Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Barış KULHakan AKSU/VAN, (DHA)VAN'da dün öğle saatlerinden beri aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 372 yerleşim yerinin yolu kapandı. Karla mücadele ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

        Bahçesaray, Çaldıran, Çatak ve Muradiye ilçelerinde dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bazı yerleşim yerlerinde kar yarım metreye, yüksek kesimlerde ise bir metreye ulaştı. Kar nedeniyle 174 mahalle ve 198 mezra olmak üzere toplam 372 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Geçen yıl çığda 42 kişinin hayatını kaybettiği Van-Bahçesaray karayolu, güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Kapalı yolların açıklaması için Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri ve Karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

        Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının eksi 5 olarak ölçüldüğü bölgede, kar yağışının bugün de etkisini sürdüreceğini bildirdi.DHA-Genel Türkiye-Van / Erciş DHA

        2020-12-23 11:15:27

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler