Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Transfer Fenerbahçe, transfer Galatasaray, transfer Beşiktaş - Futbol Haberleri
        1

        SALİH, O FOTOĞRAFLA İLGİLİ KONUŞTU

        Galatasaray'ın en büyük transfer hedeflerinden biri olan Salih Dursun, bugün Fanatik Gazetesi'nde çıkan "Galatasaray formalı fotoğrafı" hakkında bir açıklama yaptı. Lig TV'ye konuşan Salih Dursun, "O fotoğraf ambargolu bir haberdi. 2 gün önce abilerimiz yanımıza geldiğinde rica ettiler. Onları kırmak istemedim. Transfer gerçekleşirse koyacaklardı, gerçekleşmezse koymayacaklardı. Ama yine de canları sağolsun. Üzüldüğümü söyledim. Netleşmiş kesin bir anlaşma yok. Her tarafın mutlu olması gerekir. Buna Galatasaray ve Kayserispor kulübü karar verir" ifadelirini kullandı.

        2

        "GALATASARAY'DAN TEKLİF ALMAK GURUR VERİCİ"
        "Galatasaray'dan teklif geldiğinde neler hissettin?" sorusuna Salih şu yanıtı verdi, "Galatasaray gibi bir camiadan teklif almak gurur verici. Düzgün ve karakterli bir insan oldjğunuzda bazı şeyleri söyleyebildiğinizde Allah yolunuzu açabiliyoruz. Bu onur verici bir durum. Kayserispor gibi bir takıma gelip oradan Galatasaray'dan teklif almak çok büyük bir olay. Hedeflerim olduğu için yavaş yavaş basamakları tırmanıyorum. Çok eksikliklerim var ama eksikliklerimi gidererek milli takımın da vazgeçilmez oyuncusu olmak istiyorum."

        "Örnek aldığın isimler kimler? Eksikliklerin sana göre neler? sorularını ise Salih, "Genel olarak çok yönlü bir futbolcuyum. Sağbek, stoper oynayabiliyorum. Kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum. İyi futbolculardan teknik ve taktik açıdan futbolun her yönünü öğrenmek istiyorum. İyi ve doğru futbol oynayan isimleri sağ bek olsun, sol bek olsun izliyorum. O isimleri izleyerek kendimi geliştirmek istiyorum" yanıtını verdi.

        "Uzun vadede ve Galatasaray'a gittiğin zaman hedefin neler?" sorusu üzerine ise Salih "Galatasaray'da önemli futbolcular var; ama kendime güveniyorum. Bu güvende çalışkan olmam etkili. Hiçbir şeyden korkmuyorum. Neysem oyum. Nerede olursam olayım, x bir kulübe de gitsem başarılı olacağıma inanıyorum. Galatasaray gerçekten büyük bir takım. Menfaatler doğrultusunda bir transfer olmasını istiyorum. İnşallah kimse bu transferde üzülmez" ifadelerini kullandı.

        3

        DALGA GEÇTİLER

        Sarı lacivertlilerin Marsilyalı Thauvin için 10 milyon euroluk teklifte bulunacağını yorumlayan Fransızlar bunu ‘gülünç’ buldu. Fenerbahçe’nin transfer hedefleri arasında gösterilen Florian Thauvin’de ilginç bir gelişme yaşandı. Sarı lacivertlilerin bir süredir kadrosuna katmak istediği belirtilen Marsilya’nın 20 yaşındaki orta saha oyuncusu için telaffuz edilen miktar yeterli görülmedi. Oyuncu için Fenerbahçe’nin 10 milyon Euro'luk bir teklifte bulunacağının ifade edildiğine dikkat çeken Fransız basını bu olası teklifi ‘gülünç’ olarak nitelendirildi ve “Böyle bir teklif görülüyor ki gerçeklikten uzak. Çünkü oyuncunun değeri 15 milyon Euro'dan aşağı değil” ifadeleri kullanıldı.

        (Skorer)

        4

        MERT 10 MİLYON EURO

        Manchester United başta olmak üzere birçok Avrupa kulübünün listesine giren kaleci Mert Günok için yönetim harekete geçti. Fenerbahçe ile 2015'e kadar sözleşmesi olan Mert Günok'un mukavelesine "10 milyon euroya serbest kalır" maddesi eklendi. Mert, sarı-lacivertli kulüpten bu sezon için 1.250 milyon Euro, 2013-14 sezonu için 1.350 milyon Euro, 2014-15 sezonu için de 1.450 milyon Euro alacak.

        (Star)

        5

        LİVERPOOL, CANER'İ İSTİYOR

        Başkan Aziz Yıldırım'ın bu hafta içinde görüşeceği milli futbolcu, gösterdiği performansla İngiliz devinin dikkatini çekti... Ada basını, Liverpool'un ara transferde Caner Erkin'i kadroya katmak için girişimlere başladığını öne sürdü. Haberde, İngiliz devinin teknik direktörü Brendan Rodgers'ın sezon başından bu yana genç futbolcuyu yakından takip ettiği ve transfer edilmesi için yöneticilere talimat verdiği belirtildi. Caner'in sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olmasından dolayı Liverpool'un yıldız futbolcu ile transfer görüşmesi yapma hakkı bulunduğu da belirten gazeteler, "Caner hem savunmada hem de ofansta çok başarılı. 90 dakika yüreğini sahaya koyuyor. Liverpool'un böyle bir futbolcuya ihtiyacı olduğu kesin" ifadesini kullandı. İngiliz yetkililerin Caner'in menajeri Batur Altıparmak ile temasa geçtiği ve birkaç gün içinde resmi temaslarda bulunacağı da gelen bilgiler arasında.

        (Takvim)

        6

        KLOPP'UN GÖZÜ KRAL'DA

        İngiliz basını, B. Dortmund'un Bayern'le anlaşan Lewandowski'nin boşluğunu G.Saraylı Burak Yılmaz'la doldurmayı planladığını yazdı. Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski'nin Bayern Münih'le gelecek sezondan geçerli olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzalaması üzerine forvet arayışına geçen Borussia Dortmund'un Burak Yılmaz'ın peşinde olduğu iddia edildi. Haberde; Burak'ın, Chelsea ve Liverpool gibi devlerin de radarında olduğu vurgulanırken, sarı-kırmızılı ekibin golcü oyuncusunu ara transfer döneminde satmayı düşünmediği de dile getirildi.

        (Fotomaç)

        7

        FERNANDES FENER'E Mİ?

        Beşiktaş'tan 3 milyon euro isteyen ancak en son 2.2 milyon euro teklif edilen Portekizli yıldız, Ronaldinho'ya 6 milyon euro önerildiğini duyunca isyan etti. 28 yaşındaki futbolcunun "Bana 3 milyon euro vermiyorlar ama 33 yaşındaki adama 6 milyon euro ödemeye hazırlar. Hani paraları yoktu!" dediği kaydedildi. Daha önce reddedilmesine rağmen F.Bahçe’ye aracılarla ikinci kez mesaj yollayan Fernandes’in ‘Beni F.Bahçe’ye alın. Sizde patlama yaparım” dediği belirtildi.

        (Fotomaç)

        8

        TELLES'TE PEŞİNAT KRİZİ

        Galatasaray'ın yeni transferi Alex Telles'te sorun çıktı. Dün İstanbul'da olması beklenilen oyuncunun gelişi ertelenirken bunun altında sarı-kırmızılıların söz verdiği ödemeyi yapmamasının yattığı ortaya çıktı. G.Saray'ın dün itibarıyla 2 milyon euro'luk peşinatı yatırmadığı ve Gremio kulübünün bu nedenle oyuncudan beklemesini istediği öğrenildi.

        (Fotomaç)

        9

        LESCOTT OLMADI HEDEF HEİTİNGA

        HTSPOR
        Lescott olmadı hedef Heintinga Beşiktaş’ta Ronaldinho transferinin yanı sıra stoper arayışları da sürüyor. Kartal’ın gündemindeki M.City’li Joleon Lescott’a hocası Manuel Pellegrini’den vize çıkmayınca Beşiktaş, ağırlığı Evertonlı John Heitinga’ya verme kararı aldı. İngiliz ekibi ile sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Hollandalı’nın ayrılmaya sıcak bakması Beşiktaş’ın işini kolaylaştırıyor. Eğer Kartal, Heitinga’dan da istediğini alamazsa bu kez Tottenham’dan Kaboul ve Anzhi’den Ewerton’a yönelecek.

        10

        FIRTINA'DA SON İDDİA KLOSE

        Her gün yeni bir isimle anılan Trabzonspor'a menacerlerin önerdiği son forvet Miroslav Klose oldu. Lazio’da forma şansı bulamayan ve ayrılmak için hazırlık yapan tecrübeli golcünün Bordo-Mavili ekibe gelmeye sıcak baktığı öğrenildi. Ancak Klose’nin transfer edilmesi halinde Avrupa Ligi’nde forma giyemeyecek olması ve ilerleyen yaşı nedeniyle Mustafa Akçay bu isme sıcak bakmıyor.

        (Fanatik)

        11

        YEKTA TRABZON'A YAKIN

        Yabancı tercihini kaliteli bir forvetten yana kullanmak isteyen Trabzonspor yönetimi, orta alana ise Galatasaray'dan takviye yapacak. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Roberto Mancini'nin kalemini kırdığı Yekta Kurtuluş için harekete geçen Karadeniz Fırtınası, imza için tüm zemini oluşturdu. Ancak tüm şartların oluşmasına karşın yönetim işi ağırdan alma niyetinde... Eldeki diğer alternatifleri de masaya yatırarak en doğru tercihi yapmak isteyen teknik direktör Mustafa Akçay'ın raporu bekleniyor. Karar 'Yekta' yönünde çıkarsa Galatasaray ve futbolcuyla hemen söz kesilecek.

        (AMK)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ