Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI / HT CUMARTESİ

        KONSER / PARTİ

        19.09.2015

        Melankolik house ve neo-folk tarzlarıyla dikkat çeken grup Seekae, 22.00 itibarıyla Babylon Bomonti’ye konuk oluyor. Avangard elektronik kombinasyonlarıyla büyük beğeni toplayan Deadelus ise gece yarısı itibarıyla DJ kabinine geçiyor.

        Piyanoda Nilüfer Verdi, vokalde Ülkü Aybala Sunat ve kontrbasta Apostolos Sideris, “Denizde Caz 2015” etkinlikleri kapsamında, saat 19.00 itibarıyla The Primetime Cruise’da konser verecek.

        Türkçe rock müziğinin güçlü sesi Şebnem Ferah, 21.00 itibarıyla Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda dinleyicileriyle buluşacak.

        Rock grubu Balans, 21.00 itibarıyla Küçük Bronx sahnesinde bir konser verecek.

        KadıköySahne, 22.00 itibarıyla İstanbul Arabesque Project ve Meli konserlerine ev sahipliği yapacak.

        Hareket, coşku ve seyirci ile bütünleşme... İşte Kord Vokal konserlerinin karakteristiği! 4 doktordan oluşan grup, hastalardan kalan vakitlerde müzik yapıyor. 22.00 itibarıyla garajistanbul’da.

        Tepe Nautilus AVM Açık Otopark konserlerinin bu yılki misafirleri 21.00 itibarıyla Metin Özülkü Orkestrası ve Murat Dalkılıç.

        Rock müziğin sevilen gruplarından Vega, 22.30 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

        Bronx Pi Sahne, 21.00 itibarıyla Redd’e ev sahipliği yapacak.

        Sattas, 22.00 itibarıyla Dorock Stage sahnesinde.

        Indigo sahnesi Dubfire (Sci+Tec) Murat Uncuoğlu (Get Physical) performanslarına ev sahipliği yapacak.

        Ozan Ekici, 22.30 itibarıyla Kılçık Mekan’da.

        Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in terasındaki balık restoranı Ouzo Roof, çarşambaların yanı sıra cumartesi akşamları da Ege eğlencesini Grek müzisyen Yorgo’nun performansıyla Kalamış’a taşıyor. İstanbul Arabesque Project

        4. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında, bu akşam saat 20.00 itibarıyla klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ve Yunanistan’ın dünyaca ünlü ismi George Dalaras “Sevda Sesleri” konseriyle CRR Konser Salonu sahnesinde.

        İZMİR

        Arap, Akdeniz, İran ve Tunus halk müziklerini cazla harmanlama ustalığıyla tanınan Anouar Brahem 20.30 itibarıyla İsmet İnönü Sanat Merkezi sahnesinde.

        Hayko Cepkin, 23.00 itibarıyla Ooze Venue’de olacak.

        Birsen Tezer, 20.00’de Foçazade sahnesinde.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi Çim Konserleri’nde bu akşam 21.00 itibarıyla Mehmet Erdem sahnede. Konser, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde.

        20.09.2015

        Progressive rock’ın Norveçli temsilcisi Leprous, yeni albümleri “Congregation”ın tanıtım turnesi kapsamında 20.00 itibarıyla garajistanbul’da bir konser verecek.

        Ziynet Sali, 21.00 itibarıyla Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda.

        Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra ve Ivo Papazov & Trakia Band, saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda.

        Ruhi Su, ölümünün 30. yıldönümünde bir dizi etkinlikle anılıyor. Ruhi Su Dostlar Korosu ve Boğaziçi Caz Korosu “Barış Konseri” ile 20.00’de Şişli Kent Kültür Merkezi’nde.

        21.09.2015

        Sıla, 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde.

        23.09.2015

        “Levlâ’nın Hikayesi”nden şarkılarla Model, 22.00 itibarıyla Dorock Stage sahnesinde.

        24.09.2015

        Sarp, 21.30 itibarıyla Beyrut Performance sahnesinde

        Dorock Stage’de 22.00’de Ogün Sanlısoy konseri var.

        Su Soley, 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

        Koray Avcı “Bayram Özel Konseri”, 21.00 itibarıyla Jolly Joker İstanbul sahnesinde.

        ANTALYA

        Demet Akalın, 23.00’te Aura Club Kemer sahnesinde.

        25.09.2015

        Hayko Cepkin, “nostaljik” bir konser için 22.30 itibarıyla KadıköySahne’de olacak.

        Radyo Eksen, yeni sezonda dinleyicileriyle Babylon Bomonti’de buluşmaya devam ediyor. Parti, 22.00’de.

        Rap grubu Patron, yeni albümleri “Boss E.P”nin tanıtım konseriyle, 21.00 itibarıyla Bronx Pi Sahne’de.

        Beyrut Performance, 21.30’da Karadeniz şarkılarından oluşan “Yüksek Dağlara Doğru” albümünün konseriyle Koliva’ya ev sahipliği yapacak.

        Dünyanın en seksi kadın DJ’i seçilen, Juicy M Innpark Venue’de.

        Yeni Türkü, 22.00’de Jolly Joker sahnesinde.

        Kurban, 22.00’de Dorock Stage’de.

        Kılçık Mekan’da 22.30’da Roka konseri var.

        Pinhani, 22.30 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

        İZMİR

        Mabel Matiz, yeni albümü “Gök Nerede”nin yaz turnesi kapsamında 23.00 itibarıyla Ooze Venue’de olacak.

        ANTALYA

        Inna, 23.00 itibarıyla Aura Club Kemer’de.

        Model, 22.00 itibarıyla Jolly Joker Antalya sahnesinde.

        Kemana büyülü parmakları ile hayat veren Canan Anderson, Mardan Palace’ta bir konser verecek.

        SERGİ

        Ariel Sanat, ilk sergisi Fırtınanın Çayırı ile kapılarını açtı. 17 Ekim’e dek izlenebilecek sergide Murat Akagündüz, Bilge Alkor, Silva Bingaz ve Selim Birsel’in eserleri yer alıyor.

        Türkiye’nin en önemli fotoğraf sanatçılarından, meslekte 60’ıncı yılını doldurmaya hazırlanan İzzet Keribar’ın son projesi Millennium, Galeri Işık Teşvikiye’de... Sergi, 11 Ekim’e kadar gezilebilir.

        Capitol Alışveriş Merkezi, 20 Eylül 20 Ekim tarihleri arasında; Küçük Prens Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Küçük Prens kitaplarının 276 dil ve lehçeden oluşan dünya sergisi, Capitol Muse Project’te görülebilir.

        Sanatorium, yeni sezonu Gizem Akkoyunoğlu ve Yunus Emre Erdoğan’ın eşzamanlı kişisel sergileriyle açıyor. Gizem Akkoyunoğlu’nun ilk kişisel sergisi Ve Yolun Her Adımı; siyah beyaz, füzen ve karakalem işlerden oluşuyor. Yunus Emre Erdoğan’ın ilk kişisel sergisi olan Gizliden Sesler ise sanatçının son dönem çalışmalarını kapsıyor. İki sergi de 3 Ekim’e kadar görülebilir.

        Alan İstanbul 3 Ekim’e kadar, Kadriye İnal’ın REM isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. Bu, farklı insan figürlerinden oluşan kurmaca bir dünya! Sanatçı gerçekçiliğe yakın figürlerin birer üretim olduğu gerçeğini izleyenin sürekli algılamasını sağlıyor.

        Çukurcuma Depo, 11 Ekim’e kadar Mehmet Kahraman’ın küratörlüğünde Zamanın Tozu sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi; Çınar Eslek, Çağrı Saray, Maik Armstrong, Metehan Özcan, Nermin Er, Sırma Doruk, Uygur Yılmaz, Uygar Demoğlu’nun video, yerleştirme, fotoğraf gibi birçok farklı disiplinden işlerini bir araya getiriyor. SERGİ Millennium

        SİNEMA

        İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilecek 14. Filmekimi, yolu gözlenen filmleri sinemaseverlerle buluşturacak. Yeni sinema sezonunun habercisi Filmekimi’nin 14’üncüsünde, prömiyerini Sundance, Berlin, Cannes, Venedik, Toronto gibi saygın uluslararası festivallerde yapan ve ödüller alan, Woody Allen, Noah Baumbach, Stephen Frears, Michel Gondry, Todd Haynes, Hirokazu Kore-eda, Nanni Moretti, Paolo Sorrentino gibi usta yönetmenlerin son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 46 film beyazperdede izlenebilecek. Filmekimi’nde Can Evrenol’un Baskın ve Ben Hopkins’in Hasret filmlerinin de Türkiye prömiyerleri yapılacak. 3-11 Ekim tarihlerinde, 9 gün boyunca İstanbul’da olacak 14. Filmekimi, ekim boyunca Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa ve Edirne’yi de ziyaret edecek. Geçtiğimiz yıl ilk kez Kadıköy’e geçen ve büyük ilgi gören Filmekimi’nin bu yıl Beyoğlu, Atlas ve Kadıköy Rexx sinemalarının yanı sıra Ortaköy Feriye Sineması’nda da gösterimleri olacak.

        SAHNE

        2011’den beri sahnelediği 14 oyunla Kadıköy Bahariye’deki sahnede seyirciye sağlam bir repertuvar sunan “Tiyatro Ak’la Kara” yeni sezonda 5 oyunla perde açıyor. Kerem Kobanbay’ın yazdığı, Murat Sarı’nın yönettiği komedi oyunu Üç Nokta, Brian Clarke’ın yazdığı, Savaş Özdural’ın çevirdiği ve Atilla Şendil’in yönettiği dram Karar Kimin? ve Kobi Brown’ın yazdığı, Kerem Kobanbay’ın çevirip yönettiği sert aksiyon oyunu Sisli Düşler Diyarı sezonun yeni oyunları. Geçen sezonun ödüllü oyunlarından Cyrano De Bergerac ve Kelebekler Özgürdür de kaçıranlar için bu sezon devam edecek. Takibe alın...

        Zorlu Center, Avustralya Konsolosluğu işbirliğiyle, “2015 Avustralya Yılı” kapsamında, bugüne kadar 5 milyondan fazla kişiye gösteri yapan ünlü performans sanatları grubu Strange Fruit’i ağırlıyor. Bugün Zorlu Center’da gerçekleşecek etkinlikte ziyaretçileri büyüleyici bir gösteri bekliyor. Strange Fruit, Meydan Katı park alanında bugün saat 14.00 ve 16.00’da performans sergileyecek.

        İstanbul Oyuncak Müzesi, müzikli çocuk oyunu Bremen Mızıkacıları’nı sahneliyor. Mehmet Erbil’in yazdığı ve oynadığı bu eğlenceli çocuk tiyatrosu 25 Eylül Cuma günü 13.30’da izlenebilecek.

        YEME - İÇME

        Galata, ambiyansı, özel lezzetleri, tarihi mimarisi ile yepyeni bir mekân olan Nola İstanbul’a ev sahipliği yapıyor. Nola İstanbul, geniş bir bahçe içinde yer alıyor. Mekânı arka cepheden boydan boya saran duvar 1200 yıl kadar önce Cenevizliler tarafından inşa edilen ve 1453’te Fatih Sultan Mehmed’in emriyle yıkılan surların ayakta kalan bir parçası. Nola İstanbul, müşterilerine keyifli ve ferah bir ortamda, dünya lezzetleri sunmanın yanı sıra çeşitli kültür-sanat aktiviteleri ile de İstanbul’un gözde mekânlarından biri olmayı hedefliyor.

        HABERDAR OL

        Her albümü ile altın ve platin plak kazanan Pink Martini, Avrupa turnesi kapsamında Volkswagen Arena’da bir konser verecek. Samurayların aşk şarkılarından 1930’ların Küba müziğine, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına kadar dinlemesi en keyifli şarkıları tozlu raflardan bulup çıkaran topluluk, China Forbes’un kulak pası silen sıcak vokali ile yine unutamayacağınız bir konserle geliyor.

        Dünyada milyonlarca hayranı bulunan, Kanadalı sıradışı post rock grubu Godspeed You! Black Emperor ya da geniş kitlelerce bilinen adıyla GY!BE, 17 Kasım Salı günü Türkiye’de ilk kez Zorlu PSM’de, kendilerini heyecanla bekleyen dinleyicileriyle buluşacak. Avantajlı biletler 27 Eylül’e kadar satışta.

        MEKAN

        Kadıköy’ün hızla büyüyen kültür sanat çehresine bir mekân daha eklendi. Kadıköy Bahariye’de bulunan Kılçık Mekan, 150 kişilik konser alanı ve 60 kişilik cep tiyatro sahnesiyle müzikseverler ile tiyatroseverleri tek çatı altında buluşturuyor. Uzun yıllardır mekân işletmeciliği yapan Hakan Hopanoğlu ve tiyatro sanatçısı Cenk Tunalı’nın ortaklığı ile hayata geçen “Kılçık Mekan” hafta içi ve hafta sonu gerekleşen tiyatro oyunu ve konserler ile sanatseveleri ağırlıyor.

        Kozyatağı Hilton Oteli’nin içinde hizmet verecek JanJan, 360 Entertainment Group tarafından hayata geçirilecek. Sıra dışı dekoru ve büyülü atmosferiyle İstanbul gece hayatına yeni bir soluk getirebilir.

        BAŞKA NE VAR?

        Bisiklet tutkunları için eşi bulunmayan bir yarış deneyimi bugün saat 12.30’da İstanbul Adalar’da yapılacak. Bisikletseverleri heyecanlı bir çekişmeyle buluşturan Red Bull Geç Kalma yarışı; Büyükada, Burgazada ve Heybeliada’da üç etap olarak koşulacak. Amatör ve profesyonel yüzlerce bisikletçi, önlerindeki her parkuru hızlı bir şekilde tamamlayıp iskelede onları bekleyen çıkarma gemisine yetişmeye çalışacak. Hedeflenen sporcu sayısına ulaşan çıkarma gemisi bir sonraki etaba doğru yol alacak.

        Yarın saat 17.00’de Süslü Kadınlar Bisiklet Turu İzmir Konak Meydanı’nda başlayıp Gündoğdu Meydanı’nda son bulacak. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ne denk getirilen etkinlikte amaç “Kadın sokağa çıkarsa dünya değişir” diye vurgu yapmak.

        Cinecity Sinemaları’nda Bebekli Anneler Seansı ile bir yaşından küçük bebeği olan anneler, bebekleri ile birlikte ilk sinema deneyimlerini yaşama fırsatı buluyor.

        VİZYON

        Hitler’e Suikast olsaydı

        Oliver Hirschbiegel’in yönettiği Hitler’e Suikast, Nazi Almanya’sında geçiyor. Film, yerleştirdiği bomba ile Adolf Hitler’i ve kurmaylarını havaya uçurmayı sadece 13 dakikayla kaçıran Georg Elser’in hikâyesini anlatıyor.

        Bir tutku: Everest

        Baltasar Kormakur’un yönetip Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Keira Knightley, Emily Watson ve Jake Gyllenhaal’ın rol aldığı Everest’te dağcıların tutkuları nefes kesen bir yaşam mücadelesine dönüşüyor.

        Tehlikeli macera Sicario

        Denis Villeneuve’ün yönetip Emily Blunt ve Benicio Del Toro’nun rol aldığı Sicario’da sınırda görevli FBI ajanı Kate Macer, Meksikalı kartelin ölüm evini ortaya çıkarınca sonuçları ağır olur.

        Guruldayan Kalpler

        Ömer Uğur’un yönetip Necip Memili, Algı Eke, Devin Özgür Çınar ve Tanju Tuncel’in rol aldığı Guruldayan Kalpler’de Yaşar, hırsızlık yapmak için girdiği atölyede yakalanır ama atölye sahibi tarafından işe alınır.

        Labirent: Alev Deneyleri

        Wes Ball’un yönetip Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie Sangster ve Nathalie Emmanuel’in rol aldığı Labirent: Alev Deneyleri, serinin ikinci filmi.

        Kara Bela

        Burak Aksak’ın yönettiği Cengiz Bozkurt, Seda Bakan, Erkan Kolçak Köstendil, Cihan Ercan ve Tarık Ünlüoğlu’nun rol aldığı Kara Bela, hayatı hep kuralına göre yaşamış Kudret’in tepetaklak olan düzeninin hikâyesi...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ