Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Evlenmemek için polise sığındı

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da ailesi tarafından töre gereği bir akrabasıyla zorla evlendirilmek istendiği iddia edilen 20 yaşındaki B.K. evlenmemek için polise sığındı. B.K., aile meclisince öldürülme olasılığına karşın sığınma evine yerleştirildi.

        Meydan Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan B.K. iddiaya göre bir süre önce ailesi tarafından bir akrabasıyla evlendirilmek istendi. B.K. ailesinin bu isteğine karşı gelip evlenmek istemedi. Anne ve babasını, zorla evlilikten vazgeçirmeye çalıştı. Ancak ailesini ikna edemeyince evden kaçtı. Ne yapacağını şaşıran B.K. polise sığınarak kendisine yardımcı olmalarını istedi. Emniyet Müdürlüğü'nde şikayeti dinlenen B.K. ailesinin kendini zorla istemediği bir kişiyle evlendirmeye çalıştığını belirterek eve dönmek istemedi.

        KORUMA ALTINA ALINDI

        B.K., aile meclisi kararıyla öldürülme olasılığına karşı devlet korumasına alınıp sığınma evine yerleştirildi. Evlilik konusunda ailesinin yaptığı baskı nedeniyle psikolojisinin de bozulduğu belirlenen B.K.'ya sığınma evinde psikolojik destek de verileceği belirtildi.

        AİLE UYARILDI

        Polislerin, B.K.'nın ailesiyle de irtibata geçtiği, kızlarını istemediği biriyle zorla evlendirmelerinin suç olduğu konusunda uyarıldıkları öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ