Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye: ABD koalisyonu mevzilerimizi vurdu!

        Geçen yılSuriye'deki toprağının büyük kısmını kaybeden DEAŞ yine de uzak çöl bölgelerinde bazı yerlerde varlığını sürdürüyor. DEAŞ geçen haftalarda müttefik güçlere karşı saldırmıştı. Koalisyon güçleriSuriye’deki bazı muhalif güçlere karşı yeniden saldırı başlatmıştı.

        Suriyedevlet ajansı SANA, bir askeri kaynağa dayanarak "Albu Kamal ve Humeyme arasındaki askeri bölgelerimiz bugün şafak vakti ABD koalisyon jetlerinin saldırısına maruz kaldı" haberini verdi. Haberde, ABD saldırıların DEAŞ'ınSuriye'nin aynı bölgede bulunan askeri mevzilerine saldırısından sonraki 24 saat içinde meydana geldiği ve yalnızca maddi hasara yol açtığı belirtildi.

        Şam yönetiminin müttefiki olan Lübnan Hizbullahı'na ait bir askeri medya birimi saldırının, Fırat'ın batısında Irak sınırının 100 kilometre yakınındaki bir enerji tesisi yakınlarına yapıldığını açıkladı.

        ABD Merkez Komutasından bir sözcü Yüzbaşı Bill Urban, "ABD liderliğindeki koalisyonunSuriyerejim hedeflerine veya güçlerine yönelik bir saldırı yapıldığı konusunda rapor yok” dedi. Pentagon'dan isminin açıklanmasını istemeyen bir başka sözcü ise, "Bu haberleri doğrulayacak bilgiye sahip değiliz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ