Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ticari taksilere 'son durak' operasyonu
        .png
        .png

        Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından turist şahısların taksi şoförleri tarafından dolandırma olayları üzerine 4 ay önce operasyon başlatıldı. Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla başlatılan teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin dolandırıcılık işini organize bir şekilde yaptıkları ortaya çıktı.

        İstanbul polisine peş peşe yapılan ihbarlarda ticari taksicilerin turistleri dolandırdıkları belirtildi. Gelen ihbarlar üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Ekipleri harekete geçti. 4 ay önce başlatılan soruşturma, savcılığın talimatı ile fiziki ve teknik çalışmaya dönüştürüldü. İddialara göre bazı ticari taksi sürücüleri turistlerden, bedelinden daha yüksek para alıyor ve bu işi organize bir şekilde yapıyorlardı.

        REKLAM

        DELİLLER ELDE EDİLDİ

        Turistleri dolandıran ticari taksicileri tespit etmek için polis zaman zaman turist görünümlü müşteri olarak taksiye bindi. Bindiği taksilerde alınan yüksek fiyatları tespit etti. Bazı olaylarda turistlerin bindiği taksiler sivil polis araçlarıyla takip edilerek işlenen dolandırıcılık suçlarıda belgelendi.

        ‘SON DURAK’ OPERASYONU BAŞLATILDI

        Polisin gerekli delillerini toplanmasının ardından bugün operasyon için düğmeye bastı. ‘Son durak’ ismi verilen operasyon sabah saatlerinde başladı. Operasyonda şu ana kadar hedefte olan 25 kişiden 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında şebekenin ele başı olduğu öğrenilen Sultanahmet bölgesinde taksi durağı bulunan A.A.(56)'nın da bulunduğu öğrenildi.

        BEŞİKTAŞLI FUTBOLCUYU DOLANDIRMIŞLAR

        Asayiş şube Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada şüphelilerin Beşiktaş'lı milli futbolcu Şili'li Enzo Roco'yu da dolandırdığı öğrenildi. Şüphelilerin Beşiktaş'tan araçlarına binen futbolcuyu Sultanahmet'te 1000 lira karşılığında götürdükleri öğrenildi.

        REKLAM

        YÖNTEMLERİ ORTAYA ÇIKARILDI

        Polis yaptığı çalışmada şüphelilerin izlediği yöntemi de orta çıkardı. Araçlarına binen turistlerin gitmek istediği yerlerin tam ters istikametine harekete geçen şoförlerin normalde 40-50 lira yazabilecek güzergahları uzatarak 1000-1500 lira para aldılar. Turistin itiraz etmesi halinde onları darp eden şüpheliler, turisti önce yol ortasına bırakıyorlar. Ardından arkadaşlarını telefonla arayarak ‘Turisti buraya bıraktım siz alın’ diyerek, turistin bir diğer arkadaşı tarafından bu kez dolandırılması sağlanıyor.

        CİNSEL TACİZCİLER BİLE ÇIKTI

        Gözaltına alınan şüphelilere eldeki delillere göre gözaltına alınan şüphelilere cinsel taciz, sahte para, eksik para üstü vermek ve Cumhurbaşkanına hakaret suçlamalarıyla işlem yapılacağı öğrenildi.

        Yetkililer operasyonları aralıksız sürdüğünü bu operasyon kapsamında 63 kişinin ifadesinin alınacağı öğrenildi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ