Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor LINDEROTH 3 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI - Spor Haberleri

        GALATASARAY FUTBOL A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ ADNAN SEZGİN: "TRANSFER ÇALIŞMALARINI 27 HAZİRAN'A KADAR BİTİRMEK İSTİYORUZ"

        Galatasaray, İsveçli futbolcu Tobias Linderoth ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

        Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile Basın ve Operasyon Sorumlusu Yako Igual'ın da hazır bulunduğu imza töreninde İsveçli futbolcu Linderoth, kendisini 3 yıllığına Sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. İsveçli futbolcu Linderoth, imza töreninde yaptığı açıklamada, Galatasaray gibi büyük bir kulüpte forma giyeceği için mutlu olduğunu belirterek, "Galatasaray çok büyük bir kulüp, burada oynamak her futbolcu için çok önemli bir fırsattır. Başarılı olmak için elimden geleni yapacağım. Feldkamp ile ilk kez çalışacağım, kendisinin Galatasaray ile büyük başarılara imza attığını biliyorum ve böyle önemli bir teknik adamla çalışacağım için heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

        Galatasaray ve Türkiye hakkında duyduğu güzel şeylerin kararını vermesinde etkili olduğunu söyleyen Linderoth, "Çalışmayı seven bir orta saha oyuncusuyum, orta sahada benim görevim yer tutmak, top kapmak ve basit bir şekilde oyunu önümdeki oyunculara açacak şekilde devam ettirmek. Bu orta saha oyuncularının daha iyi ileri çıkmalarını sağlıyor. Türkiye'de futbolun çok iyi bir düzeyde olduğunu düşünüyorum. Milli Takım'ın durumu ve kulüp takımlarının durumu bunu gösteriyor. Gelmeden önce Risp ile de konuştum, kendisi bana Türkiye'de futbolun çok iyi düzeyde olduğunu söyledi" dedi. İsveçli futbolcu, Galatasaray'da uyum sorunu yaşayacağını düşünmediğini ve Sarı-kırmızılı takıma çok kolay uyum sağlayacağına inandığını söyleyerek, "Önemli olanın ilk adımı atmaktı, diğer adımların çok daha kolay olacağına inanıyorum" diye konuştu.

        Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ise, transfer çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Diğer yabancı transferleriyle ilgili önemli gelişmeler var, çok yakın zamanda netleşir. Önemli isimlerle görüşmelerde bulunuyoruz, bu nedenle bu tür transferler kolay olmuyor. Bizim bütün amacımız 27 Haziran'dan önce transerlerimizin büyük bölümünü bitirmek. Transfer görüşmelerimizin gazetelere yansımalarının olumsuz etkilerini yaşıyoruz ve bu nedenle transerde sona yaklaşmadan bir bilgi vermeyeceğim. Birçok oyuncuyla pazarlıklarımızda bu haberler fiyat artışı veya başka gelişmelere yol açıyor" dedi.

        Gönderilecek oyuncular hakkında resmi bir açıklama yapmadıklarını, gidecek oyuncuların kafalarında belli olduğunu söyleyen Sezgin, futbolcularla sürekli görüştüklerini, Hasan Kabze ile ilgili ise henüz hiçbir gelişmenin olmadığını söyledi. Kaleci transferi düşünmediklerini kaydeden Sezgin, 3 kalecilerinin olduğunu ve onlara güvendiklerini vurguladı.

        Seyrantepe Projesi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Sezgin, "Seyrantepe Projesi'ne çok emek verildi, çok zaman harcandı. Kapasite olarak 52 bin çok iyi bir kapasite. Sadece Galatasaray için değil Türkiye için de çok önemli bir tesis. Ali Sami Yen Stadı'nda çok eksiklerimiz var, Avrupa kupalarındaki mücadelelerde birçok sorun önümüze çıkıyor. Maçlarımızı dört dörtlük bir statta oynamayı tercih ederiz" ifadelerini kullandı.

        PFDK'nın verdiği 5 maç seyircisiz oynama cezası ile ilgili olarak itiraz haklarını kullanacaklarını belirten Sezgin, "5 maç seyircisiz oynama cezası ile ilgili gerekli tüm başvuruları yapacağız. İtiraz hakkımızı kullanacağız ve Tahkim Kurulu'na gideceğiz. Savunmamızı yapacağız. Transfer konusundaki sıkıntılarımızdan biri olarak tribünlerde yaşanan olayları da sayabiliriz. Bunlar transfer etmek istediğimiz oyunculara olumsuz olarak yansıyor. Bu sadece bizim sorunumuz değil, tüm Türkiye'nin sorunu. Hepimiz sorumluyuz, suçluyuz. Bu olayları önlemek de hepimizin görevi. Kimse kendini bu olayların dışında tutup, önerilerde bulunmaya kalkmasın, herkes öz eleştirisini yapmalı. Biz özleştirimizi yapıyoruz. Bu olayların bir daha yaşanmaması için de elimizden geleni yapacağız" dedi.

        Kayserispor'un golcü futbolcusu Gökhan Ünal ile ilgilendiklerini belirten Sezgin, "Bu konuda Kayseri'nin başkan ve yöneticileriyle çeşitli defalar görüştük. Onlar satmayacaklarını belirtti, biz de istediğimizi belirttik" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ