Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yasağa rağmen Kayacı'nın amiri oldu

        Yaşadığı aşklar, çılgın yaşam tarzıyla daima adından söz ettiren Aysel Gürel’in en fazla konuşulan işlerinden biri de Deniz Akkaya ile birlikte rol aldığı Bonus Card reklamı oldu. Estetik ameliyetlarla Deniz Akkaya’ya dönüştüğü reklam günlerde konuşuldu. Bu başarının ardından ikili bu kez de ‘Bendeniz Aysel’ isimli bir TV dizisinde rol aldı. Geçen hafta tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde dostları tarafından yeni yaşını kutlayan Gürel’i Sezen Aksu, Zerrin Özer, Nilüfer, Reyhan Karaca, Nükhet Duru, Yonca Evcimik, Şehrazat yalnız bırakmamıştı. Gürel, bu kutlamanın hemen ardından da hasta olmasına ve doktorların yasaklamalarına rağmen Pepsi Max’ın reklam filminde Aysun Kayacı ile birlikte kamera karşısına geçmişti. Gürel’in Kayacı’nın amirini canlandırıdğı reklam onun imza attığı son iş oldu.

        Akciğer kanseriyle mücadele eden Gürel, dün 16.30’da tedavi gördüğü Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu. Hastane yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Aysel Gürel, akciğer kansere tanısıyla iki aydır medikal tedavi görüyordu. Bugün 16.30 itibarıyla karaciğer yetmezliği sebebiyle vefat etti” dedi. Gürel’in son nefesini kızları Müjde ve Mehtap Ar’ın kollarında verdiği açıklandı. Müjde Ar’ın tansiyonu yükseldi. Gürel’in cenazesi yarın öğle Teşvikiye’de kılınacak cenaze namazının ardından Zincirkuyu Mezarlığı’na defnedilecek. Gürel, en son Ruhat Mengi’nin kızı Nazlı için ‘İnce İnce’ adlı bir şarkı yazıyordu.

        Genetik öğrencisi için tez konusu bile oldu

        Aysel Gürel, ölümünden bir süre önce de ODTÜ Genetik Mühendislik Bölümü’ndeki bir öğrencinin genetik tez konusu olmuştu. Gürel, yaptığı açıklamada, “Tez konusu olmuşum. Heyecanlandım. 80 yaşındayım ve menopoza girmedim ya... Bir genetik öğrencisi geldi, tez hazırladığını söyledi. Bana bir sürü soru sordu. Cevap verdim. Beni inceledi. Ne yalan söyleyim, hoşuma da gitti yani. Acaba yine gelip, inceler mi beni? Türkiye’nin ilk dâhi çocuğu olduğumdan, nasıl beslendiğime, nasıl yaşadığıma, neler yaptığıma kadar her şeyi anlattım. Tez konusu olmak heyecan verici bir şey” demişti.

        YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ Söz yazarı Aysel Gürel’in, tedavi gördüğü hastanede karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine çok sayıda yakını hastaneye akın etti.

        Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi’ne gelen Gürel’in kızı Mehtap Ar, çok üzüntülü olduğunu dile getirerek, annesinin ölümünün ani olduğunu söyledi. Ar, “Siz basın mensuplarına, bu karlı havada bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz” dedi.

        Müjde Ar’ın eşi eski bakanlardan Ercan Karakaş da “Biz ailesi olarak çok üzüntülüyüz. Eşim Müjde çok üzüldü ve tansiyonu yükseldi. Sanıyorum sizlerin karşısında olamayacak bugün” diye konuştu.

        Karakaş, “Aysel Gürel bir süredir tedavi gördüğü hastalık nedeniyle vefat etti. Kültür Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay da arayarak başsağlığı dileklerinde bulundu” dedi.

        Ercan Karakaş, Gürel’in cenazesinin, Teşvikiye Camii’nde 19 Şubat Salı günü öğleyin kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verileceğini bildirdi.

        Besteci Garo Mafyan da “Çok üzüldük. Başımız sağolsun. Konuşacak pek bir şey yok. Ne denebilir ki?” dedi.

        Gazeteci-yazar Ruhat Mengi de Aysel Gürel’in ölümünden dolayı üzüntülerini ifade etti.

        Mengi, “Hayata çok bağlı bir insandı. Bu nedenle ölümü yakıştıramadığımız insanlardandı. Bir süredir biliyordum onu kaybedeceğimizi. Bu nedenle de yanından hiç ayrılmadım” diye konuştu.

        Aysel Gürel’in cenazesi, yarın Teşvikiye Camii’nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

        Akşam / ntvmsmbc / ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ