Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Ozan Tufan'ın golü (Türkiye Danimarka maçı) - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR.COM
        Show Tv'den naklen yayınlanan özel maçta; A Milli Takımımız, Danimarka'yı 2-1 mağlup etti.

        2

        90+2. dakikada Ozan Tufan attığı harika golle Millilere galibiyeti getiren isim oldu. Arda Turan'ın kısa pasında topu kontrol eden Ozan Tufan, yaklaşık 30 metreden şutunu çekti, kalecinin sağına doğru giden top filelerle buluştu.

        3

        Ozan Tufan, top ağlara gittiğinde kendinden geçip sevinç gözyaşları döktü. Herkes kendisini tebriğe koşarken, bu sırada hakem bir an önce oyunun başlatılmasını istedi.

        4

        Bu sırada Emre, Tufan'ın ağladığını işaret ederek, hakemden durumu anlayışla karşılamasını rica etti.

        5

        Genç oyuncu maçtan sonra Show Tv'ye konuşurken oldukça heyecanlıydı. Ozan Tufan, "Galibiyet moral oldu. Az da oynasam elimden geleni yaptım. Golden sonra çok duygulandım. Çok heyecanlıyım. Gol hala aklımdan çıkmıyor. Böyle bir şey yok. Gurur verici" ifadelerini kullandı.

        6

        İlk kez Fatih Terim tarafından Kırmızı-Beyazlı ekibe davet edildiğinde herkes aynı soruyu sordu: Kim bu Ozan Tufan? Ancak hazırlık maçlarında 18 yaşında olmasına rağmen soğukkanlı oyunu, futbol zekası ve özgüveni ile tam not aldı genç yetenek.

        7

        Bursa'da kulübede oturmaya devam etmesine rağmen Terim, yine Ozan'a şans verdi. 90+2'de ağları sarstığında büyük mutluluk yaşayan Terim, soyunma odasında da bir 'baba' edasıyla oğlu gibi gördüğü Ozan'ı kutladı.

        8

        OZAN TUFAN KİMDİR
        Ozan Tufan, Spor Toto Süper Lig'de ilk kez 19 Mayıs 2013 tarihinde Gençlerbirliği'ne karşı forma giydi.

        9

        2013 Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Türkiye U-19 takımında da forma giyen Ozan, 9 Ağustos 2012'de UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda KuPS Kuopio karşısında Bursa Atatürk Stadyumu'nda oynanan maçın 71. dakikasında attığı gol ile Avrupa kupalarında gol atan en genç futbolcu olmuştur.

        10

        MİLLİ TAKIM KARİYERE
        Ozan Tufan, Milli formayı ilk defa 25 Mayıs 2014 tarihinde İrlanda ile oynanan hazırlık maçının ikinci yarısıdna Bilal Kısa'nın yerine oyuna girerek giymiştir. Ozan, Milli forma altında ilk golünü ise dün akşam Danimarka ile oynanan hazırlık maçının son dakikasında atmıştır.

        11

        Genç futbolcu, son dakikalarda attığı galibiyet golünü ise şöyle anlattı:
        "Topu önüme aldım ve tam vuracakken Arda ağabeyin sesini duydum. Sonra onun rahatlığıyla topa vurdum. Dışarı vurma hissi de vardı içimde."

        12

        "Arkadan vur oğlum dedi ve topa dokunduğum an vurdum zaten. Gönül rahatlığıyla vurdum. Biraz rakibe de çarptı ama Allah büyük işte yürü ya kulum deyince güzel şeyler oluyor."