Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İzmir'deki cinayetlerle ilgili failin Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakalandığı öğrenildi. Zanlının, yurt dışına kaçmaya hazırlandığı, üzerinde pasaport ve 4 bin avro ele geçirildiği öğrenilirken birlikte yaşadığı 3 kardeşi de gözaltına alındı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, İzmir'deki 3 cinayetle ilgili elde edilen deliller doğrultusunda kimliği belirlenen zanlının yakalanması için İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmada, zanlının Muğla'nın Bodrum ilçesinde olduğunun belirlenmesi üzerine harekete geçildiğini bildirdi.

İzmir'den gelen özel oluşturulmuş ekip ile Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, yeri belirlenen zanlıyı yakalayarak gözaltına aldığı belirtildi.

Operasyonu Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay bizzat yönetirken, zanlının Bodrum'daki ilk ifadesi sırasında da hazır bulundu. Yoğun güvenlik önlemi alınan Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünde zanlının sorgusu sürüyor.

-3 KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir'de peş peşe işlenen 3 cinayetin zanlısının İzmir'de yaşadığı belirlenen 3 kardeşinin de gözaltına alındığı bildirildi.

İzmir'in Balçova ilçesinde, cumartesi gecesi, banka çalışanı Esra Yaşar (27) arkasından yaklaşan bir kişi tarafından tabancayla yüzünden vuruldu ve çantasıyla cep telefonu alındı.

Polis cinayetin zanlısını ararken pazar gecesi yine aynı ilçede birkaç sokak ileride üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla (22) başının arkasından yine tabancayla vuruldu ve çantasıyla cep telefonu alındı.

Pazartesi gecesi de Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarı'nda Mustafa Has (30) isimli travesti, park halindeki otomobilde silahla başından vurularak öldürüldü, onun da çantası ve cep telefonu alındı. 3 cinayetin de 7.65 milimetre çapında silahla işlendiği belirlendi.

Cinayetlerin ardından İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın talimatıyla soruşturmayı yürütmek için konularında uzmanlaşmış özel ekip oluşturuldu.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, olaylarla ilgili yaptığı ilk açıklamada, ipuçlarının değerlendirildiğini, önleyici zabıta hizmetlerine ağırlık verildiğini söyledi.

Üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın öldürülmesinin ardından görgü tanıklarıyla görüşen polis yetkilileri, buna göre katil zanlısının robot resmini çizerek kamuoyuna dağıttı. Zanlının ''30-35 yaşlarında, 1.75 boylarında, esmer tenli, kirli sakallı, siyah deri mont, siyah pantolon, beyaz gömlekli ve düzgün aksanlı'' olduğu belirtildi. Robot resmin çizilip dağıtılmasının ardından polise çok sayıda ihbar geldi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ