Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Haftasonu hava nasıl olacak?

        Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta sonuna kadar artmaya devam edeceği ve mevsim normallerinin 8 ila 15 derece üzerinde seyredecek olan hava sıcaklıklarının Şubat ayı günlük ve aylık ekstrem sıcaklık değerlerine ulaşabileceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

        SICAKLIKLAR ARTACAK!

        Yurdun batı bölgelerinde görülen yağışlı havanın hafta sonunda da etkili olduktan sonra önümüzdeki hafta başından itibaren ülkemizi terk etmesi bekleniyor. Hala mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta sonuna kadar artmaya devam etmesi bekleniyor. Mevsim normallerinin 8 ila 15 derece üzerinde seyredecek olan hava sıcaklıklarının Şubat ayı günlük ve aylık ekstrem sıcaklık değerlerine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

        HAFTASONU YAĞIŞLI GEÇECEK

        Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı,Batı ve Orta Karadeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Yağışların; öğle saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

        İL İL HAVA DURUMU

        Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun batısında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

        SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN SICAKLIKLAR ARTIYOR!

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre; 16 Şubat Salı günü yurt genelinde sıcaklıklar artacak. 16 Şubat Salı günü İstanbul'da en yüksek sıcaklık 17 derece olurken en düşük sıcaklık 11 derece olarak ölçülecek!

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12

        İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

        İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

        Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

        Antalya: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 17

        Samsun: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 17

        Trabzon: Parçalı bulutlu 17

        Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -1

        Diyarbakır: Parçalı az bulutlu 13

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ