Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Temmuz emekli zammı oranı netleşiyor! 6 aylık enflasyon farkı ile 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak ve yüzde kaç zam gelir?
        1

        Merakla beklenen Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla emekli maaş zammını da doğrudan ilgilendiren 5 aylık enflasyon farkı netleşti. Böylelikle, 5 aylık emekli maaşı zam oranı kesinlik kazandı. Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz aylarda yapılan yasal düzenlemeyle en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olarak güncellenmişti. Peki, enflasyon farkı ile en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde kaç zam gelecek? İşte, 2023 emekli zammında son durum...

        2

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI

        Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşı ve bayram ikramiyeleri konusunda kritik açıklamalarda bulundu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir güzel haberimiz de emeklilerimize olacak, emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini kurban bayramı öncesinde ödeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

        EMEKLİ ZAMMINDA 5 AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ

        Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 5 aylık emekli maaşı ve memur maaşı zam oranı belli oldu. Kesin oran Temmuz ayı başında açıklanacak Haziran ayı enflasyonu ile netlik kazanacak.

        3

        Buna göre:

        * 5 aylık enflasyon oranı: Yüzde 15,26

        * 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 15,26

        * Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8

        * Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6

        * 5 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 7,26

        * 5 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 13,26

        4

        EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ŞU ANDA NE KADAR?

        En düşük emekli maaşı yapılan son yasal düzenlemeyle birlikte 7 bin 500 olarak belirlendi. Ancak emekli maaşı 7 bin 500 lira üzerinde bulunan emekliler bu düzenlemeden yararlanamadı. Konuya ilişkin olarak Kabine değişikliği öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Vedat Bilgin şunları söylemişti:

        5

        "Yasal prosedürde Emekli Maaşları Temmuz ayında düzenleniyor. 7 bin 500 lira yaptığımız sıra yoğun ve haklı şekilde gelen talep vardı. 7 bin 500 lira yaptığımızda yaklaşık 9,5 milyon insan istifade etti. Bizim emekli olan insanlarımız yuvarlak 15 milyon. Bundan istifade edemeyen, prim ödemiş insanlar var. Onlardan yoğun talep geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız katıldığı programda onlarla da ilgili düzenleme yapacağız. Temmuz ayında bütün bunları yeniden değerlendireceğiz. Ödediği prim dikkate alınarak kademeli olarak artış olacak."

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ