Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fatih Nurullah tutuklandı

        Sakarya'nın Akyazı ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyona gözaltına alınan Fatih Nurullah takma adlı Uşşaki tarikatı lideri olarak bilinen Eyüp Fatih Şağban (58) sevk edildiği mahkemece küçük yaştaki çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı.

        Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan Şağban, faaliyetlerini İstanbul'da yürütüyor. Şağban, Akyazı'da müritlerini kabul ettiği yazlıkta anne ve babasıyla birlikte kalan 12 yaşındaki kız çocuğunu birden fazla taciz etti.

        BABAYA LİNÇ GİRİŞİMİ

        Çocuğun babasının şikayeti üzerine jandarma dergaha gitti. Bu sırada diğer müritlerin saldırısına uğrayan babayı jandarma kurtarırken Şağban gözaltına alındı.

        REKLAM

        PEDAGOGLARA ANLATTI

        Sakarya Üniversitesi’ndeki Çocuk İzleme Merkezi’nde görevli pedagoglara yaşadıklarını anlatan küçük çocuk, korktuğu için uzun süre anlatmamış.

        CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

        İfadelerin ardından mahkemeye sevk edilen Şağban, küçük yaşta çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

        "ŞAHISLA İLGİMİZ YOK"

        Çeyrek asırdan fazla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten tarikattan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Kendisini her fırsatta vakfımızla ilişkilendirmeye çalışan, sözde 'Uşşaki Tarikatı Lideri' olarak lanse edilmeye çalışılan, ismi İslam ve ahlak dışı haberlerle anılan, devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne karşı cephe almış bir tutum içinde bulunan Fatih Nurullah isimli şahısla ve bu şahsın sözde tarikatıyla hiçbir alakamız yoktur" denildi.

        BABAYI AKYAZI'YA DAVET ETMİŞ

        Habertürk TV Muhabiri Uzay Kesmen'in haberine göre de, tacize uğrayan küçük kızın babası yaklaşık 15 yıldır sözde tarikat liderini tanıyordu. Bu tanışıklık sırasında sözde tarikat lideri babaya bir iş teklifinde bulundu.

        Nurullah teklifinde, 'Gel Akyazı'ya yerleş. Bizim inşaat işlerimizle ilgilen' dedi. Baba da bu teklifi kabul etti ve eşi ve 3 kızıyla birlikte sözde tarikat liderinin yaşadığı binaya yerleşti. Ne olduysa da bu noktadan sonra oldu. Baba, inşaat işleriyle ilgilenirken, eşi ve kızları da evde hizmet işleriyle ilgilenmeye başladı.

        Bu süre zarfında iddiaya göre sözde tarikat lideri 12 yaşındaki küçük kızı defalarca taciz etti. Feci olayda, küçük kızın bir süre yaşadıklarını korktuğu için ailesine anlatamadığı ve daha sonra annesine anlattığı öğrenildi. Annenin de babaya haber vermesiyle, olayın jandarmaya ihbar edildiği kaydedildi.

        Jandarma ekipleri de olayın ardından Nurullah'ı gözaltına aldı. Küçük kız çocuğunun da pedagoglar tarafından ifadesi alındı. Öte yandan olaya tepki gösteren mahalle sakinlerinin de sözde tarikat liderinin terk edilen evini taşladığı ve evde bazı pencerelerin de kırıldığı gözlendi.

        FATİH NURULLAH KİMDİR?

        Fatih Nurullah takma adlı Uşşaki tarikatı lideri Eyüp Fatih Şağban, 1962 İstanbul doğumlu. 1973’de Özdemiroğlu İlkokulu’nu, 1976’da Kemal Atatürk Ortaokulu'nu ve 1979’da Haydarpaşa Erkek Lisesi’ni bitirerek aynı yıl İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi bölümüne girdi. Genç yaşlarda güreş sporuyla uğraşan Şağban, 4 çocuk sahibidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ