Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye'nin grubunda puan durumu ve kalan maçlar - Futbol Haberleri

        A Milli Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu dokuzuncu hafta maçında Cebelitarık'ı 6-0 mağlup ederken rakiplerin aldığı sonuçlar tüm hesapları değiştirdi. Ay-yıldızlılar, Dünya Kupası için yeniden umutlandı.

        ÖNCE NORVEÇ TAKILDI

        Haftaya 2. sırada başlayan Norveç, Letonya ile evinde 0-0 berabere kaldı. Türkiye son maçlar öncesinde Norveç’in puan kaybetmesiyle grupta 2. sıraya yükseldi. Bu sonuçla gruptaki puanını 18’e yükselten A Milli Takım, 4 olan averajını da 10’a çıkarmayı başardı ve averaj farkında Norveç’i 1 golle geride bırakmayı başardı.

        HOLLANDA'YA KARADAĞ ŞOKU!

        Lider Hollanda ise Karadağ deplasmanındaydı. Portakallar, 25 ve 54'te ilki penaltıdan olmak üzere Depay'ın attığı gollerle 2-0 öne geçti. Busonuçla grupta liderliği garantileyecek olan Hollanda, sonrasında ise şok yaşadı. Karadağ, 82'de Vukotic, 86'da ise Vujnovic'in attığı gollerle 2-2'yi buldu. Bu sonuçla Hollanda puanını 20 yaptı ve liderliği garantileyemedi. Salı günü Karadağ ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan milliler, Hollanda’nın Norveç’i ağırlayacağı son haftada kazanarak play-off ve gruptan direkt çıkmanın hesaplarını yapıyor.

        REKLAM

        Ay-yıldızlı ekibin yer aldığı G Grubu'nda puan durumu şöyle:

        O G B M A Y Av. Puan
        Hollanda 9 6 2 1 31 8 23 20
        Türkiye 9 5 3 1 25 15 10 18
        Norveç 9 5 3 1 15 6 9 18
        Karadağ 9 3 3 3 13 13 12
        Letonya 9 1 3 5 8 13 -5 6
        Cebelitarık 9 9 3 40 -37

        KALAN MAÇLAR

        TÜRKİYE

        Karadağ (D)

        HOLLANDA

        Norveç

        NORVEÇ

        Hollanda (D)

        DİREKT ÇIKMAMIZ İÇİN TEK İHTİMAL VAR!

        Hollanda'nın deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kalmasının ardından Türkiye, direkt olarak Dünya Kupası'na katılabilir.

        Eğer Milliler Karadağ'ı Norveç de Hollanda'yı aynı gol farkıyla mağlup ederse, Türkiye grupta liderlik koltuğuna oturarak Katar vizesi alacak.

        KAYBETSEK BİLE PLAY-OFF'A KALABİLİRİZ

        Son maçta deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak A Milli Takım'a Hollanda-Norveç maçının skoruna göre beraberlik ve mağlubiyet bile yeterli olabilir.

        Eğer Hollanda ile Norveç berabere kalırsa, Karadağ'dan Millilerin alacağı 1 puan da play-off'u getirecek.

        Hollanda, Norveç'i mağlup ederse, Milliler, Karadağ'dan daha az fark yiyerek mağlup olsa da play-off'lara kalan taraf olacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ