Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HAFTASONU NE YAPSAM?

        Ramazan'ın gelmesiyle birlikte pek çoğunuz "Dışarıda yapılacak ne var ki?" diye düşünüyorsa yanılıyor. Ramazan başladı diye etkinlikler bitti sanmayın. Sizin için bu haftasonu neler yapabileceğinizi araştırdık...

        The Marmara İstanbul

        Şehrin kalbinin attığı Taksim’in tam ortasında yer alan The Marmara İstanbul, sizi bu Ramazan’da da tadına doyum olmayan iftar sofrasına davet ediyor... Otelin içerisindeki Tuti restoran, geleneksel iftar sofrasıyla konuklarını ağırlarken, The Marmara Cafe de Ramazan boyunca özel iftar tabağı ve Ramazana özel 'bademli kaymaklı güllacı' satışa sunuyor.

        The Marmara İstanbul’un şefi Sedat Özkan'ın hazırladığı iftar mönüsü, fasıl müziği eşliğinde Tuti'de sunulacak. Ramazan mönüsünde iftariyelik çeşitleri, odun ateşinde pişmiş Karadeniz pidesi, tava mantısı, kazan kebabı, ayvalı kuzu saray kebabı, patlıcan hünkar dolması gibi Türk damak tadını yansıtan pek çok yemeğin yanı sıra kaymaklı güllaç, cevizli kabak tatlısı, sultan sarması, hurma tatlısı gibi Osmanlı tatlıları da sunuluyor. İstanbul’un efsanevi 'Ramazan Sofraları' ayrıcalığını, Aşiyan Grubu’nun canlı fasıl müziği eşliğinde TUTİ’de yaşayın... Şehrin kalbinde yapacağınız iftarın kişi başı fiyatı 75 YTL.

        Mabeyn'de İftar Keyfi

        Türk mutfağının geleneksel zengin lezzetleri ve özgün sunumlarını seçkin bir ortamda tatmak isteyenleri artık tek bir adreste buluşturan Mabeyn restoran müşterilerine çok özel bir iftar programı hazırladı. 30 yıllık birikimi ile 2003 yılından itibaren Altunizade-Kısıklı’da ait olduğu dönemin mimari özelliklerine sadık kalınarak restore edilmiş “Mabeyinci Köşkleri”nde hizmet veren Mabeyin restoranda bu ramazan çok özel geçecek. Mabeyn, iftar menüsü fiyatını kişi başı 60 YTL. olarak belirledi.

        BOĞAZ MANZARASI EŞLİĞİNDE İFTAR

        Kanlıca’ da bulunan tarihi Ahmet Rasim Paşa Yalısı’nda 16 odalı butik otel ve restaurant olarak hizmet veren A’jia, Ramazan Ayı boyunca misafirlerini yine özel bir atmosferde ağırlayacak. Açık büfe tarzıyla hizmet veren A’jia’da kişi başı iftar yapmanın bedeli ise 85 YTL.

        İftarınızı yaptıktan sonra haftasonunuz bitti mi sanıyorsunuz? Yine yanılıyorsunuz. İşte en güzel Ramazan etkinlikleri

        FESHANE’DE ŞENLİK VAR

        Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde, 13 Eylül-14 Ekim günleri arasında 'Binbir İstanbul Uluslararası Feshane Ramazan Etkinlikleri' düzenlenecek.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca düzenlenecek etkinlikler, Ramazan ayının ruhuna uygun bir programla dünya ve Türkiye'den ziyaretçileri biraraya getirmeyi hedefliyor. 32 gün boyunca, 4 farklı sahnede 100'ü aşkın gösterinin yapılacağı etkinlikler çerçevesinde ünlü sanatçılar da sahne alacak.

        DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER

        Bosna'dan gelen Bedem İlahi Grubu ve Gürcistan'dan 60 kişilik Kafkas Dans Grubu etkinliğe farklı renkler katacak. Ayrıca dünyaca ünlü sanatçı Sami Yusuf'un da ilk defa İstanbul'da bir konser vererek sevenleriyle buluşacak. Ayrıca Ahmet Özhan, Hüseyin Goncagül ve ekibi, Zara, Yavuz Bahadıroğlu, Beşir Ayvazoğlu, Turgay Başyayla, Volkan Konak, Burak Ahıskalı ve Uğur Işılak'ın da ses ve söyleşileriyle programda yer alacağı kaydedildi.

        Ramazan ayı ve bayram boyunca devam edecek etkinliklerde; Ramazan sohbetleri, konser ve tiyatrolar, eski İstanbul davulcuları, Karagöz-Hacivat gösterisi ile hediyeli yarışmalar da düzenlenecek.

        CAROUSEL’DE SEMA GÖSTERİSİ

        Bakırköy’de bulunan Carousel Alışveriş ve Yaşam Merkezi Ramazan Ayı’nda düzenlediği çok özel etkinlikleri ile, ziyaretçilerine keyif ve huzur dolu anlar yaşatacak. Ramazan Ayı boyunca hafta sonları yapılacak perde oyunları, kukla, ilizyon, jonklör gösterileri Carousel misafirlerine keyifli anlar sunacak.

        İstanbul’un en gözde alışveriş merkezi olan Carousel Alışveriş ve Yaşam Merkez’i misafirlerini eski ‘Ramazan Günleri’ne götürerek geleneksel Ramazan eğlenceleri yaşatmayı vaat ediyor.

        Ziyaretçilerine keyif ve huzur dolu anlar yaşatmayı planlayan Carousel Alışveriş ve Yaşam Merkez’inde Kadir Gecesi yapılacak olan ‘Sema Gösterileri’ gelenlerin gözlerini büyülerken, canlı tasavvuf müziği konseri de ruhlarını dinlendirecek.

        Özellikle Ramazan’da çocukların çok fazla ilgisini çeken ‘Kukla Gösterileri’ ve herkesi güldüren; güldürürken de düşündüren muhteşem ‘Karagöz ve Hacivat’ perde oyunları Carousel Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde konuklarını hafta sonları eğlendirecekler. Bu gösteriler sadece çocukların değil, izlerken çocukluk zamanlarına dönecek olan büyük ziyaretçilerimizin de beğenisini toplayacak.

        Etkileyici gösterilerin duyuruları ise oyun öncesinde, geleneksel Ramazan kıyafetleriyle tiyatrocular, ilizyonistler, jonklörler tarafından Carousel’in içinde ve çevresinde yapılacak. Ayrıca; Ramazan Ayı boyunca tüm misafirlere Carousel Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin Ramazan Ayı için özel olarak tasarlamış olduğu çok hoş ‘imsakiyeler’ de ücretsiz olarak dağıtılacak.

        Ramazan’da yoğun iş temposundan evlerine gidemeyen çalışanlar veya farklı ortamlarda iftarını açmak isteyenler; Carousel Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin Ramazan Ayı için dekore edilmiş enfes atmosferinde hem muhteşem etkinlikleri seyredebilir hem de zengin iftar mönü seçeneklerinden yararlanabilirler.

        Ramazan, ibadetin en yoğun yaşandığı ay olduğu kadar eğlenceleri ile de özellikle çocukların beklediği bir zaman dilimidir. Carousel Alışveriş ve Yaşam Merkezi düzenleyeceği gösterileri, etkinlikleri ile ziyaretçilerinin ayların sultanı olan Ramazan Ayı’nı en iyi şekilde geçirmelerini sağlayacak. Özellikle çocukların vazgeçilmezi olan ‘Atlı Karınca’ da rengarenk ışıklarıyla bu Ramazanda da dönmeye ve çocukları eğlendirmeye devam edecek.

        Ramazan Ayı’nın muhteşem heyecanı ve eğlencesi bu Ramazanda da Carousel’de yaşanacak. Carousel’in Ramazan etkinlikleri 13 Eylül ile 12 Ekim arasında…

        RAMAZAN KEYİFLERİ

        İftarınızı yaptınız, birbirinden güzel etkinliklere katıldınız. Ancak zaman hala geçmedi diyorsanız işte size yeni tavsiyeler…

        Tophane’de nargile keyfi

        Minderlere yayılıp rahat rahat oturmak, ya da özel yapılmış sedir köşelerde ayaklarınızı uzatıp keyif yaparken bir yanda taze gözleme, bir yanda çilekli, sade, kahveli birçok çeşidi bulunan fokur fokur fokurdayan nargile, bir yanda nargilenin korunda özel bakır cezvelerde yapılan kahvelerden bir yudum almak... Bunu yapabileceğiniz en iyi yerlerden biri de Tophane. Yan yana dizilmiş mekanlardan gözünüze hoş geleni ve yer bulabildiğiniz bir tanesine oturun,(ama özellikle minderlere oturmayı tercih edin) bir tavla, bir nargile, birde türk kahvesi siparişinin ardından başlayın keyif yapmaya…

        En iyi Türk kahvesi

        “Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır” denir. Gelin bu Ramazan kendinize bir güzellik yapın ve Türk kahvesi yapan mekanlarda bu doyumsuz keyfin tadını çıkartın.

        “Denizi göreceksin, şaşırma”

        Orhan Veli Kanık’ın Gemlik için yazığı şiiri kendisine uyarlayan ve Kuruçeşme’de bulunan Aşşk Kafe, Türk kahvesi keyfini en iyi yaşayabileceğiniz yerlerden biri. Bir yanda Boğaz’ın müthiş güzelliğini, diğer yanda ise dostlarınızla Türk kahvesi eşliğinde doyumsuz bir sohbet ortamını yaşamak istiyorsanız Aşşk Kafe’ye mutlaka uğrayın…

        VE SİNEMA KEYFİ...

        BU HAFTA VİZYONA GİREN FİLMLER VE FRAGMANLARI İÇİN TIKLAYIN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ