Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Türk bilim insanının başarısı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Dünya Beyin Cerrahisi Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe ve ekibinin gerçekleştirdiği başarılı beyin ameliyatları serisi ve sonuçları, beyin cerrahisi alanının dünyadaki en prestijli yayını 'Journal of Neursosurgery' dergisinin Ağustos 2021 sayısında kapak konusu olarak yer aldı.

        Derginin kapağından duyurulan 'Talamik Lezyonların Mikronörocerrahi ile Çıkarılması' başlıklı makalede Prof. Dr. Türe´nin, beynin ulaşılması en zor bölgelerinden biri olan 'Talamus' ameliyatları için geliştirdiği özel teknikleri kullanarak, ekibiyle birlikte yaptığı ameliyatların sonuçlarına yer verildi. En son geliştirilen teknolojik olanakların ve Prof. Dr. Türe´nin bizzat geliştirdiği ameliyat tekniklerinin başarısı, tüm dünyada geniş yankı buldu.

        REKLAM

        Prof. Dr. Türe´nin beyin cerrahisi alanında rehber niteliği taşıyan bu çalışması, bilimsel anlamda gelinen son noktayı göstermesi ve hastalara umut olması açılarından da büyük önem taşıyor.

        Prof. Dr. Uğur Türe ve ekibinin beyin cerrahisi alanına yeni teknikler kazandıran ve yüksek başarı oranı elde ettikleri vakalardan oluşan bu çalışma, şu ana dek bu konuda, tüm dünyada yayınlanan en geniş kapsamlı yayın olması nedeniyle Türkiye'de beyin cerrahisinin geldiği uluslararası yüksek düzeyi göstermesi açısından da büyük gurur kaynağı olarak değerlendiriliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ