Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe transfer, Galatasaray transfer, Beşiktaş transfer, rekor bonservis - Futbol Haberleri
        1

        4. YILDIZ İÇİN BALOTELLİ
        Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini ile yönetim arasında geçtiğimiz günlerde çok önemli bir görüşme yapıldığı ve bu zirve sonrası Balotelli harekatının başladığı belirlendi. Aysal, Milan'lı Balotelli'yle ilgili mali araştırma yapılması için kurmaylarına talimat verdi. Hafta içinde İtalya'ya giden CEO Lutfi Arıboğan, Milan CEO'su Galliani'yle buluştu. Galliani 23 yaşındaki golcü için 20 milyon euro isterken, Balotelli'nin de yıllık 5.5 milyon euro talep ettiği öğrenildi.

        (Fotomaç)

        2

        GENÇ VE ÖZEL
        Sarı lacivertliler İngiliz devi Liverpool'un 'rezerv' takımında forma giyen ve büyük gelecek vaad eden Samed Yeşil'in alınması adına çalışmalarını sürdürüyor. Yönetim, Samed Yeşil için İranlı menajeri Reza Fazeli'yi İstanbul'a davet ederken, idari menajer Hasan Çetinkaya ise Liverpool yetkilileri ile görüşmek için İngiltere'nin yolunu tuttu. Transfer için 750 bin sterlin'in yanı sıra, bir sonraki satışından da yüzde 20'lik pay isteyen Liverpool yönetimiyle masaya oturan Çetinkaya, 19 yaşındaki oyuncuyu sarı-lacivertli renklere katabilmek için uğraş veriyor.

        (Fotomaç)

        3

        SON SÖZ ONUN
        Yıldız transferinin şart olduğunu düşünen Beşiktaş yönetiminin yaptığı listenin en tepesinde Milan'ın Brezilyalı yıldızı Robinho bulunuyor. Beşiktaş yönetimi, kulüp CEO'su Galliani ile anlaşmaya vardı. Milan'a yeterince katkı veremeyen Robinho satış listesine kondu. Milan 2016'ya kadar kontratı olan oyuncuyu elinden çıkararak ondan gelecek parayla transfer yapmayı planlıyor. Robinho'yu, iyi bir teklifin Avrupa kıtasında tutacağı ifade ediliyor.

        (Fotomaç)

        4

        ASLAN'IN 'TÖRE'Sİ
        TFF yeni sezonda 5+3 kuralı uygulayacağını açıklayınca sarıkırmızılılar tüm yerli yeteneklere kanca attı. Bu isimlerden biri de Gökhan Töre... Beşiktaş'ta iyi bir sezon geçiren 22 yaşındaki oyuncunun bonservis bedeli 7.5 milyon euro. Kartal bu rakama yaklaşmak istemiyor. G.Saray'ın hocası Roberto Mancini de yeni sisteminde önemli yer tutacak Gökhan'ı sağ kanat için mutlaka transfer etmenin peşinde. Gökhan Töre'nin Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak G.Saray'a sıcak baktığı öğrenildi.
        (Fotomaç)

        5

        DİEGO BİLMECESİ
        Fenerbahçe'nin görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdiği Atletico Madrid'li Diego Ribas, İspanyol gazetecilerin yeni sezonda hangi takımın formasını giyeceği yönündeki soruya yine politik yanıt verdi. Brezilyalı yıldız, "Herkes burayı ne kadar sevdiğimi biliyor. Ama gelecekte ne olacağından emin değilim, olacaklar için şimdiden garanti veremem" şeklinde konuştu.

        (Fotomaç)

        6

        PAZARTESİ KAP'TA
        Mevlüt Erdinç ile prensip anlaşmasına varan Galatasaray, Saint Etienne ile bonservis pazarlığını sürdürüyor. Başkan Ünal Aysal ile Bülent Tulun'un Fransız ekibi ile daha önce de bir araya geldiği ve transfer konusunda öncelik sözü aldığı belirlendi. Galatasaray'ın Fransa'daki ilişkilerinin güçlü olması nedeniyle transferi bitirmesine kesin gözüyle bakılıyor. 27 yaşındaki oyuncunun pazartesi günü KAP'a bildirilmesi bekleniyor.

        7

        F.BAHÇE İLE GÖRÜŞMEME GARANTİSİ
        Öte yandan geçen sezon Alper Potuk transferinden ağzı yanan başkan Ünal Aysal'ın, Mevlüt Erdinç'in menajerine "F.Bahçe ile de görüşüyor musunuz?" diye sorduğu bildirildi. Pierre Frelot'un, "F.Bahçe ile şu ana kadar temasımız olmadı. Ortalığı kızıştırmak gibi bir derdimiz yok. İçiniz rahat olabilir" cevabı rahatlattı. Aysal, St. Etienne'i ikna etmeleri için Frelot ve Ceylan Çalışkan ikilisine tam yetki verdi.

        (Fotomaç)

        8

        KEWELL DÖNÜYOR
        G.Saray Yönetimi gelecek sezon için etkin olabilecek bir sportif direktör arıyor. Florya'yı bilen aynı zamanda yurt dışında da tanınan bir isim isteyen Cimbom'un listesine eski yıldızı Harry Kewell da girdi. Tomas Ujfalusi'nin yerine Avustralyalı Kewell'ın dışında Şenol Güneş, Bülent Korkmaz ve Mustafa Denizli de düşünülüyor.

        (Fotomaç)

        9

        TARIK'A KANCA
        Fenerbahçe'nin Eskişehirsporlu Tarık Çamdal'la ilgilendiği yönünde birkaç gündür spor kamuoyunu meşgul eden iddialar doğru çıktı. Sarı-lacivertlilerin, 23 yaşındaki genç oyuncuyu transfer listesine dahil ettiği belirlendi. Teknik direktör Ersun Yanal'ın transfer raporu dahilinde harekete geçen yönetimin, transferin gözdesi futbolcu için zemin yokladığı öğrenildi. Fenerbahçe'ye yakın kaynaklardan gelen habere göre, Eskişehirspor oyuncusunu vermeye yanaşır ve de şartları uygun tutarsa, Tarık Çamdal gelecek sezon sarılacivertli formayı giyecek.

        (Fotomaç)

        10

        BOMBA ALMEİDA MI?
        Beşiktaş'la yollarını ayıran Almeida için Trabzonspor'un sürpriz bir hamle yaptığı bildirildi. Bordo-mavililerin Almeida'nın menajeri Jorge Mendes'in şirketi Gestifute'den, Almeida için bilgi aldıkları öğrenildi. Trabzonspor'un Almeida için yıllık 2 milyon euro'dan 3 yıllık sözleşme ve artı olarak da 1.5 milyon euro imza parası ödemeyi planladığı gelen haberler arasında. Görüşmelerin sürdüğü dile getirildi.

        (Fotomaç)

        11

        CHELSEA VE ARSENAL PEŞİNDE
        Ziraat Türkiye Kupası'nda ikinci yarısının başında geçirdiği sakatlıkla sezonu kapatan Bruma için güçlü İngiliz takımları Arsenal ile Chelsea'nin devreye girdiği belirtildi. Yaşadığı büyük sakatlığına karşın halen değeri ve kaletise son derece yüksek görülen Portekizli yıldızın transferine, 10 milyon euro'nun altında olmayan bir rakama izin verileceği belirtildi.

        (Fotomaç)

        12

        MANDIRALI'NIN LİSTESİ
        Trabzonspor'da teknik sorumlu Hami Mandıralı'nın sunduğu transfer listesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Polonya ve Bulgaristan'da forma giyen golcü isimlerini yönetime sunan Mandıralı'nın Polonya ekibi Gornik Zabrze'de top koşturan Prejuce Nakoulma, yine Polonya'dan Slask Wroclaw'tan Marco Paixao ve Bulgaristan'ın Ludogorets Razgrad takımında forma giyen Roman Bezjak için harekete geçilmesini istediği belirtildi.

        (Fotomaç)

        13

        MANCİNİ TOTTENHAM'A
        İtalyan La Gazetta Dello Sport Gazetesi, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin, yeni sezonda İngiltere'ye gidebileceğini ileri sürdü. Gazete, Mancini ile ilgili olarak şu iddiayı dile getirdi: "Tottenham Başkanı Daniel Levy, teknik direktör adayları arasında yer alan Southampton'ın hocası Mauricio Pochettino ile görüşmelerini sürdürüyor. Ancak anlaşma sağlayamaması halinde ibre Galatasaray'ın başında görev yapan Roberto Mancini'ye dönecek. Yakında her şey daha da netleşecek."

        (Fotomaç)

        14

        SİLVESTRE HAREKATI
        Beşiktaş, İnter'de forma giyen Matias Silvestre'nin durumunu yakından inceliyor. Sezonu Milan'da kiralık tamamlayan oyuncunun bonservisinin 4 milyon euro olduğu için İtalyan ekibinin Silvestre'yi düşünmediği; Beşiktaş'ın da yıldız oyuncunun bonservisi elinde olan İnter'le masaya oturacağı belirtildi.

        (Fotomaç)

        15

        TRABZON'A SÜPER TEKLİF
        Yeni sezon öncesinde yıldız transferlerde karar kılan ve görüşmelere erken başlayan Trabzonspor’un listesi giderek kabarıyor. Benfica’nın Paraguaylı golcüsü Cardozo ile anlaşıp Benfica’dan indirim bekleyen, Fransız forvet Gomis için pazarlıklarını sürdüren Bordo-Mavililer’e bir yıldız daha önerildiği ortaya çıktı. O oyuncu, adı daha önce birçok Türk takımıyla anılan Milan’ın yıldızı Robinho! İtalyan ekibi, vergileriyle birlikte Sambacı’ya verdiği 4 milyon Euro’yu aşan ücretten kurtulmak için formül ararken, bedelsiz kiralama seçeneğini devreye soktu. 30 yaşındaki oyuncunun Türkiye pazarındaki popülerliğini bilen menajerler de Trabzonspor’un kapısını çaldı, “İsterseniz getirelim” mesajını yolladı.

        (Fanatik)

        16

        ALMANYA'DAN İYİ HABER
        Fenerbahçe'nin gündemindeki Mehmet Ekici’yle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. 24 yaşındaki orta sahanın kulübü Werder Bremen, bu oyuncuyla yollarını kesin olarak ayırmaya karar verdi, bonservisi konusunda da indirime gitti. Alman ekibi, 1 yıl daha sözleşmesi bulunan milli oyuncunun 5 milyon Euro olan bonservis bedelini 3’e düşürdü. Werder Bremen’den ayrılacak olan Mehmet’e, Avrupa’nın farklı kulüplerinden gelen teklifler gelirken, en yüksek parayı Fenerbahçe’nin verdiği belirtildi.

        (Fanatik)

        17

        SOW'DAN ŞOK TEKLİF
        Yeni sezon öncesi Brezilyalı yıldız Diego ile anlaşan ve forvet arayışlarını da sürdüren F.Bahçe'de ilginç gelişmeler yaşanıyor. F.Bahçe'ye geldiğinde 4.5 yıllık sözleşme imzalayan Moussa Sow geçtiğimiz 2 yıl sezon başı 2.6 milyon Euro almıştı. Ancak sözleşmesindeki diğer maddeler gereği Sow son 2 yıl sezon başı 1.4 milyon Euro alacak. Durum böyleyken Senegalli yıldıza gelen cazip teklifler kafasını karıştırmış durumda. Menajerini devreye sokan Sow'un Fener yönetiminden yeni bir kontrat istediği ve ücretinin arttırılmasını talep etttiği bildirildi.

        18

        Sow'un menajerinin Fenerbahçe yönetimine, "Moussa son 2 yılda çok iyi performans gösterdi. Takımın en çok gol atan oyuncusu oldu ancak alacağı ücret düşüyor. Yeni kontrat istiyor. Aksi halde kendisine gelen teklifleri değerlendirmek istiyor" dediği ifade edildi. Sow'a Katar Ligi'nden yıllık 3.5 milyon Euro teklif edildiği ve Fenerbahçe'ye 15 milyon Euro bonservis bedeli ödemeye hazır oldukları da gelen haberler arasında. Sow'un sözleşmesinde "17 milyon Euro'ya serbest kalır" maddesi de bulunuyor. Sarı-Lacivertli yönetimin nasıl bir tavır sergileyeceği şimdiden merak konusu. Başkan Aziz Yıldırım'ın bu konuda Ersun Yanal'a danışacağı Yanal'ın vereceği karar doğrultusunda bir politika izleyeceği öğrenildi.

        (Takvim)

        19

        SON GÖZDE ABOUBAKAR
        Drogba'nın gidişinden sonra forvet bölgesine hem Türk hem de yabancı forvet bakan Galatasaray Fransa Ligi'ne kancayı taktı. Bülent Tulun'un Lyon'lu Gomis ile anlaşması Mancini'nin veto etmesi üzerine Cimbom yeni bir isme yöneldi. Galatasaray Kulübü'nün Scout ekibi, Fransa Ligi'nin Lorient takımının golcüsü Vincent Aboubakar'ı yönetime ve Teknik heyete önerdi.. Ligue 1 ekiplerinden Lorient forması giyen 1.82'lik golcünün piyasa değerinin 4 milyon civarında olduğu belirtiliyor.

        20

        CHEDJOU-ÖMER TOPRAK TAKASI GÜNDEME GELDİ
        G.SARAY, Semih'in Milli Takım'daki partneri Ömer Toprak'la tekrar ilgilenmeye başladı. Leverkusen'de başarılı bir sezonu geride bırakan Ömer, kulübüyle sözleşmesini 2018'e kadar uzatmıştı. Cimbom şartları bu kez sonuna kadar zorlayacak. Leverkusen peşin parada ikna edilmezse, takas önerisi gündeme gelecek. Hamburg'dan teklif alan Chedjou'nun menajerinin Almanya'dan takım bakması ise akıllara Chedjou-Ömer takasını getiriyor

        (Takvim)

        21

        FENER'DEN POTUK TAKTİĞİ
        Sezon bitti, transfer savaşları başladı... Ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Mevlüt Erdinç çekişmesi giderek büyüyor... Fransa'da St. Etienne formasını giyen milli futbolcunun ismi uzun süre Fenerbahçe ile anılmış fakat önceki gün Galatasaray'dan flaş bir hamle gelmişti. Sarı-Kırmızılı yönetim, Mevlüt'ün menajeri Pierre Flelot'la İstanbul'da masaya oturmuş ve büyük oranda anlaşmıştı.

        22

        MEVLÜT'Ü İKNA ETMEK KOLAY!
        Bu gelişme üzerine "Mevlüt artık Galatasaray'da" yorumları yapılırken, Fenerbahçe'nin transfer için hala çok istekli olduğu ortaya çıktı. Sarı-Lacivertliler'in Alper Potuk'u renklerine bağlarken izlediği yoldan, Mevlüt'ün transferinde de gideceği öğrenildi. Başkan Aziz Yıldırım'ın yakın çevresine, "Ben önce futbolcu veya menajeri ile değil kulübüyle anlaşırım" dediği ifade ediliyor. Alınan bilgilere göre Fenerbahçe yönetimi St. Etienne ile masaya oturdu ve teklifini sundu. Sarı-Lacivertliler, Fransız kulübü ile pürüzlerin giderilmesi durumunda Mevlüt'ü de rahat bir şekilde ikna edeceğini düşünüyor.

        23

        TÜM YETKİYİ FLELOT'A BIRAKTI
        Geride bıraktığımız sezonun başında da Galatasaray yönetimi Alper Potuk ve menajeriyle el sıkışmış, herkes transfere bitti gözüyle bakılırken Fenerbahçe çok flaş bir hamle ile Eskişehirspor'u ikna etmiş ve transferi gerçekleştirmişti. Şu anda Milli Takım kampında bulunan Mevlüt'ün transferde tüm yetkiyi menajeri Pierre Flelot'a bıraktığı belirlendi. 28 yaşındaki futbolcunun bonservis bedelinin 4.5 milyon Euro olduğu belirtiliyor.

        (Takvim)

        24

        GOMİS BİTİYOR
        Fransız basını Bordo-Mavili kulübün Lyon'da forma giyen Fransız forvet Batefimbi Gomis ile anlaşma sağladığını yazdı. Kulübe yakın kaynaklar da bu yönde açıklama yapmasına rağmen resmi bir açıklama gelmedi. Daha önhce Cardozo için çalışma yürüten Trabzon yönetiminin gerekli indirim sağlanamayınca Gomis'e yenildiği belirtiliyor. Gomis'in Lyon ile sözleşmesi bu sezon sona ermişti.

        (Takvim)

        25

        NACHO SÜRPRİZİ
        İngiltere'de football directnews sitesinin haberine göre Premier lig ekiplerinden Arsenal'in sol bek oyuncusu Nacho Monreal Fenerbahçe'nin radarına girdi. Bu sezon performansıyla büyük çıkış yakalayan Caner Erkin'in takımdan ayrılma olasılığını göz önüne göz alan sarı lacivertli yönetimin İspanyol oyuncuya gözünü diktiği ve başarılı oyuncunun transfer edilebileceğini iddia etti. İspanyol sol bek Arsenal'e 2012/2013 sezonun devre arasında gelmişti. Bu sezon Premier lig, Devler ligi(şampiyonlar ligi) ve FA Cup olmak üzere 34 maçta takımdaki yerini alan sol bek oyuncusu sahada 1823 dakika kaldı.

        (Skorer)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ