Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ölüm telefonundaki kocası çıktı

        Neşet KARADAĞ/ ADANA (AHT)

        Adana'da dekolte giyinip gezerek kardeşini aldattığı ve telefonda "Aşkımla konuştum" dediği iddiasıyla kayınbiraderi Ayhan Bulut (43) tarafından tabancayla öldürülen Gamze Bulut'un (24) ölümüne neden olan telefon görüşmesini eşiyle yaptığı ortaya çıktı. Bulut'un 2 gün içinde de 20 kez katili olan kayınbiraderiyle telefonla görüştüğü belirlendi.

        Kabasakal Mezarlığı yakınlarında 22 Haziran'da yengesi 2 çocuk annesi Gamze Bulut'u öldürdükten sonra tutuklanan Ayhan Bulut ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen kardeşi Mehmet'in (41) Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya, katil zanlısı kardeşlerin yanı sıra öldürülen Gamze'nin babası Hasan Ekinci (55) de katıldı. Duruşmada, mahkeme başkanı Gamze'nin olay gecesi ölümüne neden olan telefon görüşmesini kiminle yaptığıyla ilgili telefon kayıtlarının geldiğini söyledi. Gamze'nin olay gecesi en son bir dakika arayla 15 ve 27 saniyelik 2 kez eşi Mehmet ile telefon görüşmesi yaptığının belirlendiğini belirterek tutuksuz Mehmet Bulut'a olay gecesi eşiyle ne görüştüklerini sordu. Mehmet Bulut da, eşinin kendisini aradığını ve eve ne zaman geleceğini sorduğunu, kendisinin de "Kapat şu anda görüşemeyeceğim" dediğini söyledi.

        KATİLİYLE 20 KEZ GÖRÜŞMÜŞ

        Telefon kayıtlarında Gamze'nin katili olan kayınbiraderi Ayhan ile 2 gün içinde biri 44 dakika olmak üzere 20 kez telefonda konuşması da dikkat çekti. Bu sık telefon görüşmesi de katil zanlısı Ayhan Bulut'a soruldu. Bulut, "Yengem alınacak bir şey olduğunda beni arardı. Ayrıca, amcası da yanımda çalışıyordu. Onu da benim telefonumdan arıyordu. O yüzden çok sık görüşmemiz oluyordu" dedi. Bu sırada duruşma salonunda bulunan öldürülen genç kadının amcası Hüseyin Ekinci tanık olarak dinlendi, yeğeninin kendisine telefon açıp açmadığı soruldu. Ekinci de, yeğeni Gamze'nin kendisini Ayhan'ın değil kendi cep telefonundan aradığını belirtti. Ayrıca kriminal laboratuarından gelen raporda da Gamze Bulut'un yakın mesafeden açılan ateş sonucu öldürüldüğü de belirtildi.

        'KAZAYLA ÖLDÜRDÜM'

        Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile yargılanan yenge katili Ayhan Bulut, duruşmanın sonlarına doğru söz alıp yengesini kazayla öldürdüğünü iddia ederek, "Bu yaşıma kadar hiç bir suç işlemedim. Kimseye de zarar vermedim. Ailemdeki herkesten sorumlu olan benim. Yengemin babası bile 'Kızıma sahip çık' diyordu" dedi. Bulut, daha önceki duruşmada yengesini nasıl öldürdüğünü ise şöyle anlatmıştı:

        'AŞKIMLA KONUŞUYORUM'

        "Olay günü yengem eve geç geldi. Kendisine nereden geldiğini sordum. Bana 'Dostumun yanından geliyorum' cevabını verip yukarı kata çıktı. Yukarı çıktığımda cep telefonuyla konuşuyordu, benim için konuştuğu kişiye ?Benimle çok uğraşıyor' dedi. Kiminle konuştuğunu sorduğumda 'Dostumla, aşkımla konuşuyorum. Gel seni yanına götüreyim' deyince ben de ?gidelim' dedim. Otomobille dediği yere gittik. Issız yer olduğu için bagajdaki tabancamı alıp belime koydum. Gamze tabancayı almak isterken tabanca yere düştü. Yerden aldım, elime yapışınca tabanca ateş aldı. Kimseye değmedi. Bu sırada ağaçların arasından 'hadi gidelim' diyen bir erkek sesi duydum. Gamze'nin elini elimden çekmek isterken tabanca ikinci kez ateş aldı. Bu kez Gamze ?ah' diyerek yere düştü. Yaralandığını anlayınca hastaneye götürdüm. "

        'İNSAN SEVDİĞİ KİŞİYİ ÖLDÜRTMEK İSTER Mİ?'

        Eşini ağabeyine öldürtmeye azmettirmekle suçlanan çimento fabrikası işçisi Mehmet Bulut, suçlamaları kabul etmedi, "İnsan sevdiği kişiyi öldürtmek ister mi" derken öldürülen Gamze'nin babası Hasan Ekinci, kızını damadının öldürttüğünü iddia ederek, "Kızımın öldürüldüğü gün hastanede damadım Mehmet'e ne olduğunu sorduğumda, ?Baba beni Ayhan ağabeyim aradı, 'ne yapayım' diye sordu. Ben de 'kafasına sık, dedim' dedi. Ben de ?iyi halt etmişsin' dedim. Ayhan Bulut kızımı öldürürken niye iddia ettikleri dostunu da öldürmedi. Öldürseydi o zaman elini sıkar alnından öperdim" dedi..

        Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ