Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Mahsun Kırmızıgül hedefi büyüttü - Spor Haberleri

        Mutlu, Diyarbakırspor'un ligde fevkalade memnuniyet verici bir konumda bulunduğunu, takımın bu başarısının herkesi mutlu ettiğini aktardı. Profesyonel bir takımı yönetmenin zorluklarının bulunduğunu anlatan Mutlu, zorluklar nedeniyle yaklaşık 2 yıldır takımdaki olumsuz gidişi durdurabilmek ve Diyarbakırspor'a sahip çıkmak adına kamu yöneticilerinden oluşturulan bir yönetimin kulübün başında bulunduğunu kaydetti.

        - YÖNETİMİN PROFESYONEL OLMASI GEREKİR -

        Yönetimin bugüne kadar pek çok zorlukları aşarak Diyarbakırspor'a sahip çıktığını ifade eden Mutlu, şöyle devam etti:

        "Yönetimin profesyonel olması gerekiyor. Spor camiasını iyi takip etmesi lazım. Bu işi iyi bilen sivil yönetimlerin olması gerekiyor. Diyarbakırspor'un inişleri ve çıkışları var. Tesisleşsin, altyapıya yatırım yapılsın. Çok emin adımlarla zirveye doğru sağlıklı yürüsün. Bu bizim ümidimizdir. Mevcut kamu personeli ile oluşan yönetimin bu konulara fazla ağırlık vermesi mümkün olmadı. Sadece mevcut durumu, yeni bir aday çıkıncaya kadar sürdürmüştür. Mevcut yönetim, 28 Aralık'ta olağanüstü kongre kararı aldı. Bu kongre sonucunda ortaya çıkacak yeni yönetim, Diyabakırspor'un ihtiyacı olan tesisleşme ve altyapı çalışmasına çaba sarf edecektir. Hiç bir zaman tek bir kişiye, yönetime bel bağlamak doğru değildir. Birlik ve beraberliği sağlamak lazım. Yönetim oluşturulduktan sonra bütün taraftarların bunun arkasında kenetlenmesi ve sahip çıkması lazım. Diyarbakırspor yönetimi için bir kaç aydır Adnan Öktüren'in liste oluşturma çabaları vardır. 3 aya yakın bir süredir böyle bir tablo oluşturabilmek için çalışmalarını tamamladı."

        Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun çabaları sonucu oluşan yönetimde şu isimler yer alıyor:

        Hasan Tanrıseven, Adnan Öktüren, Mahsun Kırmızıgül, Abdurrahim Albayrak, Murat Kıran, Barbaros Kıran, Mahmut Atay, Fuat Dengiz, Ömer Serdar Çimen, Hacı İhsan Aydın, Hayrettin Aslan. Eski Başkanlardan Servet Can ve Şiyar Mehmetoğlu ise, yönetimde resmen yer almayacak. Can ve Mehmetoğlu yönetime dışardan destek verecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ