Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Morga götürülürken hayata döndü

        Barış DOĞAN - Burak ÖZEN / ZONGULDAK (AHT)

        Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Destek Hizmetleri Birimi'nde çalışan 40 yaşındaki Erol Yavuz, hastanenin ısı merkezinde boynuna geçirdiği iple kendini asarak intihar etti. Olay yerine gelen güvenlik görevlileri tarafından ipten alınan Yavuz'un, nabzının atmadığı fark edildi. "Öldü" denilerek hastane morguna kaldırılacağı sırada durumu öğrenen Hastane Başhekimi Varım Numanoğlu, Yavuz'u görmek istediğini belirtti. Derhal müdahale edilen vatandaş, yaklaşık 20 dakika kalp masajı yapıldıktan sonra tekrar hayata döndü.

        Zonguldak'ta öğle yemeği yemek için arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı teknik servisten çıkan Erol Yavuz, "Benim biraz işim var, siz yiyin" dedikten sonra hastanenin ısı merkezine gitti. Burada hazırladığı ipi kirişe bağlayarak ilmiği boynuna geçiren Erol Yavuz, yaklaşık 10 dakika ipte asılı kaldı. Yavuz'u ipte asılı görev güvenlik görevlisi panikleyerek olay yerinden kaçtı. Durumu öğrenen acil servis doktorları Yavuz'u ipten alarak ilk müdahaleyi yaptı. Tüm çabalara rağmen kurtarılmayan Yavuz'un hayati fonksiyonlarını geri getiremeyen doktorlar, cesedin morga gönderilmesini istedi. Hastane morguna kaldırılacağı sırada durumu öğrenen Hastane Başhekimi Varım Numanoğlu, Yavuz'u görmek istediğini belirtti. Derhal kalp masajı yapılan Erol Yavuz, 20 dakikalık yoğun bir çabadan sonra tekrar hayata gözlerini açtı.

        Erol Yavuz'un hastanede sevilen bir personel olduğunu söyleyen Başhekim Numanoğlu, "Durumu öğrenir öğrenmez müdahale etmeye gittim. Ama bunu sadece benim başarım olarak göstermek diğer doktor arkadaşlarıma ve personelimize haksızlık olur. Hastamız şu an yoğun bakımda. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur" dedi. Öte yandan, Erol Yavuz'un bir süre önce ev aldığı ve bu nedenle kredi borçları yüzünden bunalıma girdiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ