Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Uzmanlardan öneri! Bu 7 uygulama böbrek taşı oluşumunu engelliyor! - Sağlık haberleri
        1

        Böbrek taşı oldukça sancılı geçebilen rahatsızlıklardan biridir. Daha çok erkeklerde görülse de son zamanlarda ergenlik dönemindeki çocuklarda ve kadınlarda da görülmeye başlamıştır. İdrar yaparken ağrı, idrarda kan, mide bulantısı, kusma, sık idrara çıkma, ateş, terleme gibi belirtileri olan böbrek taşının oluşumunu engelleyebilmek için uzmanlar bazı önerilerden bahsediyor. İşte detaylar…

        2

        EGZERSİZ YAPIN

        Böbrek taşı oluşum riskini azaltmak için hareket çok önemli. Mutlaka ideal kilonuzda olmalı ve düzenli olarak egzersiz yapmalısınız. Gün içerisinde en az 45 dakika yürüyüş yapmak iyi gelecektir.

        3

        TUZU AZALTIN

        Aşırı tuz tüketiminden mutlaka kaçının. Hem böbrek taşı oluşumu riskini azaltırsınız hem de tansiyon, kalp gibi problemlerin ortaya çıkmasını engelleyebilirsiniz.

        4

        BOL SU İÇİN

        Böbrek taşı oluşumunu engelleyebilmek için günde en az 2 litre su içilmelidir. Kahve, çay gibi içecekler dışında su 2 litre olarak alınmalıdır.

        5

        LİMON TÜKETİN

        Taze limon ya da limon suyunun içerdiği sitrat böbrek taşı oluşumu riskini azaltır. İdrarda bulunan sitrat, böbreklerde oluşabilecek taşları önler.

        6

        MEYVE TÜKETİMİNDE DİKKATLİ OLUN

        Karpuz, kavun gibi bol su içeren meyvelerde fruktoz vardır ve bu madde böbrek taşı oluşumunu arttırır. Bu sebeple meyve tüketirken bilinçli olmalısınız.

        7

        SEBZE TÜKETİN

        Hayvansal protein içeren gıdalar böbrek taşı oluşumu riskini arttırıyor. Bu nedenle sindirim sisteminizi rahatlatıp sebze ağırlıklı beslenerek böbrek taşı oluşumu riskini azaltabilirsiniz.

        8

        FAST FOOD TÜKETMEYİN

        Fast food tüketimi uzun süreli olduğu zaman sağlığınızı olumsuz yönde etkileyecektir. Karaciğerinizi yağlandırmanın yanında böbrek taşı oluşumunu da arttıracaktır.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ