Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Göztepe Altınbaş'ın - Spor Haberleri

        TMSF'nin 110 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkardığı Göztepespor ihalesine, Öz Göztepe Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar, Assos Perakende Mağazacılık ve Sportif Hizmetleri, Erato Kongre Seminer Org. İletişim, Göztepe Danışmanlık İşletmeleri ve Spor Hizmetleri Ticaret ile Yiğit Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar'dan oluşan 5 firma katıldı.

        Öz Göztepe Sportif'in 151 bin YTL, Göztepe Danışmanlık'ın 280 bin YTL, Yiğit Sportif'in 400 bin YTL, Assos Perakende'nin 500 bin YTL ve Erato Kongre'nin 531 bin 500 YTL teklif sunduğu ihalede, en yüksek teklifi veren 3 firma açık artırmaya katıldı.

        Spora destek

        Göztepespor Kulübü'nü eski parlak günlerine döndüreceklerini belirten Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, geçen yıldan bugüne kadar spora ve özellikle futbola yapmış oldukları desteği Göztepespor'a da yeni dönemde yapacaklarını kaydetti.

        İmam Altınbaş, holdingin enerjiden bankacılığa, kuyumculuktan lojistiğe kadar Alpet, Creditwest, Altınbaş Kuyumculuk, Assos ve Transal gibi şirketlerle 4 farklı sektörde faaliyet gösterdiğini belirtti.

        Altınbaş Holding, 2008-2009 öğretim döneminde faaliyet gösterecek bir üniversite kurmayı planlıyor. İmam Altınbaş, 2 milyar doları aşan aktif büyüklüğü ve 3 bin 500 çalışanıyla holdingin bünyesine Göztepespor'u kattığını ifade etti.

        İhale sonucu, Fon Kurulu'nun onayından sonra kesinlik kazanacak.

        UEFA'da yarı final oynadı

        Göztepespor, 14 Haziran 1925 yılında Altay Spor Kulübü'nden ayrılarak İzmir Güzelyalı'da kuruldu. Birçok başarıya imza atan kulüp, 1971 - 72 sezonunda Avrupa Fuar Şehirleri Kupası'nda (UEFA) yarı finale kadar yükselen ilk Türk takımı oldu.

        Bir kez Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve Federasyon Kupası, 2 kez Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Göztepespor, 2002 ile 2007 yılları arasında Süper Lig'den Amatör Lig'e düştü. Kulüp, futbol, yelken, basketbol, voleybol, yüzme, sutopu, güreş, masa tenisi, dağcılık ve boks alanlarında faaliyet gösteriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ