Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Uyumaya çalışırken bunu sakın yapmayın! Tek bir hareket tüm uykunuzu kaçırmaya yetiyor
        1

        Pimary Care Companion for CNS Disorder dergisinde yayımlanan araştırmaya göre dünyadaki yetişkinlerin yaklaşık yüzde 10'u uyku bozukluğu çekiyor. Yeni araştırma sonuçları, uykusuzluk çekerken saate bakmanın uykunun kaçmasına neden olduğunu gösterdi.

        2

        Indiana Üniversitesi Psikoloji ve Beyin Bilimleri Bölümü'nden Spencer Dawson'ın öncülük ettiği araştırmada yaklaşık 5 bin hastanın verileri incelendi.

        3

        Katılımcılara uykusuzluk problemlerinin düzeyi, uyku ilacı kullanıp kullanmadıkları ve uyumaya çalışırken kendi davranışlarını gözlemlemeye harcadıkları zaman soruldu.

        4

        Araştırmacılar bu faktörlerin birbirleriyle ilişkisi üzerine çalıştı.

        5

        UYURMAYA ÇALIŞIRKEN SAATE BAKMAK UYKUYU KAÇIRIYOR!

        Dawson elde edilen bulgularla ilgili, "Uyumaya çalışırken saate bakmanın uyku ilacı kullanma üzerinde bir etkisi olduğunu tespit ettik. Çünkü bu davranış uykusuzluk semptomlarını artırıyor" diye konuştu.

        6

        Dawson, "İnsanlar yeterince uyuyamayacakları için endişe ediyorlar ve sonra uyanmak zorunda oldukları saate kadar ne kadar uyuyacaklarını hesaplıyorlar. Bu uykuya dalmayı kolaylaştıracak bir aktivite değil. Ne kadar stres olursanız, uykuya dalmanız o kadar zor olur" dedi.

        7

        Uykusuzluk çekenlere tavsiyede de bulunan Dawson, "Saati kolayca kontrol edememek için, saatinizi ters çevirebilir, akıllı saatinizi çıkarabilir ve telefonunuzu uzanamayacağınız bir yere koyabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

        8

        Kaynak: Independent Türkçe, Indiana Üniversitesi, Science Daily

        9

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ