Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mühendis, ilk işinde hayatını kaybetti

        YUSUF KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

        Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikaya yapılan idari bina inşaatı çöktü. Bir mühendis enkaz altında kalarak hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

        3. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Meltem Tekstil Fabrikası için yaklaşık 20 gün önce başlayan idari bina inşaatının ikinci katı beton dökülürken henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. İnşaatın üzerinde beton döken işçilerin yanında bulunan mühendis Kazım Karadağ (26) enkazın altında kalırken, 2 işçi de enkazla birlikte aşağı düştü. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 sağlık ekibi sevk edilirken; yaralı işçiler Osman Solmaz (25) ve Cengiz Üveyik (38) ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

        Enkazın altında kalarak hayatını kaybeden mühendis Kazım Karadağ, itfaiye ekiplerinin uzun süre çalışmaları sonucu çıkarılabildi. Genç mühendisin cenazesi otopsi yapılmak üzere Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Meltem Tekstil Fabrikası ortakları Yusuf Kenan Uygur ve Murat Ercan, olay yerine giderek çalışmalara katıldı. İnşaatın çökme nedeninin yapılacak incelemelerin ardından belirleneceği bildirildi.

        GENÇ MÜHENDİSİN ORTAĞI: "İŞİ ÖĞRENMEK İSTİYORSAN İNŞAATIN ÜSTÜNE ÇIKACAKSIN"

        Kazım Karadağ'ın henüz 2 yıllık mühendis olduğu ve çöken inşaatın ilk işi olduğu öğrenildi. Genç mühendisin adı öğrenilemeyen ortağının, inşaat çökmeden önce Kazım Karadağ'a, "Bu işi öğrenmek istiyorsan inşaatın üzerinde olacaksın" demesi üzerine genç mühendisin inşaata çıktığı bildirildi. 

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ