Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Tahin Pekmezin Bilinmeyen Faydaları Nelerdir? Tahin Pekmez Karışımı Neye İyi Gelir ve Faydaları Nedir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sabah kahvaltılarınıza ekleyeceğiniz birkaç tatlı kaşığı tahin pekmezin gün içinde vücudunuzun sağlığını korumak için harcadığı çabayı biliyor musunuz? Bağışıklık sistemini yükseltmekten enerji vermeye kadar pek çok faydası olduğu bilinen tahin pekmez, her yaştan insanın severek tükettiği besinlerin arasında yer alıyor. İşte yıllardır sofralardaki yerini koruyan Tahin Pekmez Faydaları hakkında merak edilenler...

        Tahin Pekmez Yemek Neye İyi Gelir?

        İdeal ölçü olarak iki tatlı kaşığı tahine eklenecek bir tatlı kaşığı pekmez ile hazırlanan Tahin Pekmez Faydaları İbrahim Saraçoğlu'nun da sıklıkla üstünde durduğu bir konudur. Özellikle küçük çocuğu olan evlerde Tahin Pekmez Faydaları oldukça önemli bir yer kaplar.

        REKLAM

        Her şeyden önce tahin pekmez karışımının bir protein ve sağlıklı yağ deposu olduğunu söyleyelim. Tahin pekmez karışımında sağlıklı besleyici yağların ve proteinin oranı fazladır. Bu da tahin pekmez tükettiğinizde vücudunuzun daima enerjik olacağı anlamına gelir.

        Sağlıklı ve dengeli beslenmeye çalışanlar ve düzenli spor yapanlar için tahin pekmez oldukça önemli bir besin kaynağıdır. 1 yemek kaşığı tahin pekmezde yaklaşık olarak 1.52 gram protein bulunduğundan bahsedilebilir.

        Tahin pekmez bağırsak fonksiyonlarını destekler ve hareketlendirir. Özellikle kabızlık ya da ishal gibi bağırsak fonksiyonlarının dengesiz işlediği durumlarda bağırsakların her zamanki işleyişini geri dönmesine yardım eder. Bunun yanında bağırsak rahatsızlıklarının iyileşmesine de katkı sunar.

        Tahin pekmez vitaminler bakımından da oldukça zengindir. İçeriğindeki yoğun E, C ve B vitaminleri nedeniyle tahin pekmez tam bir enerji deposudur. Vücut ve zihin yorgunluğu gibi durumlarda duyulan enerji ihtiyacını gidermek için bir kaşık tahin pekmez tüketilebilir.

        Aynı zamanda tahin pekmez bir bitkisel protein kaynağıdır. Kalsiyum açısından da oldukça zengin olan tahin pekmez büyüme çağındaki çocuklar tarafından da tüketilmesi tavsiye edilen besinlerdendir. Çocukların her sabah 1 kaşık tahin pekmez tüketmesi durumunda kas ve kemik yapısı güçlenir.

        REKLAM

        Tahin pekmez aynı zamanda bir demir deposudur. Bu özelliği ile de demir eksikliğinin neden olacağı yorgunluğu giderir, demir ilavesi görevi de göreceği için kan değerlerindeki düşüşü ve kansızlığı giderir.

        Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı?

        Diyabet hastaları ve fazla kilolu kişiler tahin pekmez tüketirken aşırıya kaçmamalıdır. Tahin pekmezdeki pekmezin aslında şeker olduğu unutulmamalıdır. Aşırı miktarda tüketildiğinde tahin pekmez kilo alınmasına neden olabilir.

        Tahin Pekmez Cinselliğe İyi Gelir Mi?

        Tahin pekmez cinsel hayat ve cinsel sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Çocuk sahibi olmak isteyenler rahatlıkla tüketebilir.

        Tahin Pekmezin Mideye Faydaları Neler?

        Tahin pekmez, tahindeki doğal ve besleyici yağların etkisiyle gastrit, reflü, ülser gibi mide hastalıklarında hem mideyi rahatlatmak hem de sindirimi kolaylaştırmak adına rahatlıkla tüketilebilir.

        Tahin Pekmezin Tansiyona Etkisi Nedir?

        Tahin pekmez, içeriğindeki tahinin kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi dayesinde tansiyon düşürücü bir etkiye sahiptir. Düşük tansiyon problemi yaşayanlar belli oranda tahin pekmez tüketimi ile tansiyonlarını dengeleyebilir.

        Tahin Pekmezin Zararları Nelerdir?

        Aslında tahin pekmezi kim tüketirse tüketsin ölçüsüne dikkat etmesi gerekir çünkü doğal bir yağ olan tahin ile şeker olarak adlandırılan pekmezin karışımıyla elde edilen bu besin ölçüsü kaçırıldığında hem kilo alınmasına, hem tansiyonun düşmesine, hem de şekerin yükselmesine neden olabilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ