Gökhan ARTAN / AHT
THY'nin, Libya'dan mahsur kalan Türk vatandaşları getirmesi için Mısır'a gönderdiği tahliye uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı iniş yaptı. Uçakta, Libya'nın Bingazi kentinden karayolu ile Mısır'ın İskenderiye kentine geçen 248 yolcu bulunuyor.
DEHŞETİ ANLATTILAR
Libya şirketi Buraq Air'e ait yolcu uçağıyla 169 yolcu Trablus'tan İstanbul'a geldi. Libya'da yaşanan olaylar nedeniyle ülkeden ayrılarak Buraq Air'in UZ 115 sefer sayılı tarifeli uçağıyla akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na gelen yolcuların arasında bulunan Türkler, yakınları tarafından sevinçle karşılandı. İskenderiye'den gelecek tahliye uçağı da dahil yaklaşık 1650 Türk vatandaşı uçaklarla Libya'dan Türkiye'ye getirilmiş oldu.
Libya'daki iç savaşın ardından ülkede yaşayan Türkler'in tahliyesi sürüyor. Libya şirketi Buraq Air'e ait yolcu uçağıyla Türkiye'ye gelen ve Trablus'ta bir inşaat şirketinde işçi olarak çalışan Naim Dikili Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trablus'ta Havalimanı'nda çok sayıda kişinin Türkiye'ye dönmek için beklediğini söyledi.