Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Tuz Lambası Nedir ve Ne İşe Yarar? Tuz Lambasının Faydaları ve Zaraları Nelerdir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Tuzdan yapıldığı için mekanlara otantik bir hava katan tuz lambasını oturma odasında, yatak odasında hatta iş yerinde bile kullanabilirsiniz. Tuz Lambası Nedir? Ne İşe Yarar? Sorusunu cevaplayacağımız yazımızda işte Tuz Lambasının Şaşırtan Faydaları!

        Tuz Lambası Faydaları

        Bulunduğu mekanda Tuz Lambası Faydaları oldukça merak edilir. Tahminimizden çok daha fazla faydası vardır.

        • Havayı temizler.
        • Rahat nefes aldırır.
        • Astım ataklarına iyi gelir. Solunum yolu hastalıkları olan kişiler için rahat nefes aldırır.
        • Konsantrasyon sağlar.
        • Çalışma ortamında verimi arttırır.
        • Nemin sebep olduğu kas ağrılarını azaltır.

        Tuz Lambası Zararları

        REKLAM

        Tuz lambalarının herhangi bir zararı yoktur. Faydalarını görmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken tek şey gerçek bir tuz lambasına sahip olunup olunmadığıdır. Gerçek bir tuz lambası loş bir ışık yayar. Fazla ışık yayan bir tuz lambası gerçek değildir. Faydalarını görmeniz imkansızdır.

        Tuz Lambası Bebeklere Faydalı Mı?

        Tuz lambasının fayadalarını araştırırken ebevyinlerin merak ettiğimiz soru Tuz Lambası Bebeklere Faydalı Mı? sorusudur. Cevabı ise bebeğinizin olduğu mekanlarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

        • Havayı temizlediği için bebeklerin ihtiyaç duyduğu temiz havayı sağlar. Böylece burun tıkanıklığı şikayeti azalır.
        • Bebekleri radyasyonlu ortamlardan uzak tutma çabamız vardır. Çünkü çok zararlıdır. Radyasyonun olduğu yerlere koyulursa radyasyonu uzaklaştırır.
        • Özellikle ebeveynlerin en korktuğu şey bebeklerin hastalanmasıdır. Yetişkinler kadar güçlü olmayan bağışıklıklarını korumak için yetişkinler bu konuda çok titiz davranır.Tuz lamabasının en çok dikkatinizi çekeceği bir diğer faydası bağışıklık sisteminin güçlenmesinde katkı sağlamasıdır.
        • Bebeğin uyuduğu odada tuz lambasının bulundurulması bebeğin daha sağlıklı ve derin uyumasını sağlar.

        Tuz Lambası Ne İşe Yarar?

        REKLAM

        Son zamanlarda her yerde karşımıza çıkan Tuz Lambası Ne İşe Yarar? sorusunu aklımıza getiriyor. Herhangi bir mekanda olan bir tuz lambasının işe yaraması için gün boyu kullanımı tavsiye ediliyor. Tuz lambası üstünde bulundurduğu tuz sayesinde nemi çekerken ve içindeki lamba sayesinde ortamdaki nemi dengeler. Bu sayede oluşan kas ağrılarınız varsa azalmış olur. Pozitif iyonları yok etme özelliği sayesinde rahat ve kaliteli bir uyku uyumanızı sağlar.

        Tuz Lambası Özellikleri

        • Sağlığımızı tehtit eden pozitif iyonlar vardır. Tuz lambasının en önemli özelliği negatif iyon yaymasıdır. Bu sebepten ortamdaki havayı temizler.
        • Çalışma alanınızda kullanırsanız odaklanmanızı sağlar.
        • Tuz havadaki nemi çeker ve içindeki lamba sayesinde havadaki nemi dengeler bu yüzden nemin sebep olduğu kas ağrılarını azaltır.
        • Ortamdaki radyasyonu uzaklaştırmaya yardımcı olur.

        Tuz Lambası Neye İyi Gelir?

        Havadaki nemi dengeleme özelliğine sahip olan tuz lambası astım hastalarının ataklarını azaltabilir. Nefes almayı kolaylaştırma özelliği sayesinde rahat ve kaliteli uyumanızı sağlar. Nefes alışverişin rahatlığı pozitif düşünmenize katkı sağlayacaktır. Kendini rahat ve huzurlu hisseden bireyler işlerinde daha verimli olacaktır. Şık ve dekoratif, otantik görüntüsü sayesinde her mekana yakışacak bir dekor olarak kullanabilirsiniz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ