Açıkçası takımın potansiyeli de oldukça yüksek. Dünya çapında yıldız diyorsunuz, var. Tecrübeli oyuncu diyorsunuz, var. Türkiye Ligi'ni iyi tanıyan oyuncular diyorsunuz, var. Genç yetenekler diyorsunuz, var. Yani her türden oyuncuyu barındıran bir kadroyuz. Ama hepsinin altında yatan bir olgu var, takım olmak. Eğer onu yakalarsak bu iş çok güzel yerlere gelebilir.''

        ''Tespih koleksiyonum var''

        Koleksiyon merakı olup olmadığı sorulan Beşiktaşlı oyuncu, tespih koleksiyonu olduğunu belirtti. Türkiye'deki bu konudaki ustaların büyük bölümünü tanıdığını anlatan Egemen, çoğunun tespihini bulundurduğunu kaydederek ''Koleksiyonumda buffalo boynuzundan kehribara, Oltu taşından fildişine kadar farklı tespihlerim var. Tespihe değer katan faktörler ustasının elinden çıkmış olması, ana maddesinin değeri ve yıllanmasıdır. Özel rulolarım var. Tespih koleksiyonumu bu ruloların içinde saklıyorum. Ama bu söylediklerimden müthiş bir tespih koleksiyonuna sahip olduğum da zannedilmesin. Çünkü Türkiye'de gerçekten bu alanda çok zengin koleksiyoncular ve hatta bunu kitap haline getirenler bile var'' şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ