Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Aziz Yıldırım şike davası teşvik 3 Temmuz operasyon - Futbol Haberleri

        3 Temmuz operasyonunu yapanlar Aziz Yıldırım’ın yüzüne karşı, “Evet biz başlattık ama hatalı davranmışız” demişken... Operasyonda sorumluluğu bulunanlar Aziz Yıldırım’ın yüzüne karşı, “Haklısınız, bu işi düzelteceğiz” derken... Yine Aziz Yıldırım’ın kendisine hem operasyonu yapanlardan hem operasyonda sorumluluğu bulunanlardan hem de en üst kademelerinden “Başkanlığı bırak, bu dertten kurtul” teklifleri gelmişken... Emniyet, yargı mensuplarının büyük çoğunluğu görevden alınmış ya da görev yerleri değiştirilmişken... 17 Aralık operasyonuyla birlikte hükümet Fenerbahçe ile aynı dertlerden muzdaripken... Aynı şikayetleri üç yıl sonra siyasiler tek tek sıralarken... Adalete güven, bu denli sarsılmışken... Savcı Mehmet Berk’in itiraf gibi sözleri hafızalardayken... Yıldırım hakkındaki örgüt suçlamasına Trabzon başkanı bile inanmazken... En sonunda Emenike de beraat etmişken... Ve hiçbir kesimin yanlısı değilken, ilk gün ne dediyse bugün de aynısını söyleyen... Aziz Yıldırım cezaevine gidiyor!

        Uslu mu Temelli mi?

        Aziz Yıldırım’ın işi zor. F.Bahçe’nin işi zor. Yöneticilerin de işi zor. Aziz Yıldırım’sız bir F.Bahçe’yi yönetmek ise çok zor. Gönül ister ki başkan cezaevine girmesin. Ancak neredeyse sıfır ihtimal. Bazı yöneticilerin ufak da olsa umudu var da Aziz Yıldırım’ın yok. Yeniden yargılamanın içine dahil edileceklerine inanmıyor. “İki seneden bir şey olmaz, yatarız, çıkarız” diyor. Yıldırım’a tebligat geldiği anda gündem yeni başkana çevrilecek. Yönetimde kriz çıkar mı yoksa birlik beraberlik içinde bir karar mı alınır şimdilik meçhul. Sonuçta yönetim içinden bir başkan seçilecek de o isim kim olacak net değil. Mithat Yenigün’ü, Nihat Özbağı’nı isteyenler var. Abdullah Kiğılı sağlık sorunları nedeniyle sıcak bakmıyor. Şu andaki görüntüye göre Mahmut Uslu - Ömer Temelli ikilisinden biri başkan olacak gibi. Uslu, “Bir planımız yok. Görev verilirse kaçmayız, hazırız” diyor. Ömer Temelli de niyetli görünmüyor ama yönetim içinde oyunu Temelli lehine kullanacak isimler var.

        ‘Sivas ikinci, G.Saray ilk 3’e giremez’

        Fenerbahçe aldı başını gidiyor. Erken konuşmak doğru değil ama görünen köy de klavuz istemiyor. Hele hele Galatasaray’ın umut vermeyen halini gördükten sonra... Fenerbahçeli yöneticiler de şampiyonluk şarkılarının bu kadar erken söylenmesinin takıma zarar verebileceği görüşündeler. Yine de kafalarındaki düşünce belli. Onlara göre “Fenerbahçe şampiyon, Sivas ikinci.” Galatasaray’ın ilk üçe giremeyeceğini düşünüyorlar. Beşiktaş’ın da ışık vermediğini, 3-4 yarışının Kasımpaşa ile Trabzon ağırlıklı olacağını hesaplıyorlar.

        Resmen provokasyon

        Federasyon talimatı değiştirdi, kurban Fenerbahçe oldu. 12 saniyelik küfürlü tezahürat yüzünden bir maç ceza geldi. Böyle olacağı da belliydi. Talimatın değiştirildiği gün itibariyle ceza sınırındaki takım zaten Fenerbahçe’ydi. İnsanların gözünün içine baka baka adeta provoke edercesine maç oynanırken kural değiştirildi. Sanki Fenerbahçe için kural icat edildi! Halbuki ne maçlar gördük küfürden geçilmeyen. Ama uyanık taraftarlarımız kronometre tutuyor, süreyi ayarlıyor, 120 saniye kuralını çiğnemiyordu. Bu değişiklik en azından eşitlik ilkesine aykırı. Ligin ilk yarısında uygulansa eminim çok takımın sahası defalarca kapanırdı. Ama herkes yırttı, olan Fenerbahçe’ye oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ