Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Netanyahu hakkında suç duyurusu

        İzmir Barosu'na kayıtlı Av. Yusuf Akın, Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlenen saldırı sebebiyle İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Savunma Bakanı Ehud Barak ve eylemi gerçekleştiren diğer şüpheliler hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Türk Ceza Kanunu'nun 8. maddesinin 2. fıkrasına göre açık denizde ve üzerindeki hava sahasında meydana gelen olayların Türkiye?de işlenmiş sayılacağı hükmünün bulunduğunu hatırlatan Av. Akın, "Netanyahu, Barak ve diğer şüpheliler hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 76. maddesi gereğince soykırım ve 77. maddesi gereğince de insanlığa karşı suçlar çerçevesinde tutuklama kararı çıkarılmasını talep ediyorum" dedi.

        Netanyahu, Barak ve diğer şüphelilerin, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında dile getirdiği gibi insanlığa karşı suç işlediklerini söyleyen Akın, yaklaşık 32 devletin vatandaşlarının bulunduğu bir insani yardım gemisine ağır silahlarla baskın yaparak masum insanları öldürenlerin, onların idarecisi olan devlet yetkililerinin ve eylemi yapan canilerin uluslararası hukuka ve Türk Ceza Kanunu'na aykırı eylemlerinin bir soykırım ve insanlığa karşı suç olduğunu açıkladı.

        Av. Yusuf Akın'ın dilekçesi, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edilerek işleme konuldu. Başsavcı, soruşturma kapsamında Akın?ın ifadesini de aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ