Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN'ın Erciş ilçesinde karların erimesi ve yağışların etkisiyle debisi yükselen derelerin taşıdığı alüvyon nedeniyle Van Gölü kıyılarında suyun rengi kahverengiye döndü.

        Son zamanlarda etkili olan yağış ve karların erimesiyle derelerin taşıdığı alüvyon, Van Gölü’nün rengini değiştirdi. Derelerin göle döküldüğü kısımlardaki renk değişimi, dronla görüntülendi. Gölün sahil kenarları kahverengi olurken, açıklar ise mavi kaldı. Bölge halkı, son yılların en yağışlı kış sezonunu geçirdiklerini, bu durumun özellikle su kaynaklarına olumlu yansıdığını söyledi.

        Van Gölü'ndeki renk değişimini görüntüleyen Emrah Yağar ise "Karların erimesi ve yoğun yağışlar nedeniyle derelerden akan çamurlu sular Van Gölü’ne dökülüyor. Bu nedenle de sahil kahverengine dönüşmüş. Biz de bu manzarayı görüntülemeye çalıştık" dedi.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler