Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA:Taliban Sözcüsü NYT'ye konuştu: Kadınlar yanlarında erkek olmadan 3 günden fazla seyahat edemeyecek
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Taliban'ın Kabil'i kuşatmasının ardından ilk kez Batı medyasına mülakat verdi. New York Times'a konuşan Mücahid, Taliban'ın"geleceği inşa etmek ve geçmişte olanları unutmak istediğini" iddia etti.

        Kadın haklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Mücahid, kadınların üç gün ya da daha uzun süren seyahatlerine erkeklerin eşlik etmesi gerekeceğini söyledi. Mücahid, kadınların okula, işyerine ya da hastaneye tek başlarına gidebileceğini belirtti.

        Kadınların iş hayatına geri dönmelerine izin vereceklerini söyleyen Mücahid, bunun için kadınların başlarını örtmelerinin şart olduğunu söyledi.

        REKLAM

        MÜZİK YASAĞI

        Afganistan'da kamusal alanlarda müzik yasağının geri döneceğini söyleyen Mücahid, "Müzik İslam'da yasaktır, ancak biz insanları baskı uygulamaya gerek kalmadan ikna etmeyi umuyoruz" dedi.

        Taliban'ın Katar'daki Siyasi Büro Sözcüsü Muhammed Naim Vardak kadınların ve azınlıkların haklarının İslam dini ve inanç tarafından korunduğunun altını çizerek, "Biz, kadınların haklarına bağlıyız. Kadının eğitim, çalışma, mülkiyet ve kendi hayatını seçme hakkı var. Bu açıdan herkesin içi rahat olsun. Fakat biz durumun bir-iki günde düzeleceğini de söylemiyoruz. Biz sadece sorunların çözümü için fırsat verilmesini istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

         Kabil'den çıkmak için binlerce dolarlık bilet!
        Kabil'den çıkmak için binlerce dolarlık bilet! Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ