Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bahçeşehir'e Başakşehir şoku

        ESENYURTLULAR ÇOK İNCİNDİ

        Konuyu değerlendiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın’ın yeniden Esenyurt’a bağlanmak için aracı gönderdiğini belirtti. Kadıoğlu “Bahçeşehir Göleti etrafına konulan ‘Bahçeşehirliler ve Bahçeşehirli köpekler’ girer tabelaları nedeniyle Esenyurtlular çok incindi. Gittiğim her yerde ‘Bahçeşehir bize bağlanmasın’ sözleriyle karşılaştım. Bahçeşehirliler daha önce Esenyurta bağlanmamamak için imza kampanyası düzenlemişti. Şimdi belediyede işi olan 20 kilometre gidip gelecek. Esenyurtlular ise ‘bizi istemeyeni biz de istemiyoruz’ diyor” şeklinde konuştu.

        E-İSTEK

        Kapatılacak olan bazı AKP’li beldeler ilçe olmak için ilginç yollara başvuruyor. Hadımköylüler ise ilçe olma talebini içeren elektronik mektupları Başbakan’a gönderiyor.

        Harita 4 kez değişti

        ‘İstanbul’un Yeni Haritası’nın 4 defa değişikliğe uğradığı ortaya çıktı. İlk haritada Esenyurt’tan Avcılar’a kaydırılan 4 mahalle yeniden Esenyurt’a bağlandı. Yakuplu’ya bağlı olan Güzelyurt Mahallesi de Esenyurt’a kaydırıldı. Belde belediyelerini kaldırarak İstanbul’a 9 yeni ilçenin katılmasını düzenleyen değişikliğin ilk şeklinde Esenyurt ve Bahçeşehir beldelerinin birleştirilmesiyle kurulacak olan Esenbahçe İlçesi projesi de ortada kaldı. İlk düzenlenen haritada Esenyurt’tan alınıp Avcılar’a bağlanan İnönü Mahallesi, İncirtepe Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi ve Saadetdere Mahallesi yeniden Esenyurt’a bağlandı. Bahçeşehir Belediyesi ile Esenyurt Belediyesi arasında mahkemelik olan Ardıçlı Evler de yeniden Esenyurt’un oldu.

        HEDEF SANAYİ BÖLGESİ

        İlçe belediyeleri, yaşanan gelişmeler üzerine sanayi bölgesi olan beldeleri kendi sınırlarına katmak için Ankara’da yoğun kulis çalışmalarına girdi. Bu amaçla Çatalca Belediye Başkanı İsmail İp Hadımköy’ü almak için beraberindeki bir heyetle Ankara’ya gitti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ