Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa Türk Telekom kazandırır! - İddaa Haberleri

        BİRİNCİ GRUP

        212 BUGSAŞ-BEYLERBEYİ11.15

        Evinde maç kaybetmeyen iki ekipten biri olan ve Yükselme Grubu şansını son iki maça taşımak isteyen BUGSAŞ, sahasındaki son 4 maçı da kazandı. Galatasaray’ın pilot takımı Beylerbeyi’ndeki kan kaybı sürüyor. Son galibiyetini 9 maç önce BUGSAŞ karşısında 4-1’lik skorla alan Beylerbeyi, teknik direktör değişikliğinden de beklediği verimi alabilmiş değil. Mustafa Akçay’ın yerine göreve gelen İlyas Tüfekçi yönetiminde de hedeflediği çıkışı bulamayan ve üst üste 3 yenilgi alan Beylerbeyi son sıraya demir atmış durumda. Cezalı oyuncusu bulunmayan iki ekibin mücadelesinde ev sahibi kazanmaya yakın.

        213 DARICA GB.-GEBZESPOR11.90

        İkinci yarıdaki maçlarını onarımı tamamlanan sahasında oynayan Darıca, 9 maçlık serinin son karşılaşmasında Gebzespor’u konuk edecek. İlk etaptaki son maçı Eyüpspor deplasmanında oynayacak olan Sarı-Yeşilliler, taraftarı önündeki son 4 maçta topladığı 8 puanla çıkışa geçti. Gebze galibiyetiyle klasman maçlarına rahat bir noktada başlamak istiyorlar. Eyüpspor karşısında beraberliği son dakikada kurtaran Gebzespor karşısında Darıca galibiyete yakın taraf olarak gözüküyor. Hafta sonunda Dardanel’e hesapta olmayan bir puan kaptıran ev sahibi, derbiden galibiyetle ayrılır.

        214 KÖRFEZ BLD.-BÖZÜYÜKSPOR0 VEYA 21.87

        Son dakikalardaki penaltı golüyle kazandığı Sarıyer maçının ardından Gaziosmanpaşa’ya tek golle kaybeden Körfez Belediyespor, ilginçtir 3-0 kaybettiği Bozüyük maçından sonra bir daha istikrar yakalayamadı. 9 maçta sadece 11 puan alabilen ev sahibi Yükselme Grubu iddiasını sürdürmek için bu maçı kazanmak zorunda. 12 golle takımın en skorer ismi olan Yunus’un cezasını tamamlamasını avantaj olarak görseler de Bozüyük kolay lokma değil. Teknik direktör değişikliğinden sonra atağa kalkan Lacivert-Beyazlılar, Mustafa Serin yönetiminde 11 maçta sadece 1 yenilgi alırken 6 galibiyet elde ettiler. BUGSAŞ ve Eyüp gibi zorlu deplasmanlardan çıkardıkları puanlarla kalitesini ortaya koyan Bozüyük, 1.87’lik çifte şansıyla denenebilir.

        215 PENDİKSPOR-DARDANELSPOR11.55

        Pendikspor uzatmalarda yediği golle kaybettiği Bozüyük maçını Beylerbeyi’nin farklı yenerek telafi etti. Dardanelspor karşılaşmasına eksiksiz çıkacak olan Kırmızı-Beyazlılar, klasman maçlarına iyi bir noktada başlamak için kazanmak istiyor. Sezon başından beri ilginç bir istatistik tutturan ve içeride bir maç kazanıp bir sonraki mücadeleyi kaybeden Pendik, taraftar önündeki son sınavda Bozüyük’e yenilmişti. İstatistikler sıranın galibiyette olduğunu gösteriyor. Sadece istatistikler değil Dardanel’in dış saha performansı da ev sahibinin galibiyete yakın olduğunun işareti. Tek dış saha galibiyetini, üst üste 5 maçını kaybettiği dönemde Bozüyük karşısında tek golle alabilen Dardanel’in Pendik’ten puan çıkarması zor.

        216 SARIYER-GAZİOSMANPAŞA11.80

        Körfez Belediye maçını 88. dakikada yediği penaltı golüyle kaybeden Sarıyer, hafta sonunu maç yapmadan geçirdiği için rakibine oranla daha fazla dinlenme imkanı buldu. Ameliyat olduğu için bir süredir oynayamayan Emrah dışında eksiği bulunmayan Sarıyer’in aksine Gaziosmanpaşa’da kaleci Fevzi ve Yavuz Ender’in cezaları sürüyor. Ayrıca 4 maç ceza alan teknik direktör Mehmet Şansal da tribünde olacak. Düşme hattında bulunan Sarıyer sahasında kazanır.

        YAŞAR GÜLAY’IN 1. GRUP KUPONU

        212 BUGSAŞ-Beylerbeyi11.15

        213 Darıca GB.-Gebzespor11.90

        214 Körfez Bld.-Bözüyükspor0 veya 21.87

        215 Pendikspor-Dardanelspor11.55

        216 Sarıyer-Gaziosmanpaşa11.80

        ORAN: 11.39

        İKİNCİ GRUP

        221 AKHİSAR BLD.-ALANYASPOR0 VEYA 21.38

        Son 4 maçta 10 puan toplayıp düşme hattından uzaklaşan Akhisar Belediyespor’da sakatlıkları nedeniyle Afyon maçında forma giyemeyen Hurşit, Cem, Mustafa, Emre, Ahmet ve Özhan’ın Alanyaspor’a karşısında forma giyebilecekleri belirtildi. Bu durum 4 maçtaki başarıyı son 3 haftaya da taşıyıp klasman maçlarına iddialı bir şekilde çıkmak isteyen ev sahibi için olumlu bir gelişme olsa da Alanyaspor’un kalitesi gözardı edilmemeli. Çünkü 5 maçlık yenilmezlik serisi sahasındaki Tarsus mağlubiyetiyle son bulan Alanyaspor bu maçta şanssız bir şekilde puan yitirmişti. İlk yarının uzatma dakikalarında takımın en skorer ismi olan Nedim’in ayağından bir penaltı kaçıran Sarı-Yeşilliler, 72 ve 74. dakikalarda yedikleri gollerle 2-0 geriye düşmüş, son bölümlerdeki çabaları bir golden fazlasını bulmalarına yetmemişti. Uzun süredir forma giyemeyen Umut, Okan ve Müslüm’ün yanısıra Semih’i sakatlıkları nedeniyle oynatamayacak olan Alanyaspor’da 3 maçlık cezası süren İshak ve Tarsus mücadelesinde sarı kart cezalısı durumuna düşen Serkan Ençetin’in yokluğuna rağmen Alanya evine puansız dönmez.

        222 ALTINORDU-ADANA DEMİR0 VEYA 21.42

        Beş maçtır kazanamayan Altınordu’da hedef son üç maçta 6 puan alıp klasman maçlarına en iyi noktada başlamak. Teknik direktör Yüksel Can, Adana Demir, Afyon ve Alanya maçlarından en az ikisini kazanmak zorunda olduklarını açıkladı. Ayhan, Deniz ve Fikret’in iyileşmesi ayrıca hafta sonunu maç yapmadan geçtikleri için 10 gün dinlenme fırsatı bulan ev sahibi, üst üste 5 mağlubiyetlik seriye son vermek istese de rakibi de kendi gibi sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Son 7 maçında 3 puanı bir arada göremeyen Adana Demir, Metin Yıldız’dan görevi devralan teknik direktör Behzat Çınar yönetimindeki son üç maçı da beraberlikle tamamladı. Konuk ekip Altınordu deplasmanında da kaybetmeyecektir.

        223 DENİZLİ BLD.-MARMARİS BLD.11.25

        Turgutlu karşısında ilk yarısını 2-0 yenik kapadığı mücadelede en skorer oyuncusu Fatih Koyugölge’nin golleriyle bir puanı kurtaran Denizli Belediye, son 3 haftada kaybettiği 7 puanla Yükselme Grubu şansını zora soktu. Marmaris ve Buca maçlarını kazanmaları halinde bile gruptan çıkmaları zor. Fikstürde kendilerini takip eden ve bir maç eksiği bulunan Tarsus’un üç maçta 6 puan yitirmesi gerekecek. İhtimal hesapları ev sahibinin şansının az olduğunu gösterse de haftalardır süren kayba son vermek için sahaya çıkacak olan Denizli Belediyespor, galibiyet özlemine Marmaris karşısında son verecektir. Deplasmandaki tek galibiyetini son sıradaki Afyon karşısında alan Marmaris, son şansını kullanan rakibine direnemez.

        224 FETHİYE-AFYONKARAHİSAR11.30

        İlk deplasman puanını Adana Demir deplasmanındaki beraberlikle alan Fethiyespor, lider Buca ve takipçisi Tarsus’tan sonra en iyi iç saha performansına sahip takım olarak dikkat çekiyor. Eksiği bulunmayan ev sahibi, düşme hattındaki rakiplerinden biri olan ekonomik sıkıntılar yüzünden zor günler geçirip dağılma noktasına gelen Afyon’a da şans tanımayacaktır.

        225 TARSUS İY.-TURGUTLU11.40

        Alanya deplasmanında kalecisi Halit’in ilk yarının uzatma dakikalarında kurtardığı penaltıyla geriye düşmekten kurtulan ve ikinci yarıda üst üste attığı gollerle kazananan Tarsus İdman Yurdu, Yükselme Grubu için avantaj yakaladı. 2 puan önde bulundukları Denizli Belediye’den bir maçlarının eksik olması şanslarını daha da artırıyor. Üç maçta 4 puan onları Yükselme Grubu’na taşıyacağı için Turgutlu sınavının önemi daha da artıyor. Evinde kaybetmeyen tek takım olan Tarsus, işi bu noktaya getirmişken son 4 maçta kazanamayarak gruptan çıkma şansını kullanamayan Turgutlu’ya şans tanımaz.

        YAŞAR GÜLAY’IN 2. GRUP KUPONU

        221 Akhisar Bld.-Alanyaspor0 veya 21.38

        222 Altınordu-Adana Demir0 veya 21.42

        223 Denizli Bld.-Marmaris Bld.11.25

        224 Fethiye-Afyonkarahisar11.30

        225 Tarsus İY.-Turgutlu11.40

        ORAN: 4.45

        ÜÇÜNCÜ GRUP

        226ALİBEYKÖY-İSTANBUL03.00

        Son galibiyetini 9 hafta önce İstanbulspor’a karşı alan Alibeyköyspor bu süreçten sonra 5 beraberlik elde etti ve son sıraya indi. Beş maçtır kazanamayan ve üst üste 3 yenilginin ardından golsüz iki beraberlik elde eden Sarı-Siyahlılar, Yükselme Grubu hesapları yaparken bir anda kendini düşme hattında buldu. Ev sahibinde Emin cezalı, konuk ekipte ise eksik yok. Kayba tahammülü olmayan iki ekibin mücadelesinde beraberlik ilk ihtimal olarak dikkat çekiyor. Sadece 2 galibiyet alabildiği 19 haftada 9 maçı bir puanla geçen Alibeyköy’le 7 beraberliği bulunan İstanbulspor’un mücadelesi sistem kuponlarında 3.00’lük oranıyla yer alabilir.

        231 KIRIKKALESPOR-BEYKOZ11.80

        Yükselme Grubu’nu garantileyen Beykoz’da kaptan Mustafa ve köprücük kemiği kırılan Özcan sakatlıkları, Erkan da cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Konuk ekibin eksikleri bunlarla sınırlı kalmayabilir. Sakatlıklar ve cezalılar yüzünden 8 oyuncusunu dinlendirme fırsatı bulamadan oynattığını açıklayan teknik direktör Ergun Ortakçı, 28 Aralık’ta sona erecek olan ligin ardından katılacakları İddaa turnuvasını ve 11 Ocak’ta başlayacak olan Yükselme Grubu maçları nedeniyle yeterince dinlenme fırsatı bulamayacaklarını açıkladı. Bu ifadelerden Ortakçı’nın Kırıkkale deplasmanında yorulan oyuncularının yerine yeni isimlere şans tanıması sürpriz olmayacak. Bu durum ev sahibi için iyi bir fırsat olabilir. Maltepe maçından önce istifa eden teknik direktör Harun Aydoslu’nun yerine henüz teknik direktör bulamamış olsalar da antrenör Fikret Bademci yönetiminde İstanbulspor deplasmanından beraberlikle dönen Kırıkkalespor, işini bitirip rahatlayan rakibi karşısında 3 puana ulaşır.

        232 KIRŞEHİR-E.ŞEKERSPOR11.85

        Beykoz ve Mersin yenilgileriyle Yükselme Grubu şansını kaçıran Kırşehir’de kırmızı kart cezalısı Samet dışında eksik yok. 4 maç ceza alan teknik direktör Tarık Yurttaş ise tribünde olacak. İlk yarısını 1-0 yenik kapadığı mücadelenin ikinci devresinin ilk 6 dakikasına 3 gol sığdırıp bu sezonki en farklı galibiyetini 5-1’lik sonuçla alan Şekerspor’da ise eksik yok. Ev sahibi iki kaybın ardından kazanıp hiç olmazsa klasman maçlarına puan taşımak isteyecektir.

        233 MALTEPE-KONYA ŞEKER02.90

        Grubun istikrarsız takımlarından Maltepespor, Kırıkkale’den sonra Şekerspor karşısında da skor üstünlğünü koruyamayıp ikinci yarıda yediği gollerle sahadan yenik ayrıldı ve üst üste 3. maçını kaybetti. Daha önce de 7 maç kazanamadığı bir seri yakalayan Maltepe karşısında Konya Şeker’in kolay teslim olmayacağı ortada. Son iki maçını 88 ve 90. dakikada attığı gollerle kazanıp üstündeki kara bulutları dağıtan Yeşil-Beyazlılar, aynı puanda bulunduğu rakibine galibiyet şanzı tanımaz.

        234 TÜRK TELEKOM-MERSİN İY.11.80

        Beykoz deplasmanından puansız dönen Telekom’da Salih ve Doğan da cezalı duruma düştü. Normal şartlarda Mersin gibi bir takım karşısında olumsuzluk yaratabilecek böyle bir durum konuk ekipteki 4 cezalı ve Mersin’in Yükselme Grubu’nu garantilemiş olması nedeniyle handikap olmaktan uzak. Faruk Atalay, Cihan Gökal, Zafer Biryol, Veysel Kılıç’ı cezaları nedeniyle oynatamayacak olan Mersin’de teknik direktör Ercan Albay, daha önce forma şansı bulamayan genç oyunculara Türk Telekom deplasmanında şans vereceğini açıkladı. Galibiyete daha fazla ihtiyacı olan ev sahibi bu fırsatı kaçırmaz.

        YAŞAR GÜLAY’IN 3. GRUP KUPONU

        226Alibeyköy-İstanbul03.00

        231 Kırıkkalespor-Beykoz11.80

        232 Kırşehir-E.Şekerspor11.85

        233 Maltepe-Konya Şeker02.90

        234 Türk Telekom-Mersin İY.11.80

        ORAN: 55.04

        DÖRDÜNCÜ GRUP

        235 ARSİNSPOR-ÇORUMSPOR03.00

        70 dakika 10 kişi oynadığı Pazarspor deplasmanında 3-0 geriye düşen Arsinspor’un çabaları 2’den fazla gol bulmasına yetmeyince üst üste 5. yenilgiyi aldılar. Şenol dışında eksiği bulunmayan ev sahibi Çorumspor maçını kazanıp kötü günleri geride bırakmak istiyor, ancak rakibinin Yükselme Grubu hesapları yapıyor olması işinin hiç de kolay olmadığını ortaya koyuyor. Son 3 maçta alacakları 7 puanla Yükselme Grubu’na kalacaklarını belirten konuk ekibin teknik direktörü Cevdet Uzunköprü, 4 gün sonra bir puan gerilerinde bulunan Trabzon Karadeniz’le oynayacakları maçı düşünüp deplasmanda kazanmakta zorlanan, beraberliklere abone olan ekibinin limitlerini zorlamayacaktır. Çünkü onlar için önemli olan Trabzon Karadeniz mücadelesi ve son karşılaşmaya kalmadan işi bitirme şansları var. 8 dış saha maçında sadece 4 gol atabilen ve sahadan 5 kez birer puanla ayrılan Çorumspor’un varlığı bu mücadelede ‘0’ seçeneğini ilk ihtimal yapıyor.

        236 ÇANKIRI BLD.-KARSSPOR11.40

        Trabzon Karadeniz yenilgisiyle Yükselme Grubu şansını zora sokan Çankırı Belediye, klasman liderliği için kazanmak zorunda. Cezası biten Umut Korkut’un takıma katılmasıyla eksik oyuncusu kalmayan ev sahibi ekip, deplasman karnesi kötü olan ve 8 dış saha maçının 6’sından yenik ayrılan Karsspor karşısında istediği galibiyeti alır.

        241 ERZURUMSPOR-YOZGATSPOR11.30

        Yozgatspor için tehlike çanları çalmaya devam ediyor. 17 maçta tek bir galibiyet alamayan Kırmızı-Siyahlılar, ekonomik sıkıntıları yüzünden devre arasında gerekli takviyeleri yapabilecek gibi de gözükmüyor. Erzurum deplasmanında da şansları olmadığını düşünüyorum. Ekonomik sıkıntılarına rağmen ligde kalmak için mücadelesini sürdüren Dadaşlar iç saha maçlarında kazanıp ayakta kalıyor. Yozgatspor galibiyeti Arsinspor’la puan farkını korumaları açısından önemli. Eksiksiz çıkacakları karşılaşmada iklim koşulları da ev sahibi ekipten yana. Maç saatinde hava sıcaklığının eksi 7 derece olması bekleniyor. İdmanlarını böylesine ağır şartlarda yapan Erzurumspor galibiyete daha yakın.

        242 TOKATSPOR-OFSPOR03.00

        Lider Tokatspor’un takipçilerine göre bir maçının fazla olması bu maçta kazanmalarını zorunlu hale getiriyor. Yönetim taraftar desteği sağlamak için bilet fiyatlarını 1 YTL’ye indirmekle kalmadı, kamu çalışanlarının idari izinli sayılması için girişimlerde bile bulundu. Ofspor’da ise maç öncesi hareketli günler yaşandı. Karsspor yenilgisi ve kendi kalelerine attıkları golle berabere kaldıkları Akçaabat Sebat maçlarının ardından çok önemli bir avantaj yitiren Trabzon ekibi, teknik direktör Erdoğan Yılmaz’la yollarını ayırıp Gürses Kılıç’ı takımın başına getirdi. Bordo-Mavililer’in Yükselme Grubu için son şansının bu mücadele olması karşılaşmanın zorluğunu bir kat daha artırıyor. Eksiği bulunmayan iki ekibin mücadelesinde sistem kuponları için beraberlik denenebilir.

        243 T.KARADENİZSPOR-PAZARSPOR11.15

        Hafta sonunu maç yapmadan geçen Trabzon Karadenizspor, Yükselme Grubu iddiasını son iki maça taşımak için Pazarspor mücadelesini kazanmak zorunda. Son 4 maçını kazanan ev sahibi ekip kadro kalitesiyle rakibinin önünde. Cezalı Cemre dışında eksiği bulunmayan ev sahibi ekip 4 gün sonra oynayacağı Çorumspor maçı öncesi kendini ateşe atmaz.

        YAŞAR GÜLAY’IN 4. GRUP KUPONU

        235 Arsinspor-Çorumspor03.00

        236 Çankırı Bld.-Karsspor11.40

        241 Erzurumspor-Yozgatspor11.30

        242 Tokatspor-Ofspor03.00

        243 T.Karadenizspor-Pazarspor11.15

        ORAN: 18.83

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ