Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Camilere salıncaklı kaydıraklı oyun odası

        Aykut YILMAZ/GAZETE HABERTÜRK

        Anneve babalarıyla camiye gelen çocuklara, küçük yaramazlıkları nedeniyle cemaatin tepki göstermesi, Diyanet’i harekete geçirdi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in “Camiler sadece namaz kılma mekânı değil, sosyal ve kültürel paylaşım alanları olmalıdır. Camiye gelen çocuklar ister oynasın, ister koştursun. Onların hafı- zasında kötü iz bırakan müdahale kabul edilemez. Kendimize hâkim olamayacaksak, evimizde teravihi kılmamız daha doğru olacaktır” sözlerinin ardından ilk adım atıldı. Samsun’un Bafra İlçesi’ndeki 6 camide çocuk oyun odaları oluşturuldu.

        Oyun odalarında top havuzu da var.

        OYUN ODALI CAMİ SAYISI ARTIRILACAK

        Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, camileri her yaştan insanın yaşam merkezi haline getirmek için projeler geliştirdiklerini, bu kapsamda çocuk oyun odaları olan camilerin sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Çiçek, “Projemizin sonuçlarını teravih namazlarında ve mukabele programlarında alıyoruz. Çocuklar namazdan sonra evlerine gitmek istemiyor, bütün günlerini camide geçirmek istiyorlar” dedi. Çiçek, camilerin kadınlar bölümüne yaptırılan oyun odalarında anne ya da babalarıyla teravih namazına gelen çocukların mutlu olduğunu belirtti. Uygulamanın, ülke genelinde yaygınlaştırılacağı öğrenildi.

        Camilerdeki oyun odalarında tahterevalli, top havuzu, kaydırak, sallanan hayvanlar, salıncak, tombiş oyun evi bulunuyor. Çocuklar bu alanda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Müdürlükleri’nden 4-6 yaş çocuk eğitimi ve etkinlikleri sertifikası bulunan kadın eğiticilere emanet ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ