Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Josef de Souza açıklaması - Beşiktaş haberleri - Beşiktaş Haberleri
        1

        Beşiktaş'ın Ankaragücü maçında sahaya giren bir kişinin siyah beyazlı futbolculara yönelik saldırıda bulunması büyük yankı uyandırmıştı.

        2

        TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaşlı Josef De Souza'nın kırmızı kartıyla ilgili konuştu.

        3

        Sahaya giren kişiye müdahale eden Josef de Souza'nın gördüğü kırmızı kartla ilgili Büyükekşi, Beyaz TV'ye Beşiktaş'ın henüz iptal başvurusunda bulunmadığını belirterek şunları söyledi:

        4

        "Beşiktaş kulübü bildiri yayınladı ama bize iptal başvurusunda bulunmadı. Hakem raporu çok önemli ama kararı PFDK verecektir. Kamu vicdanı mutlaka göz önünde bulundurulacaktır çünkü ortada futbolcuya yönelik saldırı var."

        5

        FIRAT AYDINUS'TAN YORUM

        Eski hakem Fırat Aydınus, olaylı Ankaragücü-Beşiktaş maçı sonrasında Josef De Souza’ya gösterilen kırmızı kartını değerlendirdi:

        6

        "Olayı hem vicdani hem kural olmak üzere 2 açıdan değerlendirmek gerekiyor. Bütün teamüller göz önünde bulundurularak hakemin görüp değerlendirdiği veya VAR yardımıyla hakim olduğu olay karşısında rapor PFDK tarafından değerlendirilecek. Şiddetli hareketin ceza süreleri talimatta 3 ve 6 maç arasında belirtiliyor.

        7

        Ancak olay PFDK’nın 13. maddesindeki “takdiri indirim nedenleri” kapsamına sokulursa, akabinde yine talimatın 12 .maddesindeki 'haksız tahrik' uygulanıp 13. madde ile bütünleştirilerek 1 maç men ve para cezası verilmesini bekliyorum."

        8

        2. boyutu ise kamuoyu vicdanı. Bir taraftarın maç sonu sahaya girerek futbolcu grubunu içine tekmeyle dalması asla kabul edilemez. Hele böyle bir hareketi yapan taraftarın direkt serbest kalması da içinde bulunduğumuz hazin durumu gösteriyor." (Hürriyet)

        9

        DENİZ ÇOBAN: İPTAL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

        Eski hakem Deniz Çoban ise Josef'in kırmızı kartı ile şu yorumu yaptı:

        10

        "Disiplin Talimatı'nın 86. maddesi açık. Disiplin Kurulu müsabaka esnasında meydana gelen olaylarla ilgili hakem kararını değiştiremez, bozamaz. Sarı ya da kırmızı kartların sonuçlarını ancak şahısta hata olması durumunda ortadan kaldırabilir. Dolayısıyla PFDK’nın kırmızı kartı iptal etmesi mümkün değil."

        11

        "Talimat, şiddetli hareketten sevk yapılırsa 3-6 maç, saldırıdan sevk yapılırsa 5-10 maç ceza öngörüyor. Alt sınırdan ceza verilip 12. madde uygulanarak (Haksız Tahrik) ceza üçte birine indirilir. Bu şartlarda 1 maç en fazla iki maç ceza çıkar."

        12

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ