Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Bugün okullar tatil mi, nerelerde 22 Mart 2022? Tatil olan iller listesi! Hangi illerde eğitime ara verildi?
        1

        BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ?

        21 Mart Pazartesi günü Ardahan, Ağrı, Atvin, Amasya, Bolu, Düzce, Erzurum, Gümüşhane, Giresun, Kars, Samsun, Siirt, Sinop, Kastamonu, Kütahya, Iğdır, Ordu, Rize, Tokat, Bartın'da yoğun kar yağışının etkisi ile okullarda eğitime ara verilmişti. Gözler 22 Mart tatil olan illere çevrildi. İşte, Valilik açıklamaları...

        2

        SAMSUN

        Samsun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

        Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 22 Mart Salı günü eğitim-öğretime ara verilecek okulları duyurdu. Asarcık ilçesinde tüm okulların yüz yüze eğitime ara vereceği belirtilen açıklamada Ladik ilçesinde taşımalı sistem kapsamında olan mahallelerden taşıma yapılmayacağı ve öğrencilerin izinli sayılacağı ifade edildi.

        Alaçam, Ayvacık, Salıpazarı, Terme ve Yakakent ilçelerinde bazı okullarda da eğitime ara verileceği duyuruldu.

        3

        KONYA

        Konya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Hadim,Taşkent ve Bozkır ilçelerinde yarın yüz yüze eğitime ara verildi.

        İlçe Hıfzıssıhha kurullarınca alınan karara göre, Hadim, Taşkent ve Bozkır ilçelerinde kar ve tipi nedeniyle 22 Mart Salı günü yüz yüze eğitim yapılmayacak.

        4

        Belirtilen ilçelerde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle uzaktan eğitim yapılacak.

        Bozkır ilçesinde ise olumsuz hava şartları nedeniyle önleyici tedbir olarak bugün hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

        5

        ORDU

        Ordu'nun bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Mesudiye ve Ulubey ilçelerindeki okulların tamamının, Altınordu, Fatsa, Gülyalı, Kumru, Perşembe ile Ünye ilçelerinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okulların 22 Mart Salı günü tatil edildiği belirtildi.

        6

        Açıklamada söz konusu ilçelerdeki engelli ve hamile kamu görevlilerinin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

        7

        KASTAMONU

        Kastamonu'nun 10 ilçesinde kar nedeniyle eğitime ara verildi.

        Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Küre, Devrekani, Pınarbaşı, Azdavay ve Şenpazar ilçelerindeki tüm okullarda, Bozkurt, Çatalzeytin, Doğanyurt, Ağlı ve Cide ilçelerinde ise taşımalı eğitime 22 Mart Salı ara verildiği ifade edildi.

        8

        Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de 1 gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ