Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hastanede doktor ve hemşirelere saldırı!

        Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki ayrı serviste yaşanan arbedede, hasta ve hasta yakınlarının saldırısı sonucu 5 doktor ile 5 hemşire darp edildi. Göz kemiği kırılan bir doktorun tedavisi sürerken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

        Turan ARSLANOĞLU/AHT ÖZEL

        Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde ve Acil Serviste hasta ve hasta yakınları doktorlarla hemşirelere saldırdı. Hastanedeki ilk gerginlik dün Beyin Cerrahi Servisi'nde başladı. İddiaya göre burada yatan bir hasta ameliyata alınacağı için bir gece önceden aç bırakıldı. Öğleden sonra hala bel fıtığından ameliyata alınmayan hasta ve yakınları, "Siz neden hastamızı aç bırakıp ameliyata almıyorsunuz" diyerek serviste görevli doktorun üzerine yürüdü. Dr. İlker Kiraz ise "Ameliyhanede başka bir hastanın operasyonu sürüyor. Siz sıradasınız, bekleyin hastanızı alacağız" dedi. Fakat sakinleşmeyen hasta ve yakınları, "Sabahtan beri bekliyoruz" diyerek servisteki doktor ve hemşirelere saldırdı. Yaşanan arbedede Dr. İlker Kiraz ve 2 hemşire darp edildi. Göz kemiği kırılan Dr. İlker Kiraz'ın tedavisi sürerken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

        Aynı saatlerde hastanenin acil servisinde de başka bir gerginlik yaşandı. Muayeneye gelen hastaların kan ve idrar tahlillerini alan doktorlar, hastaları müşahede odasına aldı. Burada bekleyen hastalar "Bizimle ilgilenilmiyor, neden hala muayene edilmedik diye acil servisteki doktorlara saldırdı. Doktorlar Alev Karagöz, Nuri Hokkabaz, Ersin Gündoğan, Baran Kandemir ile Habibe Demirci, Sura Sırcacı ve Ayşe isimli hemşireler kalabalık gurubun saldırısı sonucu darp edildi. Acil serviste saldırıya uğrayan doktorlar, "Acile gelen hastaları kan ve idrar tahliline alırız. Bu arada hastaları gözlem odasında tutarız. Tetkiklerin ardından hastaya gereken müdahaleyi yaparız" diyerek, maruz kaldıkları saldırıya tepki gösterdi.

        5 doktor ve 5 hemşirenin uğradığı saldırıyla ilgili İstanbul Tabip Odası'nın bugün saat 11.00'de hastane önünde basın açıklaması düzenleyerek, sağlık personelinin uğradığı şiddeti protesto edecekleri belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ