Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Özürleriyle meşhur! - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        Beşiktaş-G.Saray maçında Melo’nun golünde ofsaytı belirleyemeyen Baki Tuncay Akkın’ın, daha önce de çok büyük hatalara imza attığı ve her seferinde de “Hatalıyım, özür dilerim” dediği belirlendi. Akkın, piero aleti ile yapılan ölçümde Melo’nun 34 santim ofsayt olduğu tesbit edilmesine karşın “Ben Melo’nun sadece kolunu ileride gördüm. Kolla da gol atılmayacağı için vermedim” demişti.

        RÜŞTÜ’NÜN CEZASI KALDIRILMIŞTI

        Süper Lig’de 14 yıldır yardımcı hakemlik yapan ve FIFA kokartı taşıyan Akkın, 5 yıl önceki Trabzon- Beşiktaş maçında kaleci Rüştü’nün ceza alanı dışında topa göğsü ile müdahale etmesine karşın, hakem Bülent Yıldırım’a “Kolu ile oynadı” uyarısı yapmış, Rüştü haksız yere kızarmıştı. Akkın, maç sonrası Beşiktaş menajeri Sinan Engin ile uçakta yaptığı sohbette “Pozisyonu ekranda izledim. Hatalıyım, özür dilerim” demişti. TFF de Rüştü’nün haksız atılması nedeniyle 1 maçlık cezasını da kaldırmıştı. Akkın bu sezonki Trabzon-Kayseri maçında Burak Yılmaz’ın vuruşunda top üst direğe çarpıp, çizgiyi geçmiş olmasına rağmen de golü göremedi. Hakem Halis Özkahya ve gözlemci Abdurrahman Arıcı ile soyunma odasında sohbet eden Akkın’ın, “Göremedim. Üzgünüm” sözleri yine medyada geniş yer bulmuştu.

        Vukuatları kabarık FIFA kokartı taşıyan 7 hakemden biri olan Hüseyin Göçek’in yönettiği maçlardaki skandal hataları şunlar:

        1- Geçen yılki F.Bahçe-G.Antep maçında Fener’in ilk dakikalardaki çok net iki penaltısını göremedi.

        2- 21 Ocak 2012’deki Bursa-Sivas maçında ev sahibinin 2 penaltısını ‘es’ geçti.

        3- 18 Nisan 2010’daki F.Bahçe-Beşiktaş maçında çukur açan Bilica’ya ikinci sarıyı çıkartmadı.

        4- Eskişehir maçında Gekas’ı atması, ligden düştükleri maçta Uğur’un düşürülmesine penaltı vermemesi üzerine Samsun’da da istenmeyen adam ilan edildi.

        Hüseyin ‘Göçek’ altında kaldı!

        Beşiktaş-G.Saray maçında gösterdiği yönetim ile büyük tepki toplayan hakem Hüseyin Göçek, maçın gözlemcisi Serdar Çakır’dan sezonun en düşük notlarından birini aldı. Çakır, Göçek’e 10 üzerinden 7.1 verdi. Kötü yönetime karşılık gelen bu not doğrultusunda Göçek sezonu kapattı. Çakır, TFF’ye gönderdiği raporda Göçek’in hatalarını şöyle sıraladı:

        1- Melo’nun golü ofsayttı. Yardımcı hakem pozisyonu iyi süzemedi. Hakem de bu hataya ortak oldu ve golü verdi.

        2- Selçuk’a yaralayıcı şekilde vuran Quaresma’ya direkt kırmızı verilmeliydi.

        3- Faul kararlarında standardı sağlayamadı. Bu tansiyonu artırdı.

        4- Yardımcıları ile hiç anlaşamadı. Özellikle Baki Tuncay Akkın, kritik pozisyonlarda Hüseyin Göçek’in hatalı kararlar vermesine yol açtı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ