Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Eskişehirspor Eskişehir'de, Tepebaşı Belediyesi'nin yürüttüğü ''Altın Ayaklar'' projesi kapsamında 50 eski futbolcunun pik üzerine dökülen el ve ayak izleri kaldırımda sergileniyor - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fethi Heper, İsmet İnönü Caddesi'ndeki Tepebaşı Belediyesi Sanat Evi önünde bulunan kaldırıma yerleştirilen futbolcuların el ve ayak izleri sergisinin açılışında, Türk futbolcusuna verdiği değerden dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a teşekkür etti.

        Türk futboluna hizmet eden büyük futbolcuların bu projeyle ölümsüzleştirildiğini belirten Heper, ''Bu bir başlangıçtır. Bundan sonra diğer futbolcuların da ayak izlerini göreceğiz. Burada bir tarih var. Hepimiz sahip çıkmalıyız'' dedi.

        Ataç da ''Altın Ayaklar'' projesinin, bir vefa projesi olduğunu söyledi.

        Projenin, tüm Türkiye'nin dikkatini çekecek, herkesin gelip görmek isteyeceği bir turizm projesi de olduğunu dile getiren Ataç, ''Bütün kulüplere saygılı davranmak zorundayız. Sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğunu hatırlamamız gerekir. Burada 'sadece Eskişehirspor futbolcularının ayak izleri olsun' isteniyor ama konu öyle değil. Buna bir dünya projesi olarak bakmak lazım'' diye konuştu.

        Eski sunucu ve spiker Halit Kıvanç ise Eskişehirspor'un ligde efsane olduğu dönemde spikerlik yaptığı için kendini çok şanslı hissettiğini anlattı.

        Türkiye'nin o dönemde çok güzel futbol seyrettiğini belirten Kıvanç, şunları kaydetti:

        ''Yıllar önce ABD'ye gittiğimde böyle bir proje görmüştüm. Sinema alanında eser bırakanların ayak izleri alınmıştı. Yıllar sonra belediye başkanı Ahmet Ataç bana geldi ve projesini anlattı. 'Bu güzel futbolu mikrofonda anlatan eli de projeye koymak istiyoruz' dediler. Bu bana gerçekten çok gurur verdi.''

        Daha sonra, Lefter Küçükandonyadis, Süleyman Seba, Fethi Heper, Şenol Güneş, Hakan Şükür, Aykut Kocaman gibi 50 eski futbolcunun pik üzerine dökülen el ve ayak izleri yer alan sergi açılarak, eserler incelendi.

        Eskişehirspor taraftarlarından tepki

        Serginin bulunduğu alanda toplanan bir grup Eskişehirspor taraftarı, ''65 ruhu ayaklar altına alınamaz'' yazılı pankart açarak, sergilenen ayak izlerinin yanına üzerinde ''Anadolu'ya futbol devrimi yaşatan sokaklar, kirli ayakların esiri olmasın'' yazılı kağıt bulunan ayakkabı bıraktı.

        Grup, törene katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in çabasıyla dağıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ